Öğrenci Kariyeri Banner

Honda'nın Kanserli Çocuklara Arttırılmış Gerçekliği Kullanarak Yaptığı Muhteşem Yılbaşı Kutlaması

Honda'nın Kanserli Çocuklara Arttırılmış Gerçekliği Kullanarak Yaptığı Muhteşem Yılbaşı Kutlaması
İnternet sitelerinden meydanlara, yılbaşı alışverişlerinden ev süslerine kadar, yeni yıl coşkusu her yeri saradursun, bu mutluluğa ortak olma konusunda ne yazık ki herkes eşit şansa sahip değil. Örneğin bu sevinci bizim kadar rahat yaşayamayan dezavantajlı gruplardan biri, 2018’i hastanede karşılayacak olan kanser hastası çocuklar. Artırılmış gerçeklik (AR) teknolojisinden yararlanan RPA reklam ajansının Honda için gerçekleştirdiği çalışma, böylesine hayati bir hastalığa küçük bedenleriyle direnmeye çalışan çocuklara, artırılmış gerçeklik teknolojisi ile kısa süreliğine bile olsa, büyülü bir yılbaşı kutlaması yaşatmasıyla dikkat çekiyor.

asgh

ABD’nin California eyaletindeki Orange County Çocuk Hastanesi’nde yapılan çekimlerde, artırılmış gerçeklik özelliği taşıyan kişiye özel yılbaşı tebrik kartları çocuklara ulaştırıldı. Duygulara dokunan ve umut dolu mesajlar ileten bu teknolojik kutlama kartlarının, zor bir mücadele veren çocuklara büyük moral kaynağı olduğu görülüyor.

Proje kapsamında her çocuk, adına özel hazırlanmış kartlarla etkileşime girmek için iPad kullandı. Artırılmış gerçeklik sayesinde, bir anda buz parçalarıyla ve kar taneleriyle parlamaya başlayan odada uçan güvercinlere ve yanan mumlara, çocukları bu farklı deneyime davet eden eğlenceli bir kardan adam eşlik etti. Son olarak, çocukların çevresini umut aşılayan ve güçlü olmalarını öğütleyen metinler ve görüntülü mesajlar kuşattı.

kar

Bu duygusal ve moral verici mesajlar, Honda’nın Facebook ve Instagram hesaplarından takipçilerine yaptığı çağrı üzerine gelen öneriler arasından, hastane ekibinin katkılarıyla seçilerek hazırlandı. Projenin sosyal sorumluluk tarafı bununla sınırlı kalmadı. Honda, bu projeye dair yaptığı paylaşımlara gelen her Facebook beğenisi ve kalp ifadesi için 1 dolar olmak üzere, toplamda 100 bin dolara kadar çıkacak bir tutarı, söz konusu hastaneye ve Pediatrik Beyin Tümörü Vakfı’na bağışlayacağını açıkladı.s3-project_278730_image_1--default--1280

Çalışmayla ilgili görüşlerini paylaşan Honda Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Susie Rossick, kişiselleştirilmiş bir kart hazırlamanın kolay olmadığını, oluşturulan deneyimin, çocuk hastaların gerçekten hissedebileceği derecede esnek olmasına dikkat ettiklerini belirtiyor.

Projenin hayata geçişinde karşılaşılan psikolojik zorluk ise çalışmayı üreten yaratıcı ekibin, kartların çocuklara verilişi sırasında duygularına hâkim olmaya çalışmaları olmuş. Bu anlamda oldukça zor bir gün geçirdiklerini söyleyen Rossick, böylesine ağır bir hastalıkla savaşan çocukları görmenin insandaki adalet duygusunu sarstığını ve küçücük çocukları zayıf bedenlerde görmenin iç sızlatıcı olmasına karşın fakat kartları aldıktan sonra çocukların gözlerindeki mutluluğu görmenin kendilerine buruk bir sevinç yaşattığının altını çiziyor.

Honda ve ajansının yaptığı bu duygusal çalışma hem son yılların çok konuşulan artırılmış gerçeklik teknolojisinin kurumsal sosyal sorumluluk yönünde kullanılabileceğine dair güzel bir örnek sergiliyor hem de küresel çapta bir markanın herhangi bir ürün gösterimi olmaksızın kendisinden ne kadar olumlu bir şekilde söz ettirebileceğini kanıtlıyor.

Kendi artırılmış gerçeklik özellikli yılbaşı tebrik kartınızı hazırlamak isterseniz bu linkten ulaşabilirsiniz.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.