Öğrenci Kariyeri Banner

Hukuk Fakültesi Öğrencilerinin Mütemmim Cüzleri

Hukuk Fakültesi Öğrencilerinin Mütemmim Cüzleri
1.Azami yüksekliklere rakip kitapları...

hukuk fakültesiii


Hukuk kitaplarını üst üste koyunca boyunuzun kaç hukuk kitabı ettiğini bulabilirsiniz ve oldukça kalındırlar bu da yetmez gibi bir de bunların bazen dipnotlarıyla birlikte sorumlu olunması vardır.

2.Sonu lens olan gözlükleri

Cartoon nerd with glasses isolated on white

 

Birçok hukuk öğrencisi fakülteye başladığında zaten gözlük kullanmaktadır kullanmıyorsa bile bu fakülte; gözlükle bütünleştirmek adına harikalar yaratır. Artık öyle bir an gelir ki gözlüklerle uyumak bile kaçınılmaz olur.

3. Notlar, notlar ve notlar...

ders notları

 

Dal budak salmada üstlerine yoktur, sınav dönemlerinden önce ortada olmayan notlar bir anda, hızla etrafınızı sarar. Bu durum birçok hukuk öğrencisinde ilginçtir ki bir rahatlamaya sebep olur; çünkü artık çalışabileceği notları vardır, ya notu olmayanlar ne yapsın der ve oturur harmanlaya harmanlaya çalışmaya...

4.Eli öpülesi, mezuniyetler de baş tacı yapılası fosforlu kalemler

fosforlu kalem

 

Bu renkli kalemlerin özelliğinden mi yoksa o kağıttaki huzur verici kayışından mı bilmem ama önemli yerleri çizmek için başladığınız notlarınızda sayfanın tamamını boyamış olursunuz.

5.Kütüphaneler

kütüphane 2

Fakültedeki kütüphanelerde sınav döneminde yer bulmak imkansıza yakındır. Tabii ki hedefte artık diğer fakültelerin veya üniversitelerin kütüphaneleri ya da merkez kütüphaneler vardır ve  hangi kütüphane hangi özelliklere sahip senden iyi bilen azdır. Bazı arkadaşlar için kütüphaneler evleri gibidir, onlar her şeyleri ile kütüphane masasında imparatorluğunu ilan etmiştir.

6.Vizesi yanında promosyon finaller

vize final konuları

 

Evet, ayrılık sevdaya dahil de vize konuları neden finale dahil. Çalışmaktan helak olunmaya sebep olacak durum işte budur.

7.İnsanı şair yapan yönü

şair

 

Hocalara, derslere, vizelere veya finallere karşı içinizde kopan fırtınalar kaleminize kuvvet verir ve kendinizden beklenmeyen bir performansla şiirler dökersiniz beyaz kağıtlara ve bazen de şarkılara...

8.Yaptım bir hata, onun da adı fahiş hata

mistake

 

Sen sınavdan yüksek bir puan beklerken ölümcül vuruş niteliğindeki notların sebebi işte bu hocaların gözünden kaçmayan fahiş hatalardır. Sen sınavdan çıkarken kendini padişah gibi hissetsen de, maalesef hoca görmüştür artık fahiş hatanı.

 

9. Olmazsa olmaz akraba ve komşu soruları!

unexpected question

 

Bayramda seyranda eve gittiğinizde sorulan ilginç sorular, şöyle ki:

  • Yavrum sen avukatlık mı okuyorsun?

  • O koca kanunları nasıl ezberliyorsun?

  • Başımıza yalancı mı olacaksın sen?

  • Öldürsem birini kaç yıl yatarım?

  • Ya şimdi sen adamın suçlu olduğunu bile bile nasıl savunacaksın?


ve benzeri sorular sıralanır da sıralanır.

10. Fakülteden dört yılda mezun olamamak kural, dört yılda mezun olmak ise istisna!

mezun olamamak

 

Beş yılda bitirmek pek de üzülesi bir durum değildir, altı yılda bitirmek de bu kategoriye dahildir. Yeter ki her yıla çift dikiş atmayın.

11. Bütünlemelere kalmadan giden arkadaşların arkasından atılan hüzünlü bakışlar...

unhappy

Bu arkadaşların bölüm üstünlüğü vardır; çünkü bu arkadaşlar, bırakın yıl uzatmayı bütünlemelere bile kalmadan bölüm kralı niteliği taşıyan, maşallah denilmesi gereken arkadaşlardır. Saygılarla...

12.Hukuk Fakültesinde kazandığınız dolaylı anlatım yeteneği

dolaylı anlatımm

 

Bilmediğiniz bir soru hakkında bile ısrarla bir şeyler yazılır ve sınavdan biraz daha vicdanınız rahat çıkarsınız. Aynı şeyi kırk farklı şekilde ifade edebilirsiniz. Öğrenciler arasında bunun adı soruyu yorumlamak şeklinde yorumlanır.

Sevgilerimle...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

1 Yorum

  • Rümeysa  Bozaslan

    Bu güzel yazınız için sizi tebrik ediyorum. Çok beğendim. Bende hukuk öğrencisi olmak istediğimden çok ilgimi çekti. İnşallah başarırım (15 yaşındayım). Tekrardan tebrikler 👏👏👏👏

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.