Öğrenci Kariyeri Banner

İngilizcesini Geliştirmek İsteyenler İçin 11 Dizi

İngilizcesini Geliştirmek İsteyenler İçin 11 Dizi

Günümüzde herkesin İngilizce bilmesi gerektiğini biliyoruz ve geliştirmek için eğitimlere katılıyoruz evde de dizi izleyerek kulağımızın gelişmesine katkı sağlayıp telaffuzumuzu geliştirebiliriz. Şimdi size dili akıcı olan rahatlıkla anlayabileceğiniz 11 tane dizi önermek istiyorum.

1.Under the Dome

*Başlangıç seviyesindeysek bu dizi izleyebiliriz.

*Stephen King’in aynı isimli romanın uyarlanan dizini konusu, Maine'deki Chester's Mill Kasabası'nın, gizemli bir güç tarafından dünyanın geri kalanıyla tüm bağlantısının kesilmesi sonucu kasabalıların yaşadıklarını ve birbirleriyle karşı karşıya gelmeleri anlatılmaktadır. 

*Korku, dram ve gizem ağırlıklı bir TV dizisidir. Olaylar güzel ve kusursuz bir bahar sabahında Maine’deki Chester’s Mills isimli küçük bir kasabada meydana gelmektedir. Aniden ortaya çıkan bilinmeyen bir güç tarafından kasaba yok olmaya başlamaktadır. Yer yerinden oynar bilinmeyen bir kalkan bütün her yeri etkisi altına almıştır ve bu kalkanın nasıl geldiği kimse tarafından bilinmemektedir. Ayrıca ne zaman ortadan kalkacağı da bilinmez.

*3 sezondan oluşur. 39 bölümü vardır.

2.The 100

*Başlangıç seviyesine uygundur.

*97 yıl önce yeryüzünde yaşayan insanların ölümüyle sonuçlanan nükleer bir savaş gerçekleşmiş ve dünyanın yüzeyi yaşanılamayacak seviyede radyasyonla kaplanmıştır. Bilinen tek hayatta kalanlar gezegenin yörüngesinde bulunan 12 farklı ülkeye ait istasyonlarda yaşayanlardır. Kaynaklar kıttır, suçun türüne bakılmaksızın 18 yaşın üstündeki suçlular uzaya fırlatılarak cezalandırılmaktadır. Ark'ın kaynakları tükenmektedir, yeni yaşam kaynaklarına gereksinim duyulmaktadır. 100 genç mahkûmun dünyaya gönderilir ve orada başlarına gelen olayları içeren bir dizidir.

*7 sezon olan dizi 96 bölümdür ve kitaptan uyarlanmıştır.

3. Vikings

*İkinci seviyede izleyebileyeceğimiz bir dizidir.

* Tarihsel-drama türünde bir Kanada-İrlanda ortak yapımı televizyon dizisidir.

*Savaşçı ve tüccar bir kavim olan Vikingler’in çok az işlenmiş ilgi çekici kültürüne hep birlikte tanık olduğumuz bu dizide, 8. yüzyıldaki İskandinavya’da basit bir çiftçiyken birden cesur bir savaşçıya dönüşen Ragnar Lothbrok ve ailesinin öyküsünü anlatılmaktadır. Savaş Tanrısı Odin’in soyundan geldiğine inanılan Ragnor’un acımasız ve korkusuz adamlarıyla birlikte denizlerle olan sınavının anlatıldığı bu dizi, birçok Avrupa efsanesine ve tarihi figürlere yer vermiştir.

*6 sezon 79 bölümden oluşur.

4. 2 Broke Girls

*İkinci seviyede izleyebileceğimiz bir dizidir.

*Dizi, yirmili yaşlarının ortasında yoksul bir aileden gelen Max Black ile zengin bir aileden gelen ama şimdilerde babası, Martin Channing'in, Bernard Madoff-esque Ponzi dolandırıcılık davası yüzünden beş parasız kalan Caroline Channing'in Brooklyn'de bir restoranda çalışmasını konu edinmektedir. Sit-com türünde bir komedi dizisidir.

*6 sezon 138 bölümden oluşur.

5.Orphan Black

*İkinci seviye için uygun bir dizidir.

*Her şeyden ümidinizi kestiğiniz bir anda, geride bırakacağınız birileri de yokken; size tıpatıp benzeyen birinin kendini öldürdüğünü görseydiniz, ne yapardınız? Onun kimliğine bürünmeyi düşünür müydünüz mesela. Sarah biraz düşündü ve tereddüt etmeden verdi kararını, bu hayatı geride bırakacaktı yeni kimliğiyle hayatına devam etme kararı almıştır. Fakat istediği hayat o hayat mıydı?

*5 sezondan oluşur. Her sezon 13 bölüm içerir.

6.Gossip Girl

*Üçüncü seviye için uygun bir dizidir.

*kim olduğu bilinmeyen, her şeyden haberdar blogger "Gossip Girl" tarafından anlatılan seri, New York'un Upper East Side'da seçkin bir özel okul olan Constance Billard Kız Lisesi'nde okuyan ayrıcalıklı gençlerin hayatları ve aşk hikâyeleri etrafında döner. Seri, karakterlerin lise hayatlarından mezuniyetlerine ve üniversiteye gitmelerine kadar uzanan öykülerini anlatır. Kitap öncelikle Blair Waldorf ve en iyi arkadaşı, "o kız" Serena van der Woodsen'ın hayatına odaklanır ve karakterlerin lise yaşamlarından mezuniyetlerine ve üniversiteye girmelerine kadar uzanan hikâyelerini anlatır.

*6 sezon 121 bölümden oluşur.

7.American Horror Story

*Üçüncü seviyeye uygun bir dizidir. 

*Amerikan korku-drama televizyon dizisidir. Antoloji serisi olarak tanımlanan American Horror Story'in her sezonu, farklı bir dizi karakter, mekâna ve "başı, ortası ve sonu" olan bir öyküye sahip olan bağımsız bir mini dizi olarak tasarlandı.

*9 sezon 103 bölümden oluşur.

8.Brooklyn Nine-Nine

*Dördüncü seviyeye uygun bir dizidir.

* Dizi New York Polisi'nin Brooklyn'deki kurgusal 99. Bölge Karakolu'ndaki dedektiflerinin ve yeni atanan polis şefinin başından geçen olayları konu alır.

*8 sezon 140 bölümden oluşur.

9.South Park

* ABD yapımı animasyon komedi dizisidir.

*Colorado eyaletinin South Park adlı küçük kasabasında yaşayan dört kişilik bir çocuk grubu merkez alınarak anlatılan birtakım gerçek üstü olarak yer almaktadır. Sosyal ve politik taşlamaların da çokça bulunduğu bir dizi olan South Park, birçok tarihi karaktere de dizide yer vermektedir. Tarihin tüm sakıncalı kişilikleri eninde sonunda bir bölümde yer alır.

*South Park, birçok sosyal, kültürel, dinsel ve siyasi gönderme içeren ve hiç kimseden lafını esirgememesi sebebiyle birçok farklı gruptan tepki gören bir dizidir.

*307 bölümden oluşur.

10.Doctor Who

*Britanya bilimkurgu televizyon dizisidir.

*Başroldeki doktor ismi, karakteri, tavırları her şeyiyle bir muamma. Rose Tyler adında bir kadın, kendisine Doktor diye adlandıran gizemli bir yabancıyla tanışır ve bundan sonra hayatı baştan sona değişir. Kısa süre içerisinde ailesi de dahil bütün dünyanın tehlike altında olduğunu öğrenir. Yapması gereken kurtuluş yolunu bulmaktır.

*12 sezondan oluşmuştur.

11.Law & Order

*Televizyon tarihinin en çok izlenen polisiye dizilerinden olan dizi, 1999 yılından bu yana ekranlarda varlığını sürdürmüştür.

 *New York kentinde geçen dizi bir grup savcı ve polis görevlilerinin meslek yaşamlarını konu alır.

*Law & Order 2008 yılı itibarıyla ABD televizyonlarında en uzun süre gösterimde kalan dizi durumundadır.

 

Özgün İçerik


Elif Turanlıgil

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Elif Turanlıgil..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.