Öğrenci Kariyeri Banner

Henry Ford'un Yaşamı ve İlham Veren Sözleri

Henry Ford'un Yaşamı ve İlham Veren Sözleri
Henry Ford, Ford otomobillerinin kurucusu. Küçük yaşlarından itibaren makineye, mekaniğe olan ilgisiyle kendine ait bir atölyede oluşturarak çalışmalarını sürdürmek için çaba harcadı. Bunun yanında 15 yaşında kendi buhar makinesini yaptı. Daha sonralarında bir şirkette çırak olarak çalışmaya başladı ve ilerleyen sürelerde kendi şirketini kurup zirveye ulaşan bir bilim insanı. Çalıştığı şirketlerde edindiği deneyimler ile benzin motorları üzerine çalışmalar yaptı. Edison'un şirketinde baş mühendis rütbesine ulaştı ve yakıt motorları üzerine çalıştı. Daha sonra Edison'un şirketiyle yollarını ayırıp yeni yatırımcılar ile "Detroit Automobile Company" kurdu ve ilk başarısız deneyimini yaşadı. Şirket iflas etti. Pes etmeden azim ve istek ile Henry Ford, Ford Motor şirketine ortak oldu ve araç satışlarında büyük başarılar elde etmeye başladı.

kako-4P2grFl1LDpGRteg

Şirketin kuruluşunda ilk sermayesi 100 milyar dolar iken 1902 yılından 1926 yılına geldiklerinde sermayeleri 1 milyar doları aşmaktaydı. Otomobil üretiminde büyük bir başarı kazanan Ford Motor şirketi yedek parça yaparak da sermayesini katlıyordu. Ford şirketi ise kurulduğundan itibaren hiçbir zaman kimseden borç almamış ve bono ve tahvil satışları da yapmamıştır. Şirket kısa sürede dünya devleri arasına girmiş ve Henry Ford küçüklüğünden itibaren bu mekanik sevdasına taşımıştır. Henry Ford dünyayı ve insanlara her zaman fayda sağlamayı, insanlara iyilik yapmayı seven hayırsever bir insandı. Çalışanlarına saygı duyan, onlara değer veren bir iş verendi. Henry Ford' dan hayata dair sözlerinden ilham alıp yön vermek büyük bir adım olacaktır.

*Kusur değil, çare bulun.

*Eğer yapamayacağınızı düşünüyorsanız, haklısınız yapamazsınız.

Blog_01.05.2017_a-min

*Kalite kimse bakmadığında da doğru olanı yapmaktır.

*Başarısızlık, daha zekice başlama fırsatından başka bir şey değildir.

*Düşünmek zor iştir, muhtemelen bu nedenle çok az kişi düşünür.

KJHG-min

*Yaşamdaki en muhteşem şey, zihni genç tutmaktır.

*İşler asla zor değildir. Yeter ki onları küçük parçalara ayırmayı öğrenelim.

*Her şey ters gidiyorsa unutma; uçak rüzgarı karşısına alarak yükselir, arkasına alarak değil...

Özgün İçerik: Sevil Gödek

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.