Öğrenci Kariyeri Banner

İç Disiplinin Hayatımızdaki Rolü

İç Disiplinin Hayatımızdaki Rolü
karinca

Yapamayacağımızı Düşündüğümüz İçin Vazgeçtik! Vazgeçtiğimiz için Rastgele Yaşadık! Rastgele Yaşadığımız İçin Kendimizi Unuttuk! Kendimizi Unutunca Hayallerimizi de Küçülttük! Yönlendirilmeye Alıştık.

Aslında günlük hayatımızda bir çok defa yaptığımız şeylerin içinde saklanan bu kavramı duymayanlarımız olabilir.Önce bu kavramı açıklamak istiyorum.İç Disiplin; Hayatımızın zorlu koşullarında, karşımıza çıkan fırtınalar bizi bitap düşürüp, yolumuzdan saptırdığında yolumuzdan dönmemek için yola devam etmenin yollarını aramaktır.Beynimizin içindeki zihinsel kaynaklarımızdır.

Peki İç disiplini nasıl sağlayacağız?

Aslında daha küçücükken Başarma isteği işleniyor beyinlerimize.Ders çalışmalısın,iyi bir çocuk olmalısın,dikkatli olmalısın vs...Sorun şu ki, Bazen Hepimiz başarmak istediğimiz halde hiç birimiz bir şey yapmıyoruz.Erteliyoruz.Sonrası malum VAZGEÇİYORUZ.

[ad name="Google Adsense"]

Söylediğim gibi bir çok örnek var sayamadığım.Mesela Yarın İşlerim var onları halletmem gerekiyor diyoruz.Saatin alarmını kuruyoruz.Sonra bir bakıyoruz saat çok erken acelesi yok bir saat sonra kalksam bir şey olmaz diyoruz.Tamamlamamız gereken bir projemiz  var ama tamamlamak yerine alışveriş merkezine gidiyoruz.Yaptığımız her şeyin bazen en iyisi olduğunu düşünüyoruz ama sadece yapmak istediğimiz için değil mecbur olduğumuz için yaptığımızı fark edemiyoruz.Kilo vermek istiyoruz ama bunun için bir şeyler yapmayı hep erteliyoruz.İşte burada İrademiz devreye giriyor.İç disiplini sağlamamız İrademizi kuvvetlendirmemizden kaynaklanıyor.İrademiz için fedakarlık yapmamız gerekiyor.İstediğimiz şeye odaklanmamız onu çok istememiz gerekiyor.Bizim gibi düşünmeyen, olumsuz davranışlar sergileyen insanlardan uzak durabilmemiz gerekiyor.Kararlı olmamız kendimizi harekete geçirmemiz gerekiyor.Siz siz olun önceliklerinizi belirlemeyi unutmayın.Hırs çoğu zaman kötü gibi görünse de Sizi hedefinize, hayal ettiğiniz noktaya ulaştıracaktır.Hırsın gücünü kullanın. Gerçekçi olun.Küçük bir hikaye ''Bir gün,Tembel oğluna baba sormuş, “Oğlum sen yaşamda ne yapmak istiyorsun?” Oğul, “Altımda araba, çantam para ile dolu olarak yaşamak istiyorum”. Baba tembel oğlana şöyle bir bakmış. “Haa anladım, sen otobüs biletçisi olmak istiyorsun”. Bir zamanlar, otobüslerde yolculara bilet satan biletçiler vardı ve tabii çantaları para doluydu. ''Yani sadece istemekle yetinmeyin.İradenizi Alışkanlığınız haline getirin.Onu yapana kadar kat ettiğiniz süreci değerlendirin.Bu süreçte olumlu değişiklikler sizi motive edecektir.Eminim.

Eğer ki şu ana kadar Hepimiz görevlerimizin farkında olup, Hiç kimse bunu söylemeden yapmayı alışkanlığımız haline getirebilseydik, kimse bizlere emirler vermezdi,kimse bizi yönlendiremez, görevlerimizin ağırlığıyla mutsuz olmazdık.Doğumumuzdan ölümümüze İç disiplinimiz olmazsa,Rastgele yaşarız.Varacağınız noktaya ne zaman geleceğinizi bilmezseniz, yola çıktığınızda bir saatlik yolu 5 saattede tamamlayabilirsiniz.Ulaşamayabilirsiniz de.

Sizi yolunuzdan hiç bir şeyin döndürmesine izin vermemeniz dileğimle..

 

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan özel haberlerin tüm hakları ÖğrenciKariyeri’ne aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. ÖğrenciKariyeri tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.