Öğrenci Kariyeri Banner

Her Yaşta Başarılı Olabileceğinizi Kanıtlayan Başarı Hikayeleri

Her Yaşta Başarılı Olabileceğinizi Kanıtlayan Başarı Hikayeleri
yasli-girisimci-620x350

Medya sürekli olarak genç milyonerlerin ve genç girişimcilerin başarı hikayelerinden bahsettiği için bütün girişimcilerin küçük veya 20’li yaşlarda olduğunu düşünüyoruz. Ancak unutmayın ki bu büyük resmin sadece küçük bir bölümü. İlerlemiş yaşlarına rağmen harika iş fikirleri bulan başarı hikayelerine imza atan bir sürü girişimci var.

İşte başarıyı sonradan yakalayan ve her yaşta başarılı olunabileceğini kanıtlayan 6 girişimcinin başarı hikayesi:

1 – Leo Goodwin, GEICO


GEICO reklam rakamlarıyla tanınmış, en iyi bilinen araç sigortası markalarından biridir. 1930’lu yıllarda San Antonio, Texas’da muhasebecilik yapan Goodwin sigortacılığın elden geçirilmesi gerektiğini fark etti. Neden şirketler doğrudan müşterilerle temas kurmuyordu ve paralar komisyoncularda toplanıyordu?

Leo 1936 yılında, 50 yaşındayken Washington, D.C’de GEICO’yu kurdu. Şirketi karısı Lillian ile birlikte yönetti. O yılın sonunda, GEICO’nun 12 çalışanı ve yürürlükte olan 3,700 poliçesi vardı. Bugün, GEICO’da 27,000 kişi çalışıyor ve 14 milyondan fazla sigortalısı var.

[ad name="Google Adsense"]

2 – Harland David Sanders, Kentucky Fried Chicken


Harland David Sanders babasını erken yaşta kaybetti. Üvey babası ile anlaşamıyordu ve girdiği her işten kovuluyordu. Hatta kendi müşterisi ile mahkeme salonunda kavga ettikten sonra avukatlık işini bile kaybetti. Ancak pes etmeme konusunda kararlıydı ve bu özelliği başarılı olmasını sağladı.

Corbin, Ky.,’deki bir akaryakıt istasyonunda çalışırken lezzetli tavuk tarifi ile popülarite kazandı. Çıkan bir yangın sonrasında akaryakıt istasyonu tahrip oldu ve Sanders bu yere bir motel ve 140 koltuklu bir restoran açtı. 1952 yılında, 62 yaşındayken ilk Kentucky Fried Chicken bayiliğini verdi. Bugün 118 farklı ülkede ve bölgede 18,800 Kentucky Fried Chicken var.

3 – Robert Noyce, Intel


Robert Noyce, MIT’de fizik doktorası yaptıktan sonra Beckman Instruments’da araştırma mühendisi olarak çalışmaya başladı. 1957 yılında, Robert Noyce ve diğer yedi kişi Beckman’dan ayrıldılar ve Fairchild Semiconductor Corporation’ı kurdular. Burada başarılı olsa bile sonrasında Gordon Moore ile birlikte buradan da ayrıldılar. 41 yaşındayken Gordon Moore ile birlikte Intel’i kurdular.

Robert Noyce, çalışanlarına her zaman çok yakın davrandı. Birçok CEO gibi savurgan davranmadı. Şirketin daha rahat ve daha az yapılandırılmış olmasını sağladı. Intel’deyken bilgisayar teknolojisinde devrim yaratan ve bugün hala kullandığımız makinelerin temelini oluşturan mikro işlemcilerin icadına tanıklık etti.

4 – Reid Hoffman, LinkedIn


LinkedIn gibi bir sosyal ağın genç bir insan tarafından kurulduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Reid Hoffman, Stanford’dan mezun olduktan sonra çalışmaya karar verdi ancak kendi şirketini kurmadan önce stratejik hareket etti ve neler öğrenmesi gerektiğini planladı.

İlk kez kendi başına hareket etmeye karar verdiğinde Socialnet isimli networking sitesini kurdu. Dergiler ve gazeteler aracılığıyla yeni sitesinin reklamını yapmaya çalıştı ancak sitesi hiç ilgi görmedi. Sonuçta bu iş fikrinden vazgeçti ve PayPal’da çalışmaya başladı. 2002 yılında PayPal’daki işinden ayrıldı ve LinkedIn’i kurdu. Hoffman, şirketi kurduğunda 43 yaşındaydı.

5 – Wally Blume, Denali Flavors

Domatesli dondurma düşüncesi midenizi bulandırıyorsa yalnız değilsiniz. Wally Blume’ın 20 yıllık başarılı bir kariyeri vardı ancak farklı bir şeyler yapması gerektiğini düşünüyordu. 1995 yılında, 50’li yaşlarının ortalarındayken Denali Flavors isimli dondurma şirketini kurdu.

Bugün, bu lezzet sadece lisans sözleşmeleri ile yılda 80 milyar dolar kazandırıyor. Denali’de 40’dan fazla lezzet var ve Blume 70 yaşında olmasına rağmen hala çok güçlü.

6 – Carol Gardner, Zelda Wisdom


52 yaşındaysanız, yeni boşandıysanız, parasızsanız ve depresyondaysanız şirket kurmak aklınıza gelecek son şey olur.

Carol Gardner, terapistinin tavsiyesi üzerine köpek aldıktan sonra yerel Yılbaşı kartı yarışmasını kazandı. Bu zafer Gardner’a ilham verdi ve tebrik kartı şirketi kurmaya karar verdi. Şirketin adını Zelda Wisdom ( köpeğinin ismi ) koydu. 2010 yılında Zelda Wisdom yaklaşık olarak 50 milyon dolarlık gelir elde etti.

Bir işi yönetmek kolay değildir – başarılı olmak için çok çalışmak ve disiplinli olmak gerekir. Sonuçta, yaşı daha büyük olan ve daha akıllı olan insanlar kaptanlık yapma konusunda daha iyidirler. Herkes her an başarıyı yakalayabilir.

[ad name="HTML"]

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.