Öğrenci Kariyeri Banner

İlk İş Gününde İyi Bir İzlenim Oluşturmak İçin Yapılabilecekler!

İlk İş Gününde İyi Bir İzlenim Oluşturmak İçin Yapılabilecekler!

Yeni bir işe başlamanın heyecanıyla insan bazen ne yapması, nasıl davranması gerektiğini bilemeyebiliyor. Bu konuda sizlere yardımcı olabilmek adına ilk iş gününüzde iyi bir izlenim oluşturabilmeniz için yapmanızda fayda olan şeyleri derledik.

İşte ilk iş gününde iyi bir izlenim oluşturmak için yapılabilecekler:

Profesyonel Görün

Hem ekip arkadaşlarınız hem de patronlarınız için profesyonel görünüyor olmanız büyük önem taşır. Bu yüzden özellikle ilk günlerde profesyonel görünmeye özen göstermeniz oldukça önemlidir.

İşleri Planlayın

İş yerinde sizden istenen görevleri belirli bir plana koyarak ilerlemek sizin ne kadar düzenli çalıştığınızı gösterecektir. İlk günden itibaren böyle bir düzent oturtarak iş arkadaşlarınızda iyi bir itibar oluşturmanızın yanı sıra sizin işinizi de kolaylaştıracaktır.

Sosyalleşin

Keslinlikle bir köşeye oturup kimseyle sohbet etmeme gibi bir hataya düşmeyin. İş arkadaşlarınızın yanına giderek onların nasıl çalıştığı hakkında sohbet edebilir, birlikte yemeğe çıkabilirsiniz. Bu aynı zamanda işi sizler için daha keyifli bir hale getirecektir.

Motivasyonunu Yüksek Tut

İşe ilk başladığınızda olan motivasyonunuzu kaybetmemeye çalışın. Yoksa işe gitmek zamanla sizin için işkenceye dönüşecektir. Motivasyonunuzu kaybetmemek için yukarıda saydığımız maddeleri alışkanlık haline getirmeniz oldukça faydalı olacaktır.

Pozitif Ol ve Beden Dilini Kontrol Et

Bu durum her zaman önemlidir ancak özellikle işe ilk başladığınız günlerde ekip arkadaşlarınıza ve patronlarınıza pozitif yaklaşmanız, aynı şekilde karşılık alabileniz açısından çok önemlidir. Aynı şekilde beden dili de her zaman büyük önem taşır, dilerseniz bu konuda eğitim bile alabilirsiniz. 


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.