Öğrenci Kariyeri Banner

IGTV Kanalı Oluştururken Bilmeniz Gerekenler ve Merak Ettikleriniz!

IGTV Kanalı Oluştururken Bilmeniz Gerekenler ve Merak Ettikleriniz!
IGTV, Instagram’in geleneksel TV deneyimini bozarak modern ve mobil kullanım için uygun olarak geliştirilmiş Instagram güncellemesidir ve IGTV'nin daha şimdiden yarattığı etkiye bakarsak adından çok söz ettirecek bir platform olduğunu söylemek mümküm.

"IGTV nedir?" ve "Nasıl kullanılır?" gibi sorularınıza bir önceki yazımızda kısaca değinmiştik. Bu yazımızda da "IGTV' de kanal nasıl oluşturulur?" ve "Sıkça Sorulan Sorular" paylaşımımızla sizlere yardımcı olmaya çalışacağız.

"IGTV" Uygulaması Hakkında Sıkça Sorulan Sorular!

IGTV çok yeni olduğundan daha fazla sorunuz olması gerekiyor! Düşünebildiğimiz soruların bazı cevapları var, ama daha fazlasına sahipseniz, yorumlarda bize bildirin!

  • 1- IGTV'de Hangi Video Türleri Desteklenir?


IGTV, en az 15 saniye uzunluğunda ve 60 dakikaya kadar çalışabilen 4k dikey videoları destekler. Hangi boyutta IGTV videolarını merak ediyorsanız, bunlar 16: 9 en boy oranıdır (Instagram Hikayeleriyle aynıdır).

  • 2- IGTV'de “görüş” ne teşkil eder?


Instagram'a göre, IGTV'de bir "görünüm", kullanıcıların videonuzun en az 3 saniyesini izleyenlerin sayısıdır.

  • 3- IGTV videoları ne kadar olabilir?


Şu anda, IGTV videoları 10 dakikaya kadar uzun olabilir ve daha büyük hesaplar 1 saate kadar videolar yükleyebilir. Gelecekte Instagram, zaman sınırlaması olmayacağını söyledi.

  • 4- IGTV'de videoları nasıl izlerim?


IGTV videolarını, Instagram uygulamasında yayınınızın üst kısmındaki IGTV simgesini tıklayarak ya da iOS veya Android için bağımsız IGTV uygulamasını indirerek izleyebilirsiniz. Ayrıca, Instagram profillerinde “IGTV” simgesinden videolar izleyebilirsiniz. (Not: Instagram güncellemeyi yavaş yavaş kullanıma sunarken, yerel uygulamanızda henüz IGTV yoksa, bağımsız uygulamayı aramayı deneyin.)

  • 5- Birden fazla IGTV Kanalınız olabilir mi?


Hayır, Instagram hesabına yalnızca bir tane IGTV kanalınız olabilir. Bunun nedeni, Instagram'a göre, “içerik oluşturucuların kanalları.” Çünkü IGTV'de bir içerik oluşturucu takip ediyorsanız, bunları Instagram'da da takip edeceksiniz, ya da tam tersi. Yani bir Instagram profili, bir IGTV kanalı demek oluyor!

 

“IGTV” Kanalı Nasıl Oluşturulur?

IGTV'ye bir video yükleyebilmeniz için önce kanalınızı oluşturmalısınız!

1.Adım: IGTV Uygulamasına giriş yapın.

igtv5

2.Adım: Sağ köşedeki ayarlar dişli çark simgesini tıklayın ve ardından "kanal oluştur"  butonunu tıklayın.

Bu kadar! Artık videolarınızı yüklemeye hazırsınız.

igtv6

 

Videolar IGTV'ye Nasıl Yüklenir?

1.Adım: Ana sayfanızdan avatarınıza tıklayarak yeni kanalınıza gidin.

igtv7

2. Adım: IGTV'ye yeni bir video eklemek için sağdaki köşedeki + simgesini tıklayın.

3. Adım: Kamera rulonuzdan dikey bir video seçin.

igtv8

4. Adım: Başlığınızı yazın ve bir açıklama ekleyin. Tıpkı YouTube'da olduğu gibi, kullanıcıların videolarınızı IGTV'de bulmasını kolaylaştırmak için açıklamanızla alakalı anahtar kelimeler eklemek istersiniz.

igtv8

Bağlantıları da ekleyebilirsiniz! Bu doğru, insanlar açıklamanızdaki bağlantıları tıklayabilecek ve Instagram veya IGTV uygulamasının dışına alınabilecek.

5. Adım: Bir kapak fotoğrafı ekleyin! Kendi özel kapağınızı yükleyebilir veya videonuzdan bir küçük resim seçebilirsiniz. Kapak fotoğrafı, kanal sayfanızda ve IGTV kategorilerinde görünecek olan şeydir, bu yüzden onu çekici hale getirin!

igtv9

6. Adım: Gönder düğmesine tıklayın ve kutlayın! İlk videonuzu  IGTV kanalınıza yüklediniz!

Ancak henüz bitirmediniz: Ayrıca, yayınınızdaki yorumları izlemek ve yanıtlamak ve IGTV analizlerinizi takip etmek istersiniz.

7. Adım: IGTV Analizlerinizi Görüntüleyin.

IGTV videonuzdaki benzer, yorum ve paylaş düğmelerinin yanındaki “…” düğmesine tıklayın. Buradan “Görüntülemeleri Görüntüle” yi tıklayabilir veya bağlantıyı videonuza kopyalayabilirsiniz (gerekirse videonuzu buradan da silebilirsiniz). "Analizleri Görüntüle" yi tıkladığınızda, görüşlerinizi, beğenilerinizi ve yorumlarınızı görebilirsiniz.

 

igtv10

 

Kitlenin elde tutma oranını da görebilirsiniz. Bu, videonuzu kaç kişinin sonuna kadar izlediğini gösterir. Ayrıca, insanların videonuzdan ne yönde kaydığını gösteren bir grafik de görebilirsiniz.

Platform geliştikçe ve kullanıcılar uygulamayı daha fazla kullanmaya başladıkça bu yazıyı IGTV hakkında daha fazla bilgi ile güncelleyeceğiz!

 

İçerik: Nida Varhan, Tamay Ün

kaynak

 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.