Öğrenci Kariyeri Banner

Hem Serinletici Hem Temizleyici! Finallere Az Kala, 5 Muhteşem Smoothie Tarifi İle Yazı Karşılayın!

Hem Serinletici Hem Temizleyici! Finallere Az Kala, 5 Muhteşem Smoothie Tarifi İle Yazı Karşılayın!
Herkese Merhaba. :) "Ailenin aşçısı geldi haaanııımm." dermişim. :) Çok uzun olmayan çok da kısa olmayan bir aradan sonra yeniden sizlerleyim. Eğer Öğrenci Kariyerinin sıkı takipçisiyseniz beni bilirsiniz, bu güzel ailenin içerisinde her seferinde bir öncekinden daha da keyifle, ağırlıklı olarak gastronomi&yemek temalı yazılar yazıyor,  bildiklerimi üzerine çokça ekleyerek sizlerle paylaşıyorum. :)

Artık malum havalar ısındı, vücutlarımız her zamankinden daha fazla suya ihtiyaç duymaya başladı. İster istemez elimiz serinletici olan dondurmalara, soğuk içeceklere gitmeye başladı. Koskoca bir okul döneminin ardından vücudumuzun bize serzenişi bu aslında. :) Temizlenmeye,arınmaya ihtiyaç duyuyor ve bunu ona sağlamanın en iyi yolu da güzel ve dengeli beslenmek. Final haftalarına da 2 ila 3 hafta kala sizlerle vücudunuza iyi gelecek, siz finallerinize çalışırken sağlığınızı korumanıza yardımcı olacak ve aslında bir yerde sizi yaza hazırlayacak serin, bol vitaminli ve birbirinden lezzetli içecekler bu yazının asıl teması. :)

Neler mi paylaşacağım sizlerle? Birbirinden harika sebzeler ve meyveler ile yapılan smoothieler. :) Öyleyse lafı daha fazla uzatmadan başlıyorum. :)

1- ISPANAĞI HİÇ BÖYLE GÖRMEDİNİZ! NEFİS ISPANAKLI, YEŞİL ELMALI SMOOTHİE

yesil-smoothie-tarifi

Ispanak sevmeyenlere dahi, gün aşırı ıspanak yedirecek bir tarif ile karşınızdayım. :) Pek de tercih edilmeyen bu sebze, ona eşlik edecek diğer ürünler ile harikulade yemyeşil renkte ve lezzette bir karışım oluşturuyor. Ve bu karışım tek başına günlük Demir ve C vitamini ihtiyacınızın neredeyse 4 te 2'sini karşılıyor. Bu ürünler ne mi? Okumaya devam. :)

Malzemeler

  • Bir avuç ıspanak

  • Yarım yeşil elma

  • Bir donmuş muz

  • Çeyrek Limon

  • Buz


Yapılışı

Blendırınıza yada smoothie makinenize ıspanağı, ufak ufak doğradığınız yeşil elmayı, donmuş muzu, limonu(kabuklarını da kullanın) ve buzu ekleyin.  Aralarda bekleyerek 2 dakika civarı karıştırın ve leziz smoothie'niz hazır. :) Ispanak sizi korkutmasın, muz ile birlikte harika bir ikili oluşturuyorlar. Göründüğünden çok daha lezzetli bu smoothie, göreceksiniz. :)

2- DAHA FERAHI YOK! ÇİLEKLİ, YOĞURTLU SMOOTHİE 



Bu içeriği oluştururken güncel olması açısından mayıs ayı birlikte hayatımıza giren harika meyveleri kullanmak istedim. Mayıs ayı denince de benim aklıma kıpkırmızı, şeker gibi çilekler geliyor. :) Yazı karşılamanın daha muhteşem yolunu düşünemiyorum. :) Çileğin o taze tadını da en iyi yoğurt tamamlıyor bence. Ben çoğu zaman yoğurt yerine kefir de kullanıyorum. Fakat sizlerde benim gibi arada bu smoothie yi tek başına bir kahvaltı olarak tüketirim diyorsanız yoğurt besleyicilik açısından fazlasıyla ideal. :)

Malzemeler

  • 200 gram(bir ufak kase) çilek

  • 2 dolu dolu yemek kaşığı yoğurt (Sulu kısmından olmamasına dikkat edin)

  • Yarım su bardağı süt

  • 1 yemek kaşığı bal

  • Buz


Yapılışı

Blendırınıza yada smoothie makinenize çilekleri, yoğurdu, sütü ve balı ekleyin. (Daha tatlı olmasını istiyorsanız 2 yemek kaşığı bal da ekleyebilirsiniz.) En son buzu ekleyin ve karıştırın.

3- YULAF MUCİZESİ İLE TANIŞIN! TOK TUTAN YULAFLI KAKAOLU SMOOTHİE



Geldik tam anlamıyla bir öğününüzü karşılayabilecek bir smoothie'ye. Diyelim ki karnınız aç, fakat uğraşmak istemiyorsunuz. Enerjiniz yok. Öyle bir şey hazırlamalısınız ki hem enerjiniz yerine gelsin, hem bir öğününüzün karşılığı olan beslenme değerlerinizi karşılasın hem de zevk alarak tüketin. :) Cevap şimdi tarifini vereceğim nefis smoothie. :)

Malzemeler

  • Yarım su bardağı yulaf

  • Bir buçuk su bardağı süt

  • Bir dondurulmuş muz

  • 2 yemek kaşığı kakao

  • 1 tatlı kaşığı vanilya (olmasa da olur)


Yapılışı

Yarım su bardağı yulafı blendırınızın en alt kısmına yerleştirin. Üzerine ufak parçalara böldüğünüz bir adet dondurulmuş muzu ekleyin. Kakaoyu, sütü ve vanilyayı da ekleyince smoothie hazırdır. Bu malzemelerle sağlıklı karbonhidratı yulaftan, yağı ve proteini sütten, vitamini muzdan alıyor kendinize sağlıklı ve doyurucu bir alterntif seçmiş oluyorsunuz. :) Özellikle canı yaş pasta çekenler için muhteşem bir alternatif oluyor. Şiddetle tavsiyemdir.

4- SEVMEYENİ ÇIKMAZ! KARPUZLU SMOOTHİE



Karpuzlar da ufak ufak çıkmaya başladı. Ben hayatımda karpuz sevmeyen bir insanla tanışmadım. Gerçi olduğunu da sanmıyorum. Zira böylesine serinletici, leziz bir meyve daha yoktur zannımca. Yemesi çok zevkli, peki ya içmesi? Hiç denemedim dediğinizi duyar gibiyim. :) Denemeniz için bir fırsat olsun bu da o halde. :)

Malzemeler

  • 2 su bardağı doğranmış karpuz

  • Çeyrek su bardağı yağsız süt

  • 2 su bardağı buz


Yapılışı

Karpuzu, sütü ve buzu blendırdan geçirin. Hazır. Nane ile servis etmenizi öneririm. :)

5- CİDDİ MÜDAVİMLERİ VAR! ORMAN MEYVELİ SMOOTHİE



Tüm dünyada en çok tercih edilen smoothie çeşidi var sırada. Orman meyveleri( böğürtlen,ahududu,yaban mersini) diğer ülkelerde bizim ülkemize kıyasla çok daha ucuz fiyatlarda satılıyor. Bu yüzden bu tarifi eklerken biraz tereddüt ettim lakin yazının her damak tadına uygun olmasını istediğimden ve bu smoothie'nin de hem tadı hem de görselliği sebebiyle ne kadar tercih edildiğini bildiğimden eklemekte yarar buldum. :) O zaman gelsin!

Malzemeler

  • Yarım su bardağı ahududu

  • Yarım su bardağı yaban mersini

  • Çeyrek su bardağı böğürtlen

  • 1 su bardağı süt

  • 1 yemek kaşığı bal


Yapılışı

Blendrınızın en altına yaban mersinini, böğürtleni,ahududuyu üzerine ise balı ve sütü ekleyerek blendırı çalıştırın. Bu tarifimizde hazır. :)

Denemeyi ve İnstagram'da Öğrenci Kariyeri'ni etiketleyerek paylaşmayı unutmayın. Favoriniz hangisi oldu? Yorumlarınızı bekliyorum.  :) Sevgilerimle..

Özgün İçerik : Leyla GÜNBAY

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.