Öğrenci Kariyeri Banner

Haliç Üniversitesi Girişimcilik ve Pazarlama (HUGİP) Kulübü ile Röportaj

Haliç Üniversitesi Girişimcilik ve Pazarlama (HUGİP) Kulübü ile Röportaj
dQfAmf2e

Haliç Üniversitesi Girişimcilik ve Pazarlama Kulübünden selamlar!!

Kulüplerin kariyerimize olan etkisini hepimiz biliyoruz ve sizler için Haliç Üniversitesi Girişimcilik ve Pazarlama Kulübü ile görüştük. Kulüp başkan yardımcılığı görevini sürdüren Berke Yılmaz sorularımızı sizler için cevapladı, haydi bakalım HUGİP neler yapıyor :)




 

Üniversite öğrencilerin merak sardığı yurtdışı furyası üzerine bir etkinlik organize ettik. Etkinliğin ana konseptlerinden biri de öğrencilerin sürekli ürettiği ”Yurtdışına çıkmam için para lazım!” bahanesini çürütmek. Cebinizde hiç para olmadan nasıl yurtdışına çıkabilirsiniz? Hatta çıkıp üzerine nasıl para alabilirsiniz? ve çok daha fazla sorunuzun cevabı bu etkinliğimizde olacaktır. Detaylı Bilgi İçin Tıklayın







1- Kulübü kurma fikri nasıl ortaya çıktı ve nasıl gelişme stratejileri izlendi?

“Haliç Girişimcilik ve Pazarlama Kulübü” kurucuları (Duygu, Burak,Ceren,Oğuzhan) arkadaşlarımız kulübü devralmadan önce fiilen kulüp vardı. Fakat aktif olarak çalışmalarına devam etmiyorlardı. Arkadaşlarımız bu kulübü devralarak sahip oldukları projeleri hayata geçirip kriz yönetimi, plan/program hazırlama, yönlendirme, konuşmacıların sıra dışı hayat hikâyelerinden feyz almak gibi hem kişisel gelişim hem de organize bir etkinlik düzenleyerek o zorlu fakat bir o kadar güzel takım çalışmasının bütün zorlukları aşacağını düşünerek üstlenmeyi planlamışlardı. Öyle de oldu diyebilirim. Kulübümüzde gelişme stratejisi diye bir yolun olduğunu söyleyemeyeceğim. İstanbul’da yaşıyoruz. Rekabet oldukça fazla… Özgün etkinlikler, seminerler yapmayı bırakırsanız ve var olan tempoya ayak uyduramazsanız gelişme planının gerisinde kalırsınız. Bunun için gerek yönetim kurulumuz gerek ise üyelerimizden sürekli olarak beyin fırtınası yapmalarını isteriz. Her yeni bir düşünce bizim için oldukça önemli ve göz ardı edilemeyecek kadar kıymetlidir.

2- Kulüp olarak amaçlarınız nelerdir?

Kulüp üyelerimiz olarak mükemmelliyetçi yapımız ve yüksek enerjimiz ile var olan kalitemizi daha da üst sıralara çıkartmayı hedefliyoruz. Yeni projelere imza atarak daha fazla potansiyel katılımcıya ulaşmayı hedefliyoruz ve ailemizi büyütmeyi hedefliyoruz. Bizim için her yeni üye; yeni bir fikir yeni bir çalışma arkadaşı olarak gördüğümüz için istekli ve enerjik üye sayımızı arttırmak bizim en önemli amaçlarımızdan biri…

[caption id="attachment_10475" align="aligncenter" width="960"]FullSizeRender Girişimcilik ve Pazarlama Kulübü Toplantıda[/caption]

3-Hugip'e üye olan öğrenciler hangi nitelikleri kazanacaklardır? Neden Hugip üyesi olunmalı?

HUGİP’e üye olan arkadaşlarımız takım çalışması, arabuluculuk, mükemmeliyetçilik, başkalarının düşüncelerine saygı göstermeyi, azim, kararlılık, iş bitiricilik gibi birçok niteliği kulübümüz ile kazanabilir veya geliştirebilirler. Aktif proje takvimimiz ile üyelerimizin yorucu ders ve sınav stresinden uzaklaştırıp iş hayatına giden köprüyü beraber inşa etmemiz için elimizden geleni yaptığımızı söylemek istiyorum.

4- Bu zamana kadar hangi etkinlikleri gerçekleştirdiniz? Etkinliklere katılım oranı beklediğiniz ölçüde miydi?

3 yıldır, yılda en az 2 kere gelenekselleştirdiklerimiz (Pazarlama Dâhileri Zirvesi, Girişimciler Buluşuyor Zirvesi) dışında etkinlikler düzenlemeye karar verdik. Artık yeni ekip arkadaşlarımız ile daha çok aksiyon alacağız. Bizim için hiçbir zaman katılım oranı yeterli veya beklediğimiz ölçüde olmayacaktır. Biz her zaman daha fazla katılımcının gelmesini hedefliyoruz. Düzenlediğimiz etkinliklerde salonumuz tamamen dolsa bile bizim gözümüzün doymadığını söylemek isterim.

[caption id="attachment_10476" align="aligncenter" width="1024"]IMG-20151216-WA0018 Hugip etkinliklerinden bir kare (Turancan Salur-BiTaksi)[/caption]

5- Başarılı bir girişimci olmanın püf noktaları nelerdir?

Risk almayı sevmek, iletişiminin kuvvetli olması(hazırladığın girişimi yatırımcılara sunmak oldukça önemli) , güvenilir olmak, kriz yönetimi, çalışma arkadaşlarını ve çalışanlarının nabzını sürekli yoklamak var olan girişimin ayakta durmasını ve gelişmesine olanak tanıyacağına eminim.

6- Günümüzde girişimciliğin ciddi derecede önem kazandığını görüyoruz. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?

İnsanların fırsatları iyi değerlendirdiğini, daha fazla risk aldığını görüyorum. Gerekli destekler verildiği zaman bizden de Bill Gates veya Steve Jobslar çıkacağına eminim. Melek yatırımcılar gibi yatırımcılık firmaları bu konudaki destekleriyle birlikte bir çok yeni girişimcinin isimlerini duyar olduk. Bu oldukça sevindirici bir durum.

IMG-20151216-WA0012

7-Girişimci bir karaktere sahip olmanın kariyerimize nasıl etkisi olur?

Girişimciler; azimli, enerjik, risk almayı seven, finansal zekâsı kuvvetli olan insanlardır. Kariyerinizde ve hayatınızda bu yetenekler çok işinize yarayacaktır.

8-Şuanda planladığınız etkinlikler var mı?

Şu sıralar yeni, enerjik üye kadromuz ile birçok proje hazırlığımız devam ediyor. Kesinleşenlerden kısaca bahsetmem gerekirse; Gönüllülük esaslı olarak ilkokul çağındaki kardeşlerimiz için kitap topluyoruz. Taksim Rotaract kulübü ile ortak yürüttüğümüz bu projede Beylikdüzündeki bir çocuk kütüphanesine kitap bağışlamaya karar verdik. Academy Türkiye ile 20 Martta Üniversitedeyken Kariyer Yapmak adlı eğitimimizi düzenlemeye karar verdik.

25-26 Nisan tarihlerinde DÜGEP (Düşünce ve Gelişim Platformu) ile birlikte The Boss etkinliğini düzenleyeceğiz. 9-10 Mayıs tarihinde geleneksel “Pazarlama Dâhileri Zirve’mizi” düzenleyeceğiz. Tarihi kesinleşmemiş projelerimizden örnek verecek olursam; Her yıl düzenli olarak çıkartacağımız HUGİP dergisi Microsoft, Oracle , Hepsiburada gibi şirketlere işyeri gezileri düzenleyeceğiz. Üyelerimize özel girişimcilik ve pazarlama ile ilgili eğitim seminerleri düzenleyeceğiz.

Diğer üniversitelerden kulübümüzü temsil edecek temsilciler bünyemize dâhil etmeyi düşünüyoruz. Böylelikle etkinliklerimizden haberdar olmayan üniversitelerin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Ayrıca temsilci olan arkadaşlarımızın tabi ki bazı ayrıcalıkları olacak bunları zamanla sosyal ağlarımızda paylaşıyor olacağız.

9- Sizleri sosyal medyada hangi adreslerden takip edebiliriz?

Facebook adresimiz: https://www.facebook.com/hugipa

İnstagram Adresimiz: https://www.instagram.com/hugipa/

Twitter Adresimiz: https://twitter.com/hugipa

Son olarak eklemek istediklerinizi belirtebilirsiniz :)

Biz Haliç Üniversitesinin kulübü olmaya sıcak bakmıyoruz. Bütün üniversitelerin kulübü olmaya çalışıyoruz ve bunun için çabalıyoruz. Kulüpler insanları bir araya getirip beyin fırtınası yapmak için, beyin kaslarımızın gelişmesi için varlar. Bu yüzden kaliteli etkinliklerimiz ve her gün artan kulüp üye sayımız ile ilerleyen dönemlerde Haliç Üniversitesinin kulübü olmaktan çıkacağımıza kesin gözüyle bakıyorum. Benimle röportaj yapıp kulübümüzü daha iyi tanıtma fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Teşekkürler :)

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.