Öğrenci Kariyeri Banner

Hyundai'den Herkesi Şaşırtan Reklam Hamlesi

Hyundai'den Herkesi Şaşırtan Reklam Hamlesi
Elektrikli araç denince aklımıza ilk gelen firma Tesla olsa da, diğer bütün büyük otomotiv şirketleri de elektrikli araçlar konusunda ciddi hamleler yapmaya başladılar. Şu sıralar piyasaya sürülen her yeni elektrikli araç, doğal olarak Tesla’ nın araçlarıyla karşılaştırılıyor. Zira şu anda piyasadaki en dikkat çeken elektrikli araçlar Tesla’ nın araçları. Ancak pek az marka, doğrudan Tesla’ ya meydan okumaya cesaret edebiliyor. Bu az sayıdaki markalardan biri de Hyundai oldu.

Electrek isimli internet sitesinin yaptığı habere göre, Güney Kore merkezli otomotiv şirketi Hyundai, geçtiğimiz hafta SUV sınıfındaki yeni elektrikli aracı Hyundai Kona Electric’i duyurmuştu. İlerleyen aylarda üretimine başlanacak olan araç için Hyundai şimdiden iddialı reklamlar yapmaya başladı.

ffh

Hyundai Kona Electric isimli aracının tanıtımı için Avrupa’nın bazı yerlerinde billboard reklamları yayımladı. Bu billboard reklamlarında, aracın görüntülerinin yanında “Senin sıran, Elon.” ifadesine yer verilmesi dikkat çekti. Ancak markanın, Tesla ile rekabet edebilecek seviyeye gelmesi için öncelikle bu aracını piyasaya sürmesi ve kendini kanıtlaması gerekiyor.

Yine de Hyundai’nin paylaştığı bilgilere göre, aracın teknik özellikleri hiç de yabana atılır cinsten değil. Hyundai’ nin belirttiğine göre, saatte 167 km maksimum hıza sahip olan aracın tek seferde katedebildiği mesafe ise 470 km. Buna karşılık Tesla’ nın SUV aracı Tesla Model X ise tek seferde 475 km yol katedebiliyor.

Bu arada Electrek’ in belirttiğine göre, Hyundai’ nin doğrudan rakibini hedef alan böyle bir reklam yapmasının sebebi, Tesla’ nın yakın zamanda piyasaya sürülmesi beklenen Tesla Model Y isimli yeni SUV aracı olabilir. Ki reklamda kullanılan “Senin sıran, Elon.” ifadesi, büyük ihtimalle Tesla’ nın çıkartacağı yeni SUV araca işaret ediyor.

Biz de şimdiden Hyundai firmasına bu yolda başarılar diliyoruz.

Aracı ayrıntılı olarak merak edenler için: TIK!

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.