Öğrenci Kariyeri Banner

III. Ulusal Nanoteknoloji Kongresi

III. Ulusal Nanoteknoloji Kongresi
nano_teknoloji



27-28 Şubat 2014'de gerçekleşecek etkinliğin sayfasında yer alan açıklama şu şekilde;

Ülkemizin nanoteknolojik gelişmelerde çağı yakalaması, izleyen yerine üreten olması adına nanoteknoloji, öncelikli alanlar içinde olmalıdır ve teknik altyapıya sahip üniversiteler, nanoteknolojik uygulamalara yatırım yapmak isteyen girişimci şirketlerle buluşturulmalıdır. Bu bağlamda üzerimize düşeni yaparak ülkemizdeki nanoteknoloji gelişmelerinden haberdar olunması, konunun öneminin farkına varılması, ülkemiz üniversitelerinin nanoteknolojiye katkısının arttırılması, ülkenin geleceğinin ve gençlerin gelecekteki planlara dair bilgi edinebilmesi amaçlarıyla bu etkinlik düzenlenmektedir.

Önümüzdeki on yıl içinde nanoteknoloji sayesinde süper bilgisayarlara mikroskop altında bakılabilecek, insan vücudunda hastalıklı dokuyu bulup iyileştiren, ameliyat yapan nano robotlar yapılacak, insan beyninin kapasitesi ek nano hafızalarla güçlendirilebilecek, kirliliği önleyen nano parçacıklar sayesinde fabrikalar çevreyi çok daha az kirletecektir. Ulusal güvenliği ilgilendiren yeni savunma sistemlerinin geliştirilmesi, haber alma / gizlilik konularına yönelik çok küçük boyutlarda aygıtların yapılması gibi konulara nano malzeme bilimi damgasını vuracaktır. Birim ağırlık başına şu andakinden 50 kat daha hafif ve çok daha dayanıklı malzemeler üretilebilecek ve bunların sonucu olarak insanın günlük yaşamında kullandığı tekstil gibi ürünler değişebileceği gibi, uzay araştırmalarında ve havacılıkta yeni roket ve uçak tasarımlarının ortaya çıkması mümkün olacaktır.

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin nanoteknoloji konusunda ülke Ar-Ge kültürüne daha fazla katkı yapmasını, amaç ve hedefine yakışır şekilde ülke değerlerinin arttırılmasında en önde yer almasını temenni ediyoruz.

Saygılarımızla,
Kongre Eş Başkanları;                                                 & YTÜ MAKİNA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ
Prof. Dr. Ayşegül AKDOĞAN EKER
Prof. Dr. Cengiz KAYA


 

Katılım Ücreti: 80 TL
Öğrenci Katılım Ücreti*: 30 TL


Detaylı bilgi ve kayıt : http://www.nanokon.yildiz.edu.tr/

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.