Öğrenci Kariyeri Banner

Her Zaman Dağ Gibi Arkamızda Olan Babalarımızın Babalar Günü Kutlu Olsun!

Her Zaman Dağ Gibi Arkamızda Olan Babalarımızın Babalar Günü Kutlu Olsun!

Çokça kullandığımız baba sözcüğü, yaşlı ve saygın erkek anlamına geliyor. Yazılı olarak ilk defa 1312 yılında Araplar'a Türkçe öğretmek için Ebû Hayyân tarafından yazılan Kitâbü'l-İdrâk li-lisâni'l-Etrâk ‘da kullanılmıştır.


Bize göre ise baba; kumandayı aldığımız anda uyanan, ailedeki olayları en son duyan, evin hem dışişleri hem de içişleri bakanı olan, soru sorarak emir veren, spor yapmayı daha çok izlemeye tercih eden ve en sevdiği söz bakarız olan kişidir. Kimimiz için koruyup kollayan bir süper kahraman, özlenen bir arkadaş, içimizi ferahlatan bir psikolog veya yaşamımız için bir sponsor olurken, kimimiz için de sadece bir babadır ve her insan gibi değeri yokluğunda anlaşılır…

babalar günü ile ilgili görsel sonucu

Bu kadar dram yeter deyip biraz bugünün tarihçesine bakalım. Anneler Günü kadar eski olmasa da Babalar Günü'nün de 91 yıllık bir geçmişi var ama bazı tarihçiler, Babalar Günü'nün Antik Roma'da bile kutlamasının yapıldığını belirtiyorlar. Her haziran ayının üçüncü pazarı olarak bildiğimiz babalar günü, anneler gününden sonra babalarımızı da unutmayalım sevelim, koruyalım, hatırlayalım düşüncesiyle ortaya atılan bir gün olarak bilinse de aslında işin özü öyle değil. Babalar gününün gözlerinizin dolmasına sebep olacak hüzünlü hikayesi ise şu şekilde:

1909 yılında Sonora Smart Dodd, Washington’da yaşadığı sıralarda anneler gününden ilham alır ve bugünün fikrini ortaya atar. Sonora Dodd’un babası John Bruce Dodd, bir Amerikan İç Savaşı gazisiydi. Annesi ise altıncı kardeşini doğururken vefat etmişti. Karısı vefat ettikten sonra 6 çocuğuna da hem anne hem de baba olan John Bruce Dodd, çocuklarını Washington’un doğusundaki bir çiftlikte yetiştirmiş. Sonora büyüdüğünde ise babasının ne kadar büyük bir fedakarlık yaptığını fark edip babası için özel bir gün düzenlemek istemiş ve babası 5 Haziran’da doğduğu için de Babalar Günü'nün haziranda kutlanmasını uygun görmüş. Bunun için çeşitli çalışmalar başlatmış, resmi kurumlarla yazışmalar yapmıştır. Babalar Günü tarihte ilk defa 19 Haziran 1910’da Washington Spokane’de kutlandı. Bu tarihten sonra diğer ülkeler de bu özel günü kutlamaya başladı. Daha sonra 1924’te ABD Başkanı Calvin Coolidge “Babalar Günü'nü” desteklediğini açıkladı fakat bu resmi bir açıklama değildi. 1966 yılında o dönemin Başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarını resmen Babalar Günü olarak ilan etti. 1972 yılına geldiğimizde ise Başkan Richard Nixon’ın imzasıyla birlikte Babalar Günü resmi olarak kabul edildi. O gün resmî tatil ilan edildi.

babalar günü ile ilgili görsel sonucu

Her ne kadar onların parasıyla onlara hediyeler alıp komik bir durum yaratsak da, bu özel günde asıl amacımız babalarımızı hatırlamak ve onlara teşekkür etmek. Elbette artık bizler Sonora kadar böyle büyük bir hediye veremeyiz ama onlara olan sevgimizi her daim hissettirebiliriz. Çünkü onlar için en güzel hediye hatırlanmaktır, sevgimizi hissetmektir. Peki hayatımızı borçlu olduğumuz onlara karşı biz neler yapıyoruz? Biraz da bunu düşünmeli... Ne yaparsak yapalım, unutmamalıyız ki bizler hep onların en değerlileri olarak kalacağız.

Tüm babalarımızın babalar günü kutlu olsun!

Kaynak

Kaynak

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.