Öğrenci Kariyeri Banner

IMDb, 2000'li Yılların En Çok Puan Alan 10 Filmini Açıkladı!

IMDb, 2000'li Yılların En Çok Puan Alan 10 Filmini Açıkladı!

Herkesin ortak bir derdi vardır ki; ne izleyeceğine karar vermek film izlemekten daha fazla vaktimizi alır. Bazen özellikle sırf bu yüzden film izlemekten vazgeçeriz.

Bu konuda film sitelerinden ve listelerden destek almak bazen işimizi kolaylaştırır. Biz de sizlere yardımcı olabilmek için, IMDb tarafından hazırlanan 2000'li yılların en yüksek puan alan 10 filmini sizlerle paylaşıyoruz.

1- The Dark Knight (Kara Şövalye) - 2008

Kara Şövalye, halk için büyük bir tehdit oluşturan Joker’in ortaya çıkması ile kaosa dönen Gotham Sokakları’nın yeniden kurtarıcılığını üstlenen Batman’in hikayesini konu ediyor.

2- The Lord of the Rings: The Return of the King (Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü) - 2003

Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü, Tek Yüzük'ün yok edilmesi için verilen mücadeleyi konu ediyor. 

3- The Lord of the Rings: The Two Towers (Yüzüklerin Efendisi: İki Kule) - 2002

Yüzüklerin Efendisi: İki Kule'de, Yüzük Kardeşliği üyelerinin her birinin, kardeşlik bozulduktan sonra başlarına gelenler anlatılıyor. 

4- The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği) - 2001

Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği, dünyanın kaderini değişterecek olan yüzükten kurtulmak için verilen mücadeleyi konu ediyor. 

5- City of God (Tanrı Kent) - 2002

Tanrıkent, şiddet dolu arka sokaklarda yaşayan iki arkadaşın hikayesini anlatıyor. Filmde kendilerine farklı yollar seçen çocukların gözünden Tanrıkent’in yokedici gelişimine tanıklık ediliyor.

6- Spirited Away (Ruhların Kaçışı) - 2001

Film, küçük Chihiro ve ailesinin yeni bir kasabaya taşınmalarıyla açılır. Yolculuk esnasında yolda gördükleri bir tünele dikkat eden aile, tünelin içerisinden geçtiklerinde karşılaştıkları fantastik dünyanın içerisinde büyülenirler.

7- The Prestige (Prestij) - 2006

Prestij, birbirini alt etmeye çalışan iki sihirbazın hikayesini anlatıyor. 19.yy sonlarında Londra’da Robert Angier, sevgili eşi Julia McCullough ve Alfred Borden hem arkadaştırlar hem de bir sihirbazın asistanlarıdırlar. 

8- The Departed (Köstebek) - 2006

Köstebek, mafya ve polis teşkilatı arasında geçen savaşı anlatıyor. Uzun yıllardan beri mafya tarafından, polis teşkilatına sızmak üzere yetiştirilen adamlar son derece iyi pozisyonlardadırlar teşkilat bünyesinde.

9- The Pianist (Piyanist) - 2002

Nazi işgali altındaki Polonya’da yaşamanın imkansızlaştırıldığı bir dönemde, bir şekilde esir kampına gitmekten kurtulan ünlü piyanistin Varşova’nın kenar mahallelerindeki hayatta kalma mücadelesine odaklanır.

10- Gladiator (Gladyatör) - 2000

Ridley Scott’ın bol ödüllü filmi, gösterildiği sene hem gişedeki büyük başarısıyla hem de aldığı Oscar’larla isminden epeyce söz ettirdi.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.