Öğrenci Kariyeri Banner

Herkes İçin, Her Zaman, Ücretsiz Eğitim

Herkes İçin, Her Zaman, Ücretsiz Eğitim
Teknoloji ve internet çağında yaşamanın en büyük avantajlarından biri, şüphesiz ki, dünyanın bir ucundaki bilgiye dünyanın diğer tarafından ulaşabilmektir. Fakat internetin barındırdığı bilgi zenginliğinin büyük bir kısmının yanlış, sahte ya da eksik olması internet kullanıcılarının karşılaştığı en sık sorunlardan biri. Bu noktada hem güvenilir hem de ücretsiz olmasıyla Khan Academy öne çıkıyor.

salman_790x445

Her şey, Khan Academy'nin kurucusu Salman Khan'ın kuzeni Nadia'ya verdiği matematik derslerin çevresindekiler tarafından da talep edilmesi ve bu talepler artınca Khan'ın Youtube'a ders içerikli videolar yüklemesiyle başladı. Massachussets Teknoloji Enstitüsü'nde 3 farklı alanda lisans eğitimini, Harvard'da İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı'nı tamamlayan Salman Khan, hazırladığı eğitim içerikli videolara da talep artınca 2009 yılında çalışmakta olduğu işi bırakır. Ve 2010 yılından itibaren tüm zamanını Khan Academy ismiyle dersler hazırlamaya başlar. Salman Khan, en başından beri eğitimin ücretsiz ve herkes için olması gerektiğine inanarak, finans alanındaki kariyerini bırakmış ve Khan Academy'yi gerçekleştirebilmek için çalışmaya başlamıştır.

everyone_790x445

Birçok vakıf ve kuruluştan destek alarak büyüyen ve ayakta duran Khan Academy herhangi bir kar amacı gütmemektedir. Bu sosyal girişimin en büyük amacı dünya çapında, eğitimde fırsat eşitliğini sağlayabilmektir. İlk zamanlarında ağırlıklı olarak matematik dersleri içeren Khan Academy bugün fizik, kimya, biyoloji, uzay bilimleri, sağlık, ekonomi, finans, tarih, sosyal bilimler, bilgisayar ve müzik gibi çeşitli alanlarda, zengin ders içeriklerini bünyesinde barındırıyor. İngilizce dışında 36 dilde içerik bulunduran Khan Academy, 2012 yılından beri Khan Academy Türkçe ile Türk kullanıcılarına da ders materyali sağlıyor. Bugün 190 farklı ülkede 40 milyondan fazla öğrenci her ay Khan Academy'den yararlanıyor.

aca_790x445

Ders içeriklerinin yanında The J. Paul Getty Museum, Asian Art Museum, The British Museum gibi pek çok müze ve Exploratium, NASA, MIT+K12 gibi araştırma ve bilim merkezleri gibi birçok farklı alandan içerik ortakları ile Khan Academy, hem bilimsel hem de kültürel anlamda ufkunuzu genişletebilmenize yardım ediyor. Yine bunların yanında üniversiteye giriş, kariyer ve girişimcilik konuları hakkında farklı fikirler edinmenizi sağlayabilecek ve zihninizdeki soruları cevaplayabilecek içerikler sizi Khan Academy'de bekliyor.

Özel İçerik: Begümhan İ. Şimşir

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.