Öğrenci Kariyeri Banner

İnsanı Aradığı Mutluluğa Ulaştıracak 7 Değişim Tavsiyesi

İnsanı Aradığı Mutluluğa Ulaştıracak 7 Değişim Tavsiyesi

Yaşadığımız hayatın içinde her zaman kendimizi içinde bulunduğumuz çevreye ait hissetmeyebiliyoruz. Yaşadığımız hayatların normal olmadığına olan inancımız bazen daha ağır basabiliyor. Fakat değişim her zaman kollarını açmış bizi bekliyor. Eğer sizler de "Hayatım çok da yolunda gitmiyor", diye düşünüyorsanız, doğru yerdesiniz. İşte değişiminizi kolaylaştıracak 7 açık ve basit tavsiye:

 

1) Neyi değiştirmek istediğinizi belirleyin ve değiştirmek istediğiniz şeyi iyi anlayın

Hayatınızda tam olarak neleri değiştirmek istediğinizi belirlemeniz gerekiyor. İlk önce “Neden değişim istiyorum ?” sorusunun cevabını bularak başlayabilrisniz. Bu hayattaki önemli değerleriniz neler sizin için gerçekten önemli olan ne bunları olabildiğince iyi anlamaya çalışın. İstekleriniz ve hedeflerinizle ne kadar uyum içinde olursanız, başarıya ulaşma şansınız da o oranda artacaktır.


 

2) Olumsuz düşüncelerin etkisini mümkün olduğu kadar azaltın

"İnsan ne düşünürse odur" sözünü akılda tutmak gerekiyor. Çevreniz ve etrafınız birbirinden olumsuz durum ve insanlarla doluysa ve üstelik sizin de sözleriniz olumsuz düşüncelerden oluşuyorsa hayatınızın da çok olumlu ve neşe dolu olmasını beklememelisiniz. İlk olarak olumlu düşünceleri kabullenmeniz ve bu düşünceleri benimsemek için harekete geçmeniz gerekiyor. Şükür ederek başlayabilrsiniz. Şikayet etmek bir çözüm olamayacağı gibi tam aksine büyük bir negatiflik bırakır içimizde. Gülmeyi unutmayın. Mutluuk bulaşıcıdır. Etrafınızda daha çok olumlu ve neşeli insan olsun. Başınıza gelen her şeye iyi yanından bakmayı deneyin. Başta zor gibi gelse de zamanla çok seveceksiniz pozitifliği.

3) Spor yapın ve hareketi hayatınızdan eksik etmeyin

Birçok fiziksel ve psikolojik sıkıntının temel kaynağı yeterince hareket etmemektir. Hayatı daha aktif yaşamaya başladığınız anda otomatik olarak daha olumlu ve canlı bir insan olacaksınız. Nasıl olursa olsun hareket etmelisiniz. Hangi spor olduğu, ne zaman olduğu tamamen size kalmış. Düzenli spor yaptığınız zaman stres seviyeniz düşecek ve beyninizdeki mutluluk hormonları artacaktır. 

 

4) Duyarlı ve faydalı bir birey olmayı gaye edinir

Diğer insanlara karşı takındığınız olumlu tavır ve yaptığınız iyi ve faydalı eylemler sizin zaman içinde daha mutlu ve olumlu bir insan olmanıza yardımcı olacaktır. Bunların çok büyük şeyler olması gerekmiyor. Arkadaşınıza çay ısmarlayın, bir iş için gittiğiniz yerdeki görevlilere gülümseyin, uzun zamandır görmediğiniz bir akrabanızı ziyaret edin. Kısacası etrafınıza ne kadar olumlu katkıda bulunursanız alacağınız olumlu geri dönüşler de o kadar faydalı olacaktır. 

5) Ailenize ve arkadaşlarınıza önem verin

Zor ve stresli zamanlarda etrafında destekleyici bir aile ve dost çevresi olan insanların psikolojik dirençleri çok daha yüksekolur. Çünkü aileniz ve arkadaşlarınız sizin kendinizi değerli hissetmenizi sağlarlar. Bu güçlü duygu başka alanlarda yaşadığınız zorlukları aşmanızda size büyük yardımda bulunur. 

6) Hayatınızda gereksiz olan ve size yük gibi gelen her şeyden kurtulun

Temel değerlerinizi belirledikten sonra bunlara uymayan ve sizi olumsuz etkileyen her şeyi ve herkesi hayatınızdan çıkarmayı deneyin. Sadeleşin. Dikkatinizi dağıtan ve enerjinizi olumsuz yönde etkileyen ne kadar fazla şeyi hayatınızdan çıkarabilirseniz hedeflerinize o kadar  iyi odaklanabilirsiniz. Eğer hedefinize omuzunuzdaki yüklerle ulaşamayacaksanız. Bunu fark edin ve hemen harekete geçin. Emin olun tüy gibi hafifleyeceksiniz. 

7) Kendinize koyduğunuz büyük hedeflere bir anda ulaşmaya çalışmayın

Yürümeyi nasıl öğrendiniz hatırlayın. Uzun ve kademeli bir süreçti. Bir anda koşmaya başlamadınız elbette. Önce süründünüz, sonra emeklediniz sonra da düşüp kalkarak ayakta durmaya çalıştınız. Hayatta her şey böyledir. Adım adım gelişerek ve alışarak büyürüz. Aynı şekilde hedeflerinize doğru küçük adımlarla ilerlemelisiniz. Şairin de dediği gibi "Büyümek bir süreçtir. Bir anda kelebeğe dönüşmeyi bekleyemezsin."

 


Zeynep  Eren

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Zeynep Eren..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.