Öğrenci Kariyeri Banner

Hayallerine Giden Yolda Nakit Sıkıntısı Çekenlere: Kitlesel Fonlama Siteleri!

Hayallerine Giden Yolda Nakit Sıkıntısı Çekenlere: Kitlesel Fonlama Siteleri!
Siz de fark etmişsinizdir; günümüz dünyasında her türlü girişime, yeni fikirlere büyük saygı var. Çünkü bu alanda büyük bir eksik var. Neyse ki diğer birçok sorunun aksine fark edildikten sonra hızla harekete geçilip kapatılmaya çalışılan bir eksik bu. (En azından bizde bıraktıkları izlenim bu yönde!)

Hızla gelişen teknolojinin de etkisiyle bir çoğumuzda kalıplara sığamama durumu oluştu, haliyle geleneksel meslekler bizim jenerasyona pek oturmadı. Sosyal medya uzmanlığı, dijital pazarlama vs. bir çok yeni mesleğin yanında, tamamen bizim yaratıcılığımızın ürünü olan yeni fikirler türemeye başladı. Bu konuda en verimli olduğumuz dönemse hiç şüphesiz henüz düşünce özgürlüğümüzü tamamen kaptırmadığımız öğrencilik dönemlerimizdir. Malumunuz öğrencilikten bahsederken yanına meteliksizliği de eklemeden edemiyoruz. Bu fikirleri hayata geçirmek için gerekli yatırımı kendiniz sağlayamıyorsunuz diye hemen pes edip rafa kaldırmayın. Fikrinizin yeterince iyi olduğunu kanıtlayabildiğiniz sürece gerekli yatırımı toplayabileceğiniz müthiş portallar var: Kitlesel Fonlama Siteleri!

Bu sitelerde fikrinizi, icadınızı, hatta yeteneğinizi tanıtıp; hayata geçirmek için ne kadarlık bir bütçeye ihtiyacınız olduğunu belirtiyorsunuz. Bunu kendinize ne kadar inanarak yaparsanız o kadar iyi! Çünkü sizin, benim gibi insanlar fikrinizi beğenirlerse bu fikir hayata geçmeli ben de faydalanmalıyım diyor ve size yatırım yapıyorlar. Yararlı teknoloji kullanımının en güzel örneklerinden biri kesinlikle fonlama siteleri. Gün geçtikçe yenileri de kuruluyor, fakat şimdiye kadar en çok projeyi hayata geçirmiş ve tanınmış siteleri sizler için derlemeye çalıştık. Girişimci ruhluyum ben diyenler kaçırmasın!

1-Kickstarter

kickstarter_header

 

Şüphesiz en popüler fonlama sitesidir Kickstarter. Pop albümlerden, sinema filmlerine, akıllı aletlere kadar birçok projenin hayata geçirilmesini sağladı. Sitedeki bağışçı sayısı 6 milyonu geçkin ve şu ana kadar dağıttığı yatırım da 1 milyar doları çoktan geçti…

Kickstarter’a projenizi göndermek için tek yapmanız gereken bir profil oluşturmak ve projenizi tanıtmak. Projeniz yayına alınmadan önce bir ekip tarafından da değerlendiriliyor.

2- İndiegogo

indiegogo

 

Kickstarter’dan sonra hatta birlikte akla gelen diğer site İndiegogo! Bu sitenin en güzel yanı topladığınız paranın koyduğunuz hedefe ulaşıp ulaşmadığına bakmaksızın, topladığınız kadarını size veriyor! (Tabi bunun için sizden ekstra komisyon da alıyor.)

3-Razoo

Unknown-2

 

Razoo yeni fonlama devlerinden ve ağırlıklı olarak kar amacı yüksek projelere odaklanıyor. Bu sitenin en önemli artısı projenizi daha büyük kitlelere ulaştırmanızı sağlayacak teknolojik destekleri. Facebook ve Bağış Eklentisi ile projenizi farklı portallara ekleyebiliyorsunuz.

4-RocketHub

RocketHub-logo-transparent

 

Bir diğer popülerliği ele almış site RocketHub! Bu sitenin en ayırt edici özelliği ise Launchpad. Bu özellik; RochetHub üyelerinin en iyi markalar, pazarlamacılar ve şirketlerle çalışmasını sağlıyor ve projenin bilinirliğini arttırıyor. Harika ödülleri de cabası. (Fotoğraf sergilerinden, özel lansmanlara uzanan oldukça klas hediyelerle network konusunda da gelişmenize katkı sağlıyor.)

5-GoFundMe

ecfe32be43d3e5c3a6149abebd908e40

 

Burası tamamen bağış odaklı bir site. Gitmek istediğiniz seyahat, evcil hayvanınızın masrafları hatta market alışverişiniz için bile buradan fon sağlayabilirsiniz.

6-Crowdrise

CRLogo

 

Daha çok dünya sorunlarıyla ilgilenen bir site. Sanat, kültür, eğitim, din, hayvan sağlığı gibi konuları içeriyor. Aynı zamanda GoFundMe gibi kişisel ihtiyaçlarınız için de fon bulabileceğiniz bir site. Düğün masraflarınız veya doğumgünü planınız için rahatlıkla proje başlatabilirsiniz.

7-PledgeMusic

pledgemusic

 

Bu kitlesel fonlama sitesi, tamamen müzik sektörüne yeni yetenekler kazandırmayı amaçlıyor. Başlangıç ve tanıtım aşamasında bir sanatçının ihtiyacı olan fonu sağlamak amacı ile kurulmuş müthiş bir site.

8-AppBackr

appbackr

 

Mobil cihazlar için bir uygulama geliştirmek istiyor fakat kaynak bulamıyorsanız, hemen burada bir profil oluşturmalı ve kitleleri kendinize çekmelisiniz. Aynı zamanda satışta ve geliştirme aşamasında olan uygulamanız içinde fon bulabiliyorsunuz.

9-CrowdFunder

Unknown-3

 

Bu uygulama ise start-up’ların, küçük işletmelerin gözbebeği! İşletmeniz için melek yatırımcı ve risk sermayedarı bulmanıza yardımcı oluyor. Çok ses getireceğine inandığınız şirketinizi kurmayı kafaya koyduysanız, bu siteyi denemelisiniz.

10- Fongogo

fongogo

 

Dünya çapında hızla büyüyen fonlama sitelerinin yanında yerli gururlarımızından biri Fongogo. İşleyişi diğer sitelerden pek de farklı değil fakat oldukça etkili bir site. Burada da yine besteleriniz, açmak istediğiniz resim serginiz veya iş fikriniz için fon toplama özgürlüğüne sahipsiniz.

Söz konusu olan hayallerinizi gerçekleştirmek ve bunun için insanları hayalinize inandırıp destek vermelerini sağlamaya çalışıyorsunuz. Her türlü sosyal medya kanalını aktif kullanmaya, projenizi sürekli güncel tutmaya ve projenizi sunacağınız sitenin şartlarını dikkatlice incelemeye özen gösterin. Bütün bunlardan önce kendinize inanın! Siz inandığınız sürece yanınızda duracak birilerini her zaman bulacağınızdan şüpheniz olmasın.

Başarılar...

Özel İçerik: Seda Aydın

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.