Öğrenci Kariyeri Banner

İletişim Başkanlığı, Cumhuriyetin 100. Yılı İçin Düzenlenecek Olan Etkinlikleri Duyurdu!

İletişim Başkanlığı, Cumhuriyetin 100. Yılı İçin Düzenlenecek Olan Etkinlikleri Duyurdu!

İletişim Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı için düzenlenecek olan etkinlikleri açıkladı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı için kapsamlı etkinlikler hazırladıklarını ve cumhuriyetin 100. yaşının Türkiye Yüzyılı’na yakışır şekilde kutlanacağını duyurdu. Buna göre, yüzüncü yıl etkinlikleri başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere birçok farklı şehrimizde düzenlenecek olan etkinliklerle kutlanacak. Aynı zamanda yurt dışında da çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. 

Cumhuriyet'in 100. Yılı Tüm Yurtta Kutlanacak!

Etkinliklerde Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana geçen 100 yılda gerçekleştirilen atılımlara yer verilecek. Ülkemizin sağlıktan eğitime, teknolojiden kültür sanata kadar birçok farklı alandaki başarıları yüzüncü yıl etkinlikleri ile tekrar hatırlanacak.

29 Ekim’e özel, İstanbul Boğazı’nda 2023 drone ve havai fişekler ile görsel bir şov gerçekleştirilecek. Aynı zamanda İstanbul Boğazı’nda hareket edecek yüzer iskelede de LED ekranlarda 100. yılın önemli projeleri ve eserleri sergileniyor olacak.

“Cumhuriyetin Sesi, Cumhuriyetin Rengi” isimli etkinlik kapsamında Galata Kulesi, Cumhuriyet Müzesi, Etnografya Müzesi, Saat Kulesi, Dolmabahçe Sarayı gibi tarihi yapılar özel ışık gösterileri ile süslenecek.

Ayrıca Efes Antik Şehri ve Kapadokya gibi turistik bölgelerde de ışık gösterileri düzenlenecek. Tarihi ve turistik yapılarda Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından Cumhuriyet’in 100. yılı için bestelenen “100. Yıl Marşı” seslendirilecek.

Büyükşehirlerdeki önemli merkezlerde kurulacak alanlarda çeşitli etkinlikler de gerçekleştiriliyor olacak. İstanbul Taksim Meydanı’na “Maziden Atiye Türkiye Yüzyılı” isimli gösterim alanına kurulacak olan ekranlarda üç boyutlu içerikler yayınlanacak ve daha birçok gösteri de olacak.

İstanbul'un yanı sıra, Ankara’da 15 Temmuz Kızılay Milli İrade ve İzmir Konak meydanlarına da anıtsal görünümlü monolitler kurulacak ve Cumhuriyet’in 100. yılına özel videolar, görseller ve özel içerikler bu meydanlardaki dijital ekranlarda gösterilecek.

 

Kaynak

 


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.