Öğrenci Kariyeri Banner

Her Dört İşsizden Biri Üniversite Mezunu

Her Dört İşsizden Biri Üniversite Mezunu
issiz

 

[ad name="HTML"]

Eylül ayı işsizlik rakamları bugün açıklandı. DİSK-AR'ın işsilik değerlendrimesine göre, her dört işsizden biri üniversite mezunu ve özellikle yükseköğretim mezunu kadınlar işsizliğin hedefinde.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Enstitüsü (DİSK-AR), Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Hanehalkı İşgücü Anketi Eylül 2014 dönem sonuçlarını değerlendirdi.

Değerlendirmede, işsizliğin hem görünen hem görünmeyen boyutlarıyla tehlike sinyalleri vermeye devam ettiği, bu tehlike sinyallerinin en çok da eğitimli ve özellikle eğitimli kadın işgücü üzerinde etkisini gösterdiği belirtilerek, "Gelecek dönem açısından eğitimli işgücünün ve kadınların istihdamda yaşadığı problemlerin gerekli önlemler alınmazsa derinleşmesi beklenebilir" denildi.

"KADINLAR İŞSİZLİĞİN HEDEFİ"

Değerlendirmede, yüksek öğretim mezunları arasında işsiz sayısının, yeni seriye göre Şubat 2014 döneminden bu yana 281 bin kişi artarak 769 bine ulaştığı, buna karşın Şubat 2014 döneminden bu yana resmi işsiz sayısındaki artışın 239 bin seviyesinde gerçekleştiği ifade edildi.

 

HABERİN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

face-banner

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.