Öğrenci Kariyeri Banner

Herkesin Katılabileceği Kişisel Gelişim Seminerleri!

Herkesin Katılabileceği Kişisel Gelişim Seminerleri!
kisisel

 

[ad name="HTML"]

 

Yazar Latife tekin'in kurduğu Gümüşlük Akademisi, istanbul şubesini de açtı. Gümüşlük akademisi-Arnavutköy’de yazarlık kurslarından şiir'e, reklamcılıktan senaristliğe bir çok seminer bulunuyor. 

Yazar Latife Tekin’in benzersiz mekânı Gümüşlük Akademisi-Arnavutköy’de 13 Ekim’den itibaren hemen her gün şiirden romana, antropolojiden müziğe, şarkı sözü ve oyun yazarlığından yayıncılık ve edebiyat ajanlığına kadar edebiyatın ve hayatın her alanıyla ilgili atölyeler yer alıyor. “Hiçbir okulun müfredatında yer almayan sanat ve edebiyat dersleri” de diyebilirsiniz buna. Mor ve Ötesi topluluğundan Harun Tekin’in vereceği Şarkı Yazma Dersleri de ilgi çekiciseminerlerden biri.

Romana başlarken rehberiniz Mario Levi

Ünlü romancı Mario Levi’nin seminerine roman yazmak isteyen ama işe nereden başlayacağını kestiremeyen ve bu konuda kendini kaybolmuş hisseden herkes gidebilir. Çekmecenizde bekleyen bir roman taslağı mı var? Ya da belki anılarınızı, geçmişte sizi etkileyen olayları yazacaksınız. Levi 12 hafta boyunca size eşlik ediyor. Yazmanın ruhundan hikâyenin önemine, romanın temel boyutlarından yazmak için yola çıkarken yapılacak son hazırlıklara kadar roman sanatının teknik meselelerine dair bildiği, deneyimlediği her şeyi paylaşıyor. (Levi’nin semineri, 17 Ekim’de başlıyor.)

Edebiyatın özüne giden yol gardrobundan geçer!

En ilgi çekici atölyelerden biriniyse genç kuşağın yetenekli romancılarından Can Gürses yönetiyor. Adı, Edebiyat Gardırobu: Mantolar ve Şapkalar... İçerik son derece davetkâr. “Edebiyatın özüne giden yol gardırobundan geçer” diyen Can Gürses, edebiyat teorisini, alt-metin/ üst-metin karşılaştırmalarını bir kenara bırakıp mantoya, şapkaya bakmaktan söz edecek. Milan Kundera’nın Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği romanındaki seksi melon şapkadan, Sabahattin Ali’nin Madonna’sının kürk mantosundan, belki Anna Karenina’nın kırmızı çantasından... Dünya edebiyatının en önemli eserlerine ruh veren giyim kuşam nesnelerinin bize aslında ne söylediğini dinleyeceğiz. Can Gürses de zaten şöyle diyor: “Giysilerin, önyargılara dair elimizdeki en büyük kalkan olduğuna inanıyorum. Çoğu insan giydiğine bilinçle yaklaşmaz, anlam yüklemez. Oysa ben yüklerim. Korkunç önemserim giydiklerimi. Çünkü hayatım boyunca önyargılarla karşılaştım. Madem öyle, ben de beni en iyi ifade eden şeyi giyer, yargımı herkesten önce kendim koyarım. En nihayetinde giyinmek, her gün yenilenen bir seçimdir. Renk, kumaş, doku, kalınlık, incelik, desen, uzunluk, darlık, bolluk, silme felsefeye, silme ‘izm’e taş çıkartacak kadar derindir. Giyinmeyi sevmemin bile edebiyat sevgimle bir ilgisi olmalı. Çünkü ikisi de ayrıntıcılığı, inceliği ve bütünü görmeyi gerektiriyor. Benim için giysi yorumlamak, rüya yorumlamaktan daha matrak. Çünkü rüyanı yalnız sen görürsün ama giysini cümle âlem görür.” (Gürses’in semineri 13 Kasım’da başlıyor.)

Che Guevara'nın şairleri; şiirin müziği

Gene genç kuşağın önemli şairlerinden Onur Behramoğlu ise bambaşka bir yol izliyor ve bizi, Che Guevara’nın yanından ayırmadığı şiirlerden yola çıkarak Latin Amerika ve dünya şiir-müzik-devrim tarihine bir yolculuğa davet ediyor. 4 hafta sürecek seminerlerde Behramoğlu, Che Guevara’nın ruhuna yakın şairlerin kendi sesinden şiirler, o şiirlerden yapılmış şarkılar dinletecek, şiirlerinin gelişim süreçlerini toplumsal-siyasal tarihle ilişkilendirecek. Dünya şiirinin önde gelen isimlerini müzik, resim ve sinema eşliğinde tanıtırken onlardan esinlenen yazarlara, sinemacılara, ressamlara dair bilgiler vererek DoğuBatı şiiri, tarihi, felsefesi arasında köprüler kuracak. (Behramoğlu’nun semineri 14 Ekim’de başlıyor.)

Dijital çağa ve bağımsız yayıncılığa hazır mısınız?

Mehmet İnhan’ı online kitap satış sitesi İdefix’in yöneticisi olarak tanımıştık. İnhan şimdi yepyeni projelerle ülkemizde bağımsız yayıncılığın tohumlarını atmaya hazırlanıyor. 3 hafta boyunca sürecek Dijital Yayıncılık semineri katılımcılara, her geçen gün biraz daha yaygınlaşan elektronik kitap ve dijital yayıncılık konusunda bir pratik uygulama deneyimi kazandırmayı hedefliyor. E-kitap düzenleme yazılımlarıyla tanışıp DRM gibi korsana karşı kopya koruma yöntemlerini inceledikten ve temel html bilgilerini edindikten sonra, örnek e-kitabınızı yaratabilecek, yarattığınız e-kitabı nasıl yayınlayacağınızı öğrenecek, bağımsız yayıncılığın nasıl yürüdüğünü ve avantajlarını keşfedeceksiniz. (İnhan’ın semineri 16 Ekim’de başlıyor.)

Akademi’de sonbahar

Gümüşlük Akademisi-Arnavutköy Buluşmaları’nın 2014 sonbahar programından seçtiklerimiz...

Yazı Alıştırmaları, Haydar Ergülen 8 hafta sürecek seminer 13 Ekim’de başlıyor.

Görmeyi Öğrenmek , Ali Şimşek 5 hafta sürecek seminer 14 Ekim’de başlıyor.

İlk Kitap, Nalan Barbarosoğlu 6 hafta sürecek seminer 15 Ekim’de başlıyor

Felsefe, Türker Armaner 4 hafta sürecek seminer 16 Ekim’de başlıyor.

Kadın Kahkahası, Filiz Bingölçe 4 hafta sürecek seminer 17 Ekim’de başlıyor.

Yaratıcı Okurluk Atölyesi, Onur Caymaz 4 hafta sürecek seminer 18 Ekim’de başlıyor.

Senaryo Bakışı, Ümit Ünal 4 Hafta sürecek seminer 22 Ekim’de başlıyor.

Şiir, küçük İskender 6 hafta sürecek seminer 26 Ekim’de başlıyor

Aşkın Arkeolojisi, İsmail Gezgin 2 gün sürecek seminer 8-9 Kasım’da.

Dilbazlık Atölyesi, Mahir Ünsal Eriş 2 gün sürecek seminer 15-16 Kasım’da.

Fantastik, Gotik, Korku Edebiyatı, Oylum Yılmaz 2 gün sürecek seminer 15-16 Kasım’da.

Öykü, Müge İplikçi 8 hafta sürecek seminer 13 Aralık’ta başlıyor.

 

http://www.gumuslukakademisi.org/

 

Yazar: Gülenay Börekçi
Kaynak: http://www.haberturk.com

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.