Öğrenci Kariyeri Banner

İlk 100'de 8 Türk Üniversitesi

İlk 100'de 8 Türk Üniversitesi
turk-m

[ad name="HTML"]

BRICS ve gelişen ekonomiler olarak tanımlanan 22 ülkenin üniversiteleri için yapılan değerlendirmede ODTÜ 100 üniversite arasında 3. sırada yer aldı.

Times Higher Education’ın BRICS ve gelişen ekonomiler olarak tanımlanan 22 ülkenin üniversitelerini kapsayan sıralamasında ODTÜ üçüncü olarak yer aldı. 2014 dünya sıralamasında kullanılan kriterler ve alınan skorların kullanıldığı değerlendirmede ilk 10’da Türkiye’den 3, ilk 20’de 5 üniversite yer aldı. Boğaziçi Üniversitesi 2014 THE dünya üniversiteleri sıralamasında ilk 200 üniversite arasında 139. olarak yer almıştı.

Yeni açıklanan sıralamanın ilk iki sırasında Çin’in Pekin ve Tsinghua Üniversiteleri yer alırken ODTÜ 3. sırada yer aldı. Sıralamanın ilk 10 üniversitesi arasına Türkiye’den ODTÜ'nün yanı sıra Boğaziçi Üniversitesi (7. sırada) girdi. Listede ODTÜ ile Boğaziçi Üniversitesi'nin yanısıra Türkiye’den İTÜ (8. Sırada), Sabancı Üniversitesi (15. Sırada), Bilkent Üniversitesi (19.sırada), Koç Üniversitesi (29. Sırada), İstanbul Üniversitesi (51. Sırada) Hacettepe Üniversitesi (82. Sırada) yer aldı.

Sıralamada yer alan 100 üniversitenin 27’si Çin, 19’u Tayvan üniversitesi oldu.

Thomson Reuters-Times Higher Education’ın yaptığı sıralamada BRICS olarak anılan Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve G. Afrika Cumhuriyeti ile gelişen ekonomiler olarak adlandırılan Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Malezya, Meksika, Polonya, Tayvan, Tayland, Türkiye, Şili, Kolombiya, Mısır, Endonezya, Fas, Pakistan, Peru, Filipinler ve Birleşik Arap Emirliği’ndeki üniversitelerin performansları araştırılarak, değerlendirildi.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.