Öğrenci Kariyeri Banner

Hayal Kırıklığından Mutluluğa Giden Yolda Uygulamanız Gereken 5 Prensip

Hayal Kırıklığından Mutluluğa Giden Yolda Uygulamanız Gereken 5 Prensip
hayal_kırıklığı

İnsan aklı, olayların ve durumların “göründüğü gibi” olduğuna inanmaya eğilimlidir.Evet, ne kadar şüpheci de olsak insanların vaatlerine ya da gülümseyen yüzlerine inanmak aslında hepimiz için çok daha kolay ve konforludur. Elbette insanlara ve hayata güven duymak iyidir. Tabi duyduğunuz güvenin ardından gelebilecek olası hayal kırıklıklarını göğüslemek kaydıyla! İşte insanlar tarafından hayal kırıklığına uğratıldığınızda hemen silkinip hayata daha kolay devam edebilmenin yolları:

Varsayımları bir kenara bırakın

Örneğin hayatınızda biri var ve buluşma planlarınızı hep bir bahaneyle son dakika iptal ediyor. Haliyle bu durum sizin canınızı sıkıyor ve “Acaba yeterince sevilmiyor muyum?” sorusunu sormanıza neden oluyor. Ancak bu durumun milyonlarca nedeni olabilir. Mesela bu kişinin insanlara hayır demekle ilgili problemleri olabilir, kimseyi kırmayayım derken daha kötü şeylere yol açtığının farkında olmayabilir veyahut profesyonel bir yalancı olabilir. İşte bu ihtimaller içinde kaybolmak yerine, yapmanız gereken planın iptal olduğunu kabullenip yerine hemen başka bir aktivite koymanızdır. Çünkü “Neden?” ve “Nasıl?”lara saplanmak sizi daha kötü etkilemekten başka bir işe yaramaz.

[ad name="Google Adsense"]

İnsanların hayattaki konumlarını kabullenin

Pek çoğumuz hayatımızdaki insanları yalnızca sözleri ve bize olan davranışlarıyla değerlendirsek de aslında gerçek pek de öyle değildir. Çünkü insanların hayatta sergilediği her davranış aslında onun geçmişte yaşadığı deneyim ve zorlukların bir bileşkesi gibidir. İnsanlara karşı çok fazla hassasiyet geliştirmeden önce bu gerçeği aklınızda tutun ve o kişilerin hayattaki konumlarını iyice analiz edin. Belki de yaşananları kişisel algılamamanız gerekiyordur, kim bilir?

Hislerinizi belli edin

Ciddi hayal kırıklıklarını ve kırgınlıkları konuşmak pek de kolay değildir. Ancak öte yandan kırgın olduğunuz halde duygularınızı saklamak da bir çözüm değildir. Sizi kıran ya da hayal kırıklığına uğratan insana tavır almak ya da tuhaf bir soğuk savaşa girmek gibi yöntemlere başvurmak yerine onunla, sinirlenmeden ve durumu abartmadan konuşun. Bazen karşınızdaki insanlar sizi ne kadar incittiklerinin farkına varmayabilirler ve bu konuda uyarılmaya ihtiyaçları olabilir.

Acı çekmeye bir son verin

Evet, değer verdiğiniz biri tarafından hayal kırıklığına uğratılmak gerçekten acı verir. Ve bu duygunun sizi bir süreliğine esir alması çok normaldir. Ancak bu yas dönemine bir yerde son vermelisiniz. Yaşadığınız ne kadar ağır ve incitici olursa olsun, negatif duygular bataklığına saplanmak önünüze çıkacak ve hayatınızın yönünü tamamen değiştirebilecek fırsatları görmenize engel olur. Bu yüzden büyük resmi görün ve yüzünüzü güneşe çevirin!

Yola devam edin

Hayatta mutlu olmanın en kestirme yolu, başınıza gelen iyi ya da kötü tüm olayları birer kişisel gelişim eğitimi olarak görmektir. Bu taktiği hayatınızda bir kere pratiğe dökerseniz gerisi çorap söküğü gibi gelecektir. Örneğin uzun süredir devam eden ilişkiniz bittiyse, “Neden bitti? Ben şimdi ne yapacağım?” gibi sorular sormak yerine, “Bittiyse artık bitmesi gerektiği için bitmiştir” deyin ve yola devam edin. Çünkü devam edeceğiniz yolun size getireceği güzellikleri görmek için mutlaka dikenli patikalardan geçmek gerekir.

[ad name="HTML"]

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.