Öğrenci Kariyeri Banner

İleride Türkiye'yi Temsil Edecek Genç Piyanistimiz Cem Yıldırım'ı Tanıyalım

İleride Türkiye'yi Temsil Edecek Genç Piyanistimiz Cem Yıldırım'ı Tanıyalım
Tekirdağ'da yaşayan 14 yaşındaki lise öğrencisi İbrahim Cem Yıldırım, 5 yıl önce öğrendiği piyano ile 2 yıldır kimsesiz çocuklar yararına konser veriyor. Makedonya ve Almanya'da da sahne alan Yıldırım, piyanonun hayatının vazgeçilmez bir parçası olduğunu söylüyor.

Piyano eğitmeni Viktoriya Tüfekçi'nin desteğiyle kendisini geliştirdiğini, kısa sürede piyano çalmayı öğrendiğini ifade eden Yıldırım süreci şöyle anlattı:

"Uzun süre satrançla ilgilendim. Sürekli turnuvalara gidiyordum. Biraz hırs yaptım ve bundan dolayı satrancı bırakmam gerektiğine karar verdim. Beni daha rahatlatıcı bir şeye ihtiyacım vardı. Satrancı bıraktım 9 yaşında evde hazır piyano vardı ağabeyim ve ablam da piyanoyla ilgilendi daha önce. Ben de piyanoya başlamaya karar verdim. Ondan sonra hiç bırakmadım"

Screenshot 2019-05-10 at 18.22.13

Piyanonun, duygularını dışa vurmak istediğinde kullandığı bir enstrüman olduğunu söyleyen Yıldırım, ünlü piyanist Fazıl Say'ı çok sevdiğini de ifade etti:

"Piyano öğrenmem zor olmadı çok iyi bir hocayla başladım piyanoya. Hocam piyanoyu sevdirdi. Piyanoyu eğlenerek öğretti bana o yüzden piyanoya küçük yaştan bağlandım. Liseyi bitirdikten sonra konservatuvar okumak istiyorum. Fazıl Say'la da tanışmak istiyorum. Fazıl Say çok sevdiğim bir sanatçı. Parçalarını da çalıyorum konserimde. Kendisiyle tanışmak isterim. Kendisi gibi yurt dışında da konserler vermek isterim."

piayno

Makedonya ve Almanya'da da sahne alan Yıldırım için, öğretmeni Viktoriya Tüfekçi ise 'Özel bir çocuk' dedi.

Böyle çocuklara sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Tüfekçi, Yıldırım'ın ileride Türkiye'yi iyi bir şekilde temsil edeceğini de söyledi.
Biz de Öğrenci Kariyeri olarak Cem'e sonsuz başarılar diliyoruz.  Daha nice güzel başarılı görmek dileğiyle...




Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.