Öğrenci Kariyeri Banner

Hayallerinizin Peşinden Koşmak İçin 5 Sebep

Hayallerinizin Peşinden Koşmak İçin 5 Sebep

 Kurduğumuz hayaller bizi bekleyen güzelliklerin ön izlemesi gibidir. Bu yazımızda size hayallerinizin peşinden koşmanız için 5 sebep sıralayacağız.


1- Kendinizle Gurur Duymak

Kendi kendinizle gurur duymanız başkalarının sizinle gurur duymasından çok  daha önemlidir. Her zaman yapmak istediğiniz şeyi sonunda gerçekleştirecek adımı atmak sizi mutlu edecek. Hayaliniz gerçekleştiğinde kendinizle gurur duyacaksınız ve hayatta yapamayacağınız hiçbir şeyin olmadığına inanacaksınız. Hayalleriniz gerçekleşmese bile bu yolculukta çok şey öğrenecek ve iyi ki denemişim diyeceksiniz.

2-  Hayat Kısa

Günlerimiz sayılı. Fırsatımız varken hayallerimizin peşinden koşmalıyız. Geçmişi geri getirecek bir şansımız olmasa da elimizdeki zamanın kıymetini bilerek hayallerimizi gerçekleştirecek şansımız var.  Unutmayın bu dünyaya bir kere geliyoruz.

3-  Pişmanıklardan Kurtulmak

Yaş ya da tecrübe olarak bizden ilerideki insanlarla konuştuğumuzda birçoğu  yaşadığı pişmanlıklardan bahseder. Fırsatımız  varken yapmayı hayal ettiğimiz şeylerin peşinden koşmalıyız. Böylece pişmanlıklarımız yerine iyi ki dediğimiz adımlarımızdan bahsedebiliriz.

4- Hayatımızı Güzelleştirmek

İnsanlar hayatlarını güzelleştirmek için hayaller kurar. Hayallerinizi gerçekleştirme yoluna girdiğinizde kendinizi daha mutlu ve daha öz güvenli hissedersiniz.

5- Başkalarına İlham Olmak

Siz hayal kurup hayallerinizin peşinden gitmeye karar verdiğinizde, bunu yapmak isteyip yapamayan diğer insanlara da ilham olursunuz. Sizin motivasyonunuzun düştüğü anlarda da siz diğer hayalperestlerden ilham alırsınız. 

Kaynak

 



 


Nur  Erler

Kitaplara kulak ver, yıllar önce yazılmış o sözcüklerin sana anlatacak çok şeyi var. Giresun Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.