Öğrenci Kariyeri Banner

Harika Bir Etkinlik: Meducation Talks

Harika Bir Etkinlik: Meducation Talks
meducation_events

Bugün Medipol Üniversitesi Kavacık Yerleşkesi’nde, Öğrenci Kariyeri, Medipol Üniversitesi Dinamik Mühendisler Kulübü ve Endüstri Mühendisliği Kulübü ortaklığında gerçekleşen Meducation Talks etkinliği yüzlerce öğrenciden yoğun bir ilgi aldı ve etkinlik için hazırlanan salon misafirlerle doldu taştı.

13096330_617315858427741_6069138450969117083_n

Katılımcılarına ilham dolu bir gün yaşatan, 4 sektörden harika konuşmacıların bulunduğu etkinlikte oturumlar sırasıyla: “E-ticaret sektörü oturumu, Sağlık Sektörü oturumu, Üretim Sektörü oturumu ve Hizmet Sektörü oturumu” olarak gerçekleşti.

E-ticaret Sektörü Oturumu: Ömürden SEZGİN

ChDEBpqW0AA1nxB

n11.com’un ilk gününden beri içinde olan, şu anda da n11.com’da Marka Pazarlama Müdürü Sayın Ömürden Sezgin Meducation Talks etkinliğinin ilk konuşmacısıydı. 10 senesini pazarlamayla renklendirdiğini söyleyen Ömürden Bey, 5 senedir de marka danışmanlığı yaptığını aktardı. Bütün hayatı boyunca hep bir dünya markası yaratmak istediğini ve bu yolda neler yaşadığını oldukça ilham verici ve de eğlenceli sunumuyla katılımcılara hem yeni ufuklar katan hem de bolca kahkaha atmasını sağlayan dolu dolu bir oturum yaşattı.

''Herhangi bir şeyde, ilk adımı atan, farklılık yaratan asla unutulmaz.”



Dinleyicilere, algı yaratıp onu markalaştırarak insanların zihinlerine yerleşme önerisinde bulunun Ömürden Bey: “Markanızı insanların zihninde konumlandırmalısınız.” diyerek bu önerisine vurgu yaptı. Devamında n11.com’a gönül vermiş birisi olarak ’11 Adımda’ Marka Olmanın Yolları’nı gayet akıcı ve akılda kalacak şekilde anlattı.

E-ticarette güvenilir olmanın hedef kitleyi nasıl etkilediğine değinen Ömürden Bey, bu konunun aşılmasıyla Türkiye’de E-ticaretin daha da büyüyeceğine dikkat çekti.

Sağlık Sektörü Oturumu: Asist. Prof. İlker KÖSE

IMG_20160427_141809

16 yıl boyunca özel sektörde çalıştığını belirten İlker Bey, bugün Medipol Üniversitesi’nde Teknoloji Transfer Ofisi(TTO) Yöneticisi. Türkiye’deki sağlık sektöründe yenilikçilik üzerine nelerin yapılması gerektiği ve bu sektöre atılmak isteyenleri nelerin beklediğini açıklayan Köse, dinleyicilere sınır koşullarının en belirleyici etken olduğunu aktardı. Sağlık sistemini yönetmek hakkında bilgiler vermesinin yanı sıra modellemeler üzerine ipuçlarıyla öğrencilerin bu alanda dikkat etmesi gereken noktaların altını çizdi.

Üretim Sektörü Oturumu: Burak SIRAÇ

13096341_617349101757750_5545984469665834072_n

Dünyanın önde gelen otomotiv üreticilerinden Mercedes-Benz’den Dijital Pazarlama Uzmanı Sayın Burak SIRAÇ da Meducation Talks’ta bizlerleydi.

İlham verici hikâyesiyle dinleyicilere pazarlamanın inceliklerini ve sürecini aktardı. Pazarlamanın dünden bugüne, geleneksel pazarlamadan modern pazarlamaya, evrimine etkileyici cümlelerle değinerek aralarındaki farkları gösterdi.

Dijital’in pazarlamanın evriminde kilit oyuncu olduğuna dikkat çeken Sıraç, pazarlamanın adımlarla nasıl başarıya ulaşacağını ve adımların neler olduğunu etkinliğe katılan öğrencilerle paylaştı.

''Üniversite diploması sadece bir belge. Uzmanlaşmak belgeyle ölçülmez. Bir konuda iyiyseniz risk almalısınız. Şu üç adım çok önemlidir: ‘Hayal et, cesaret et ve kendine güven.’ ”



Hizmet Sektörü Oturumu: Dr. Mahmut Demirkan

13102684_617372535088740_4628247288412803910_n

Türkiye’nin en büyük markası THY’nin Teknik Eğitim Başkanı Sayın Mahmut Demirkan, bu çok verimli geçen etkinliğin son oturumunda katılım gösteren öğrencilerin çok ilgisini çeken bir sunum gerçekleştirdi. Türk Hava Yolları’nın senelik olarak izlediği yollara ve bunun girişimcilikle ilgisini aktaran Demirkan:

''3. Havalimanı açıldığında, rakip olarak gördüğümüz Lufthansa Hava Yolları’nın yolcularının %30’unu kazanmış olacağız.”



diyerek THY’nin yakın gelecekteki büyük başarılarının sinyalini verdi.

Son oturuma kadar kalabalığın devam ettiği etkinlikte Sayın Demirkan öğrencilere geleceğe yön vermek ve başarılı bir kariyer için ilham verici bir konuşma yaptı. Başarının tanımlanmış bir rotasının olmadığına vurgu yapan Mahmut Bey, bununla birlikte çok çalışmanın, çokça deneyim ve tecrübe sahibi olmanın başarıdaki rolünün yadsınamayacak bir yerde olduğunun altını çizdi.

“Gidin evinize. Yapın sandviçinizi. Herkes yattıktan sonra geçin masanın başına. Sabahlayın. Kendinizin analizini yapın dürüst bir şekilde. Zayıf ve güçlü yönlerinizi yazın bir kâğıda. Daha önce yapmanız gerekenlerin ortaya çıktığını göreceksiniz.”

10 bin saat kuralıyla tutku, yetenek ve çok çalışmanın getirdiği başarıları Mozart, The Beatles ve Bill Gates örnekleriyle Meducation Talks Katılımcılarına aktardı.

İleride seçilecek mesleği sevmenin önemine ısrarla vurgu yapan Mahmut Bey, bunun için tek yapmamız gerekenin kendimizi iyi tanımak olduğunu söyledi ve şunları ekledi: “Kendi özellik ve becerilerinizin farkında olun. Hiç durmadan kendinizi geliştirin yani sürekli öğrenin.”

Öğrencilerin umutsuzluğa kapılmaması için: “Bir şeylerin zamanla olması, olgunlaşması sizin için daha hayırlıdır, sabretmeyi de öğrenin.” diyerek her şeyin bir anda olmayacağına dikkat çekti. Aynı zamanda hangi meslek olursa olsun kariyerde yabancı dilin yadsınamaz bir ayrıcalık kattığını da belirterek öğrencilerin hataya düşmemesi için şu tavsiyelerde bulundu: “Belli bir alan seçip, belli bir deneyim kazanmadan yüksek lisans yapmayın.”

Oturumun ilerleyen kısımlarında kendine özgü tabiriyle ‘Raptiye Kuralı’nı anlattı: “Bilgi her zaman güçtür. Her konu hakkında bir şeyleri(farkındalık), bir konu hakkında da her şeyi bilin(uzmanlık).”

“Alışkanlıklarınızın dışına çıkın. Zorlayın, ittirin. Yaptıklarınızı geride bırakın ve artık yapmanız gerekenleri yapın.”



Bu ilham verici ve oldukça verimli geçen Meducation Talks Etkinliğimize göstermiş olduğunuz yoğun ilgiye teşekkür ediyor, sonraki etkinliklerimizde tekrardan görüşmek üzere diyerek yazımızı sonlandırıyoruz.

Öğrenci Kariyeri olarak her zaman, daha iyiye…

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.