Öğrenci Kariyeri Banner

Güvenlik Bilimleri Fakültesi Kuruluyor! Ajan Olmak İsteyenleri Böyle Alalım

Güvenlik Bilimleri Fakültesi Kuruluyor! Ajan Olmak İsteyenleri Böyle Alalım
Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde yeni bir fakülte kuruluyor. İstihbarat, güvenlik, terör ve strateji gibi bölümlerin yer alacağı "Güvenlik Bilimleri Fakültesi 4 yıllık eğitim verecek ve ilk yılında her bölüme 20 öğrenci alacak. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Çelik, “İstihbarat bölümü mezunları ajan da olabilirler” dedi.

Gelin detaylara birlikte bakalım.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, 2018-2019 akademik yılında 'Güvenlik Bilimleri Fakültesi''nin eğitim hayatına başlayacağını söyledi.

ajan_01

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre istihbarat, güvenlik, terör ve strateji gibi bölümlerin yer alacağı fakülte 4 yıllık eğitim verecek ve ilk yılında her bölüme 20 öğrenci alacak.

İhtiyaçlar doğrultusunda çalışma yaptıklarını ifade eden Çelik “Ülkemizin ihtiyaçlarını nasıl giderebiliriz diye düşünüyoruz, bir ekip oluşturup üzerinde çalışıyoruz. Şimdi güvenlik bilimleri fakültesi projemizi senatodan geçirip YÖK’e göndereceğiz ve gelecek sene eğitime başlayacağız” dedi.
Rektör Vekili Prof. Dr. Çelik fakültenin yurtdışında örnekleri olduğunu vurguladı ve şöyle devam etti:

ajan_02

“Yurtdışında örnekleri var. Mesela strateji bölümünü niye istiyoruz? 100 yıllık stratejik planları yapıp ona göre önlem almak istiyoruz. Her şeyin analitik düşünce açısından değerlendirilmesi ve buna uygun tedbirlerin alınması gerektiğini düşünüyoruz.”

Fakültedeki istihbarat bölümünde siyasi tarih, iç, dış, siber istihbarat, istihbarat toplama teknikleri, oyun teorisi, güncel coğrafi bilgi teknolojileri gibi dersler olacak.
ajans_03

Güvenlik ve terör bölümünün de ayrı bir öneme sahip olacağını dile getiren Çelik, bölümde “üniversiteli güvenlik görevlileri” yetiştireceklerini ve sektörü sistemli bir yapıya dönüştürmeyi hedeflediklerini anlattı.

ajan_04

"İstihbarat mezunları ajan olabilir"
Her bölümün alana ilişkin dersleri olacağını da dile getiren ve ''Mezun olanlar polis, jandarma birimlerinde görev alabilir ya da fabrikalarda, hastanelerde çalışabilir, ülkenin geleceğinde etkili olabilir” değerlendirmesini yapan Çelik, istihbarat bölümü mezununun ajanlık yapıp yapamayacağına ilişkin soruya ise “İstihbarat mezunu ajan da olabilir” yanıtını verdi.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.