Öğrenci Kariyeri Banner

''Herşeyi üniversite öğrencileri için yapıyorum''

''Herşeyi üniversite öğrencileri için yapıyorum''
üniversite_anne

[ad#HTML-2]

Fatma anne üniversitede oğlunun uygun fiyata ev yemekleri bulmakta zorlandığını öğrenince öğrencilerin ihtiyaçları için düşük fiyatlarla yararlanabileceği iş yeri açtı.





Samsun'un Atakum ilçesinde restoran işleten 54 yaşındaki Fatma Atmaca, oğlunun üniversite yıllarında yaşadığı zorlukları başka öğrencilerin yaşamaması için üniversite öğrencilerine düşük fiyatlarla hizmet sunuyor.


Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan Atmaca, üniversitede oğlunun uygun fiyata ev yemekleri bulmakta zorlandığını öğrenince Samsun'da eğitim gören üniversiteli öğrencilerin su ihtiyacını gidermeleri için iş yeri açmaya karar verdi.


Mahallesindeki bir iş yerini kiralayarak 4 yıldan bu yana mantı, gözleme, börek ve bazı ev yemeği çeşitlerini yapmaya başlayan Atmaca, bir süre sonra işe aldığı 3 kadınla nöbetleşe öğrencilere ev yemekleri sunmaya başladı.


[ad name="Google Adsense"]


 "5 liraya mantı, sınırsız çay, gözleme, ekmek veriyorum"


Sabah saatlerinden gece yarısına kadar iş yerini açık bulunduran Atmaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilere hizmet etmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.


Üniversiteli öğrenciler için 1 liranın bile çok kıymetli olduğunu vurgulayan Atmaca, "Ben onların yediği yemeklere zam yapmıyorum. Sağlığım elverdiği sürece çalışmayı düşünüyorum. Onlar gurbet çocukları, tramvaya biniyorlar, masrafları çok. Her türlü sorunları var, yemek sorunu var, ulaşım sorunu var. Onlara hizmet etmek istiyorum. 5 liraya mantı, sınırsız çay, gözleme, ekmek veriyorum" ifadelerini kullandı.



"Diğer illerdeki kadınlar da bizim çocuklarımıza sahip çıksın"


Bu işi öncelikle Allah rızası için yaptığını, 2'si kız 3 çocuğa sahip olduğunu dile getiren Atmaca, şöyle konuştu:


"Her gün öğrencilerim burada. Bazen oturmaya yer olmuyor. Beni çok seviyorlar. Ben de onları çok seviyorum. Kapıma gelen herkese sofram açık ama üniversite öğrencilerinin öncelikli yeri var. 'Annenizi görmek istiyorsanız Fatma annenize gelin' diyorum. Bana 'Fatma anne' diyorlar. Mutfağıma kadar girmelerine izin verdim. Mutfağa girip istediklerini alıyorlar. Kendi çocuklarım gibi görüyorum onları. Her şey günlük ve organik. Çayı bile Trabzon'dan kendi tarlamızdan getiriyorum."




Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.