Öğrenci Kariyeri Banner

Hafta Sonu Tatili İçin Gidilebilecek Vizesiz Ülkeler

Hafta Sonu Tatili İçin Gidilebilecek Vizesiz Ülkeler
Biletinizi cuma akşam gidiş pazar akşam dönüş alırsanız kimsenin ruhu bile duymadan bir yurt dışı seyahati yapabilirsiniz. Ne vize için koşuşturmaya gerek var ne de uzun uzun valiz hazırlamaya! Bir sırt çantası yeter.

En meşhur sokaklarında gezer, en lezzetli yemeklerini yer, en merak ettiğiniz müzelerini gezer, bol bol fotoğraf çeker dönersiniz. Hayatınızın en unutulmaz hafta sonu olur böylece. İnanın çoğu zaman şehirde yapacağınız herhangi bir nitelikli aktiviteyle bütçesi başa baş oluyor. Bir de uçak bileti kampanyalarını takip eder, birkaç tanesini ağınıza düşürürseniz sizden iyisi yok.

İşin kuralı hem yakın hem de gerçekten görmeye değecek bir yer bulmakta.

Peki, oralar nereler mi?

 

1532334084_800_479_1

  • Batum- Gürcistan


Batum bırakın vizeyi pasaport bile istemiyor Türklerden. İstanbul tarifeli uçağınızla pasaportsuz olarak ülkeye giriş yapabilirsiniz. Sovyet döneminden kalma eserleri ile oldukça ihtişamlı bir görüntüsü olan Batum’da inanılmaz kareler yakalayacaksınız. Mis gibi Karadeniz havasını içinize çekip bir de üzerine Zhordania Caddesi’nde bulunan Shemoikhede Restaurant’ta nefis Gürcü yemeklerini yediniz mi tamamdır.

 

üsküp

  • Üsküp – Makedonya


Kulaklarınızda balkan ezgileri ile gezin sokaklarını, tarihin kokusunu hissedin. Üsküp heykeller şehri, her adımda karşınıza heykeller çıkacak. 10 Euro’ya bile konaklayacak hostel bulacaksınız. Köftelerini, böreklerini deneyin.

 

small_gsair_azerbaijan-airlaines_5079

  • Bakü – Azerbaycan


Hazar’ın kıyısında, adeta bir Floransa! Estetik bir şehir Bakü… Ve gerçekten 2 günde burayı gezip bitirebilirsiniz. Her şey fazla ihtişamlı, fazla abartılı belki ama bir yandan da tanıdık bir güzelliği var buranın. Ne de olsa kardeş ülke. Hazar Denizi manzarasına karşı Bozbaş ya da Azeri Plovu yiyebilirsiniz. Yalnız, konaklama için biraz para ayırmanız gerekebilir. Azeri Manat’ı değeri yüksek bir para ve orta sınıf konaklama bulmak da pek mümkün değil burada.

 

IMG_4598_resize

  • Saraybosna – Bosna Hersek


180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizesiz gidilen ülkelerden biri de Bosna Hersek. Buraya gittiğinizde adeta zaman makinesine girmiş gibi hissedeceksiniz. Burası 40-50 yıl öncesinin Türkiye’si gibi. Şehir tam manasıyla eski ve yeni olarak ortadan ikiye bölünüyor. Eski şehirde savaşın izlerini görmek mümkün. Yeni şehirde ise hızlı bir modern yapılaşma söz konusu. Saraybosna gezisinin en güzel yanı, mis gibi ve gayet ucuza satılan böreklerin olması.


belgrade


  • Belgrad – Sırbistan


Belgrad’a gitmek için en önemli iki sebep; biri çok ucuz olması, diğeri ise çok eğlenceli olması! (Bir de vizesiz olması var tabii onu unutmayalım) Yol kısa, şehir eski ve köklü. Ne yeme içmeye ne de konaklamaya çok para vermeye gerek yok. Hafta sonu tam manasıyla bir Doğu Avrupa şehri olan Belgrad’ı karış karış gezebilir, sokak müzisyenlerini dinleyebilir ve tüm yoksulluğuna rağmen nasıl bu kadar şık olunabildiğini gözlemleyebilirsiniz.

İyi Tatiller!

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.