Öğrenci Kariyeri Banner

Hayvan Refahı ve TAÜ Hayvan Refahı Ödülleri

Hayvan Refahı ve TAÜ Hayvan Refahı Ödülleri
Hayvan refahı, hayvan hakları bilincinin gelişmesi ve yayılması ile ortaya çıkan ve özellikle endüstriyel alanlarda yararlandığımız hayvanların yaşamlarını daha katlanılabilir kılma amacı güden bir akımdır. Hayvanların korunması, uluslararası alanda çalışılmasına ve alanının geliştirilmesine ihtiyaç duyulan alanlardan biridir.



Endüstriyel hayvancılığın ve hayvansal ürün tüketiminin yaygınlaşması sonucunda, bu alanlarda kullanılan hayvan sayısı ve onların yaşamlarının katlanılanılabilir kılınması ihtiyacı da arttı. Çünkü bu alanlarda kullanılan hayvan nüfusunun artması, hayvanlara sunulan imkanların kötüleşmesine ve yaşam standartlarının düşmesine sebep oldu. Bu olumsuz değişim sonucunda hayvanlar psikolojik açıdan sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürme olanaklarını kaybetti ve aynı zamanda birçoğu sakatlandı ya da hastalandı.



Hayvan refahı görüşü, hayvanlardan hiçbir şekilde yararlanılmamasını değil, yararlanılırken etik kurallar uyulmasını ve hayvanlara yapılan muamelelerin daha katlanılabilir kılınmasını talep eder. Bu hedefler doğrultusunda Nestle, Metro, Barilla gibi pek çok marka bu doğrultuda adımlar atmaya çalışmaktadır. Her ne kadar ülkemizde hayvan refahı konusu, yurt dışında olduğu kadar ilerlememiş olsa da bizim ülkemizde de bu konu ile ilgili çalışmalara başlanmış durumundadır.



Türk-Alman Üniversitesi' nin Hayvan Refahı Ödülleri, 5 farklı kategoride şirketlerin hayvan refahı konusundaki güncel durumlarını ve ileriki dönem planlarını değerlendirmektedir.  Kategoriler arasında "İyi Yumurta Ödülleri", "İyi Tavuk Ödülleri", "İyi Süt Ödülleri", "İnsani Kesim Ödülleri" ve "Farkındalık Yaratma Ödülleri" yer almaktadır. Ödüller, hem kesilen hem de yumurta-süt ihtiyaçları için uzun dönem kullanılan endüstriyel hayvanların yaşam koşullarının ve onlara yapılan muamelelerin iyileştirilmesini ve hayvan refahı konusuna dikkat çekmeyi amaçlamaktadır.

TAÜ Hayvan Refahı Ödülleri hakkına daha fazla bilgi ya da ödüllere başvuru için tıklayınız.

 

Özgün İçerik: Begümhan İ. Şimşir

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.