Öğrenci Kariyeri Banner

Haliç Üniversitesi Kariyer Kulübü İle Röportaj

Haliç Üniversitesi Kariyer Kulübü İle Röportaj



Merhabalar!

Haliç Üniversitesi'nde kurulan Kariyer Kulübünün etkinliklerinden haberiniz var mı ? Cevabınız hayır ise artık evet olarak değiştirebilirsiniz :)

Haliç Üniversitesinde eğitimlerini devam ettiren kulüp başkanı Büşra Karaçoban ve başkan yardımcılığı görevini sürdüren Başak Vardarlı ile sizler için küçük bir röportaj yaptık, buyrun Kariyer Kulübü neler yapıyor görelim! :)


1- Kariyer Kulübünün kuruluş hikayesi nedir?

Başak Vardarlı 

Kariyer kulübünün hikâyesini kısaca anlatacak olursam, okula ilk başladığım Zaman'dan itibaren kendimi geliştirip aynı zamanda tanınmak adına bir şeyler yapmak istiyordum, bende okula ve bana da fayda sağlayacak bir kulüp oluşturmayı düşündüm. Ama böyle bir işe insan tek başına kalkışamıyor, bu yüzden ilk Zamanlar sadece düşünmekle kaldı ve kendimi dışardan geliştirmeye aynı zamanda dışardan çevre yapmaya başladım. Ta ki Büşra’yla tanışıp ona sonsuz güvenene kadar. Sonrası kafa kafaya vererek çorap söküğü gibi geldi. Yanınızda sevdiğiniz ve değer verdiğiniz bir insanın olması gerekiyor,  bu yüzden dostum, iş ortağım  aynı zamanda kulüp ortağım Büşra Karaçoban ile kafa kafaya verip kulübümüzü açtık. Biz daha çok, öğrencilerin gelecekteki yaşantılarını olumlu etkileyecek fikirlere ulaşsınlar diye düşündük. Kulübün asıl amacını "fayda" olarak belirledik. Aslında hepimizin aklında ve geleceğinde olan kariyerlerini belirlemede yardımcı olalım dedik ve "kariyer kulübünü" ismiyle beraber okulumuza sunduk. Okuldan onay aldığımız günden itibaren çalışmalarımıza başladık. Kısacası uzun zamandır düşündüğünüz şey bazen bir anda gerçekleşebiliyor, biz gerçekleştirdik şimdi artık sıra bunu aynı şekilde sürdürebilmekte.

2- Kulüp olarak bu güne kadar hangi faaliyetleri gerçekleştirdiniz?

Başak Vardarlı

İlk etkinliğimizi 2 Aralık 2015 de gerçekleştirdik. "İnsan kaynakları" zirvesi adı altında birçok firmanın CEO larını getirerek arkadaşlarımıza faydalı bir kariyer haritası oluşturduğumuzu düşünüyorum. 4 oturumluk ve katılım belgeli bir program gerçekleştirdik. İlk olması nedeniyle kulüp içinde de tedirginlikler olmasına rağmen herkes işini ve görevini tam anlamıyla yaptığı için beklediğimizden daha da iyi bir sonuç aldık. Okulun içinden katılım dışında, dışardan da oldukça katılım vardı, bu bize sadece bölgesel bir yere ulaşmadığımızı bölgenin (okulun) dışında da dikkat çektiğimizi gösterdi. Her şeyden önemlisi geri dönüşler oldukça iyiydi, herkes çokça bilgi sahibi olduğunu söyleyip teşekkürlerini ilettiler, bu bizim için ayrı bir gururdu. Sonunda konuklarımızdan da oldukça olumlu tepki alıp, teşekkürlerini bize sundular ve etkinliğimizi sonlandırdık.

 

 


3- Öğrenciler Kariyer kulübüne üye olarak neler kazanabilir?

Başak Vardarlı

Öğrenciler kariyer kulübüne üye olarak; kulübün oluşturulma aşamasında bahsettiğim gibi amaç burada "fayda" hem okulumuza hem dışardan arkadaşlarımıza hemde kendimize fayda sağlayıp, kendimizi geliştirmek. Her şeyden önce kulübümüz de öğrencilerin iş imkânlarını yakalamalarına fırsat vermek hedefimiz. Gelen konuklarımızın bilgilerini üyelerimizle paylaşarak onlara iş imkânları ve staj imkânları sunmak en büyük amacımız. Çoğumuzda olduğu gibi kararsızlık, gelecek kaygısı, neye yöneleceğinizi bilememe durumunu birazda olsa ortadan kaldırmak. Konuklarla birebir iletişime geçerek fikir alıp yönlerini belirlemede yardımcı olmak amacımız. Üyelerimizden gelen feedbackler de bizim için oldukça önemli, hepsini incelikle değerlendirip, istekler doğrultusunda ilerliyoruz. Üyelerle yakından ilgilenip hepsini tek tek dinliyoruz, anında geri dönüş sağlıyoruz. Bu iletişimimizide daha da güçlenmesini sağlıyor. Üyelerimiz bizim daha da ilerleyip başarılı işler yapmamıza yardımcı kişiler bu yüzden daima önceliği üyelerimize veriyoruz.

4- Meslek sahibi olmak ile kariyer sahibi olmak arasında nasıl farklar ve benzerlikler vardır ?

Büşra Karaçoban

Meslek sahibi olmak çok sıradan ve kolay olduğu için kariyer sahibi olmak, çok daha önemlidir. Kişinin sahip olduğu meslekte veya ilgi alanının olduğu dalda kendini geliştirmesi; becerilerini, hedeflerini, emeğini bu yönde kullanması sonucu elde ettiği başarı ve seviyedir.

5- Kariyer sahibi olabilmek için atılması gereken, izlenmesi gereken yol nedir ?

Büşra Karaçoban

Kariyer sahibi olmanın bana göre bir kuralı yok fakat belli kriterleri var bir işi severek ve gerçekten isteyerek yapması, kar amacından çok kişinin kendi mutluluğunu hedef alması en başta geliyor. Bunun dışında kariyerini her insan kendisi belirler ve şekillendirir.

6- Kulüp olarak belirlediğiniz hedefler nelerdir?

Büşra Karaçoban

Kulüp olarak belirlediğimiz hedefler ilk olarak kurucuları olarak geride bizim kadar istekli ve severek ortaya iş koyabilecek dinamik bir yönetim kurulu bırakmak. Bunun dışında 12 bin nüfuslu üniversitemiz başta olmak üzere üniversite öğrencilerine düzenlediğimiz insan kaynakları zirveleri, kariyer günleri, söyleşiler, panel ve sektör (fabrika) gezilerinin sayılarını artırarak daha verimli bir kulüp olabilmek.

7- Kulübünüze en çok hangi bölümler katılım göstermektedir? Bunu hangi sebeple açıklarsınız?

Başak Vardarlı

Kulübümüzde çoğunlukla işletme fakültesi ağırlıklı öğrenciler var, ama bu fark oldukça az. Sebebi ise kariyer kulübünün adı altında sadece bir meslek ya da bölümün olmamasıdır. "Kariyer" dendiği zaman akla her iş alanında kariyer geldiği gibi, üye olmak isteyen öğrenciler de her bölümden, her meslekten kişiler. Amacımız zaten sadece tek bir bölüme yönelmek değil, her meslek dalından, her bölümden uzman kişileri öğrencilerle buluşturmak. Düşüncemiz şöyle ki; bazen kararsız olan bir öğrencimiz bile okuduğu bölümü değiştirip konuğumuzdan etkilenerek başka bir bölüm ve mesleğe bile kayabilir, ya da hiç bilmediği bir meslek ve bölümle karşılaşabilir. Bu yüzden biz kulüp olarak şu bölüm, şu meslek diye belirlemek yerine buna sınır getirmedik ve her bölüm ve her meslekten bilgiye ulaşmalarını amaçladık. Ondandır ki;  spordan, mimarlığa, aşçılıktan, hemşireliğe, mimarlıktan, tiyatroya, halkla ilişkilerden, grafik tasarımına ve daha birçok bölümü kulübümüze üye olarak aldık. İşletme fakültesinin biraz daha fazla olmasının sebebi ise o bölümlerin çoğunlukta olması.


8- Önümüzdeki günler için planladığınız etkinlikler var mı ?

Büşra Karaçoban

Önümüzdeki hafta (14 Mart Pazartesi) Dizayn Vip Kurucusu Erbakan Malkoç ile okulumuzda söyleşi yapacağız. Vizelerden hemen sonra fabrika gezimiz, bir söyleşimiz ve insan kaynakları zirvemiz olacak.

Kariyer Kulübünü Twitter adresinden de takip edebilirsiniz.



 

 

 

 

 


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.