Öğrenci Kariyeri Banner

House of Cards Dizisinden Çıkarılabilecek 5 Hayat Dersi

House of Cards Dizisinden Çıkarılabilecek 5 Hayat Dersi
House of Cards sadece ABD siyasi sistemi hakkında cesur bir siyasi dram olmakla kalmayıp, bizlere hayatımız için önemli dersler çıkarabilme imkanı sunuyor. Sahtekarlık, yalanlar, cinsellik, manipülasyon, iktidar ve açgözlülük gibi dizide öne çıkan unsurların yanı sıra, yaşama bakış açınızı değiştirecek derin fikirler bulunmaktadır.

9121CAF6-5C55-473A-9165-4D41433C261A

Güç Kolayca Kazanılmaz
Zirveye giden yol alınması çok güç olan kararlarla doludur. House of Cards dizisinde Frank Underwood'un gözlerini Beyaz Saraya diktiğini net bir şekilde görebilirsiniz ve hedefine doğru ilerlerken hiçbir şey onu durdurmayacaktır. Zirveye giden yolda cinayet, gasp, yolsuzluk ve çok daha fazlasıyla baş etmek zorunda kaldı ama asla vazgeçmedi. Yaşamın her alanında başarı, güç ve nüfuz hayal edebileceğinizden çok daha fazla çaba ve sıkı çalışmayla elde edilir. Aşılması gereken zor kararlar, buna paralel hasarlar ve çok daha fazlası vardır. Her zaman tahmin bile edemeyeceğiniz sorunlar, engeller ve tehlikeler olacaktır. Ama gücü elde etmek istiyorsanız bunların hepsiyle baş etmek zorundasınız.

3F340C13-BE57-425E-AADD-21734FB77D68

İyilik Yapmak İçin Hata Yapıp Zayıf Duruma Düşmeyin
Bu asla unutmamanız gereken bir hayat dersidir. Başkalarına karşı nezaketle yaklaşma, iyilik yapma içgüdüsü bir insanın zayıf noktasıdır. Birisine karşı nazik davranmak, özellikle de karşınızdaki kişi bunun olmasını istemiyorsa bu durum çok fazla güç kaybetmenize yol açar. Frank bunu Demokrat başkan adayı olan Heather Dunbar'a yüksek mahkemede boş bir koltuk gibi cazip bir teklif sunarak zor yoldan öğrenmişti. Frank Heather'in gücünü hafife aldı ve Heather Frank'in oyunlarını çözdü. Seçimlerde istediğine kolay yoldan ulaşmak yerine, kafa kafaya sert bir mücadele ile sonuçlandırdı.

C793157F-1FAA-45A4-BE2D-B6047D30AE89

İşinizi Hiçbir Zaman Zevklerle Karıştırmayın
İster iş yeriniz ister ulusal siyaset, iş ile zevkleri karıştırmak kötü sonuçlar doğurabilir. Bu dizi, bu hatanın hayatınızı nasıl berbat edebileceğinin saf bir göstergesidir. Claire'nin Adam Galloway ile olan ilişkisi vatandaşlarının dikkatini çekerken, onun hayatını berbat hale getirmiş, Frank'le olan ilişkisi çok kötü sonuçları doğurdu. Bu aynı zamanda zevke olan akılsız düşkünlüğün en kötü acı ve sıkıntının sebebi olabileceğini gösterir. Bu dizide Peter Russo'nun alkol bağımlılığının en sonunda onun her şeyini yok ettiğini görüyoruz. Güce giden yolda insanlar sıklıkla akıllarını kaybeder ve zevk düşkünlüğünün tamamen bir çöküşe ve sorunlara yol açabileceğini unuturlar. Bu dizi şirketleri omuzlarında taşıyanlara defalarca iş ile zevkleri karıştırmamayı hatırlatır.

8BBF976B-136E-4925-BBCF-20D1A6DD1E58

Evlilik Her Zaman Aşk Anlamına Gelmez
Hepimizin inanmak istediğinin aksine, evlilikler her zaman hayal ettiğimiz gibi olmaz, her sabah insanlar birbirlerine doğru yürürken çarpışıp, ölüm onları ayırana dek aşık olmazlar. Frank ve Claire'in evliliğinden bahsederken aşk aklımıza gelen ilk kelime olmaz. Görünüş olarak mutlu bir evliliğin arkasındaki yalanlar, manipülasyonlar ve akıl oyunları satrançtan daha karışıktır. Bu çift hiçbir suçluluk duygusu duymadan birbirlerini kişisel ve mesleki kazanç olarak kullanır.

[caption id="attachment_41584" align="alignnone" width="1000"]House Of Cards House Of Cards[/caption]

Sadakat Paradan Çok Daha Değerlidir
Frank Underwood '' Güç yerine parayı seçmek herkesin yaptığı bir hatadır '' der. Onun için sadakat paradan çok daha değerlidir ve sadakat denince akla gelen ilk isim Beyaz Saray Genel Sekreteri Doug Stamper'dır. Frank ve onun hırslarını her zaman kendininkilerin üzerinde tutmuş, tüm dünyanın görmesi gereken bir sadakat örneği sergilemiştir.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.