Öğrenci Kariyeri Banner

İlişkiyi Güçlendirmek İçin Yapılması Gereken 10 Altın Kural

İlişkiyi Güçlendirmek İçin Yapılması Gereken 10 Altın Kural
iliski

Günümüz ilişkilerinin çabuk bitmesinin nedeni aslında heyecanın kaybolmasıdır. Bizlerde ilişkileri heyecanlı bir şekilde ayakta tutabilmek adına yapılması gereken 10 altın kuralı sizler için araştırdık. Bakalım kaç tanesine ilişkinizde yer veriyorsunuz?

1- Empati


Empati kişinin kendi duygu ve düşüncelerinden sıyrılıp karşısında ki insanın düşüncelerini isteklerini duygularını anlaması ve bunları o kişiye hissettirmesidir. Tartışmalar esnasında kişiler karşısındakine ne kadar kızsa da onun açısından bakabildiği takdirde empatiyi sağlamış olur. Empati sağlıklı bir ilişkinin mihenk taşlarından biridir. Dikkat! empatiyi sempatiye çevirip kaş yaparken göz çıkarmayın.

[ad name="Google Adsense"]

2- Göz Teması


Gözler kalbin aynasıdır, yalan nedir bilmez onlar… Günümüzde çiftler hayat mücadelelerinden kaynaklı pek göz teması kuramıyor bu da aradaki bağın oluşmasını kısıtlıyor. Oysa ilk görüşte aşk denilen olguda göz temasıdır mühim olan.

3- Sarılmak


Duygu geçişinin tavan yaptığı eylemlerden biridir. Güven tazeler güçlü hissettirir stresi azaltır. Sarılmak karşımızdakine korunma hissi verir. Ayrıca sarılmak beynimizde ki serotonin, dopamin ve oksitosin salınımını sağlar. Bu hormonlar vücudun rahatlamasını sağlayan ve mutluluk veren doğal ilaçlardır.

Beylere not : Oksitosin yani sevgi hormonu kadınlarda bağlanma güdülerini harekete geçirir.

4- Öpüşmek


Öpüşmek devrimci bir eylemdir! Öpüşmek aynı zamanda doğal ağrı kesici görevindedir. Yani bir bakıma çocukken düştüğümüzde ‘öpeyim de geçsin’ sözünün gerçeklik payı vardır.

Kadınlara not : 1 dakika öpüşmek 26 kalori yaktırır.

Yıllanmış çiftlerimize not: Öpüşmek kalp atımı hızını arttırır dolayısıyla damarları genişleterek tansiyonu düzene sokar.

5- Seni Seviyorum Demek


Çok kullanıldığında aynı hissiyatı uyandırmasa da bu cümlemiz, yerinde ve doğru zamanda kullanıldığında adeta atom bombası etkisi yaratır. Bu etkiyi partnerinizin gözlerinde görebilir kalp atışlarında duyabilirsiniz.

6- Yeniliklere Açık Olmak


İnsan çabuk sıkılan bir varlıktır. Keşfetmeye ve araştırmaya açtır. Kişiler aşıkoldukları insanlarla daha önce yapmadıkları şeyleri yaparak ilkleri beraber yaşamayı ve hayatı onunla keşfetmeyi ister. Bu her yeni keşif sevgililer arasında kurulan yeni bir köprü görevi görmektedir. Kurulan bu köprülerden birbirinizi keşfetmeniz daha da kolaylaşır.

7- Küçük Süprizler


Sürprizin küçüğü büyüğü olmaz. Tıpkı ‘seni seviyorum’ demek gibi sürprizin de çoğu bıktırırken doğru yerde ve zamanda yapılması önemlidir. Arabaya bırakılan bir not kağıdı partnerinize dünyaları verebildiği gibi size de içten bir öpücük kazandırabilir.

8- Gülmek


Gülmek kana en hızlı karışan ilaçtır. Gülmek insanın ömrünü uzattığı gibi ilişkilerin de ömrünü uzatmaktadır. En hararetli tartışmalarda aniden gelen gülme krizleri sayesinde birçok ilişki direkten dönmüş ve aşk skor tabelasında öne geçmiştir.

9- Affetmek


Hatasız kul olmaz, hatamla sev beni… Aşkın affetme sınırı nedir bilemeyiz ancak sınırları geçmediğiniz takdirle hala AŞK CUMHURİYETİNİN vatandaşısınız demektir.

10- Birlikte Eğlenmek


Beraber eğlenemeyen insanlar beraber mutlu bir gelecek kuramazlar. Birlikte eğlenmeyi bilmek aslında bu maddeye kadar okuduğunuz maddelerden geçmektedir. Bu aşamaya kadar sağlıklı bir şekilde geldiyseniz artık size daha da eğlenceli bir aşk dileriz.

[ad name="HTML"]

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.