Öğrenci Kariyeri Banner

Günümüz Gençlerinin Aramanızı Cevaplamamasının 5 Nedeni

Günümüz Gençlerinin Aramanızı Cevaplamamasının 5 Nedeni
gencler_telefon

Üniversite Öğrencilerine Ek Gelir İmkanı


Günümüz gençleri telefonlarınıza bakmıyor mu? Bu oldukça ilginç bir durum ama kendince nedenleri var ve bu sizi oldukça şaşırtacak.

iPhone lansmanı sonrası araştırmalara Amerika’da gençler arasında en yaygın iletişim aracının artık mesajlaşma olduğunu gösteriyor. Çevrenize bakarsanız bu araştırmanın çok da yanlış olmadığını rahatlıkla söyleyebilirsiniz. Mesajlaşma artık gençler arasında özellikle de kadınlar arasında aramalara göre 3 kat daha fazla kullanılıyor. “Hızlı iletişim” denince bile akıllara artık mesajlaşma geliyor. Klavyelerin kullanışlı olması, akıllı yazım düzeltmeler ve tamamlamalar, çoklu arayüz, ifadeler mesajlaşma kullanılmasının nedenlerinden sadece bazıları.

Her şeye rağmen aramalarınıza cevap alamıyorsanız muhtemelen aşağıdaki 5 nedenden dolayıdır:

1- Dikkat dağıtıyor

Bir aramaya cevap vermek her şeyi bırakıp ona odaklanmanız anlamına geliyor. Bu hem sizin hem de çevrenizin dikkatinin dağılması anlamına geliyor ve yeni nesil bunu istemiyor. Mesajlaşarak daha sakin ve kimsenin dikkatini dağıtmadan ilerlenebilir. Sonrasında gerekiyorsa arama yapılabilir.

[ad name="Google Adsense"]

2- Aramalar küstahtır

Aslına bakarsanız tam olarak “küstah” demek doğru olmayabilir. Bir arama geldiği zaman aramayı yapan kişi tüm odağın kendinde toplanmasını ister doğal olarak ve bu da karşı tarafı rahatsız bir duruma sokar. Mesajlaşmak veya email gibi iletişim kanalları ise karşı tarafa da dilediği zaman yazma özgürlüğü tanıdığı için yeni nesil gençler için daha çok tercih ediliyor. (İnanılmaz ama gerçek değil mi? Kendinizi bir düşünün…)

3- Gereksiz

Aramalar sırasında normalden en az 3 kat fazla gereksiz bilgiyle dolarsınız ve bu da hem zaman hem de algı israfı anlamına geliyor. Mesajlaşırken ise en hızlı ve net şekilde durumu anlatmanız gereken şeyleri yazarsınız ve karşı tarafta aynı şekilde size dönüş yapar. Gereksiz bir çok detaydan kurtulmuş olursunuz.

4- Etkisiz

Aramalar, bu kadar çok farklı iletişim aracı ve imkanı bulunan bir dönemde yeni nesil için oldukça etkisizdir. Bir resim bin kelimeye bedel diyoruz, bazen de bir emoji, bin olmasa da 500 kelimeye bedel olabiliyor. Ayrıca telefonda onlarca cevapsız arama varken bile mesajların %90’ı 3 dakikada okunuyor. Bunu bilmekte fayda var.

5- Zaman alıcı

Yaptığınız en son telefon görüşmesini anımasın. Hal-hatır sorma, şirinlikler, asıl konu, vedalaşma ve kapanış. Normal şartlarda 3 dakika sürmesi gereken şey oldu size 15-20 dakika. Uzmanlar, telefon görüşmesi öncesi odaklanılmış işe geri dönmek neredeyse 20 dakika kadar sürebiliyor diyorlar. Tüm bunların yerine atılan bir mesaj ise her iki taraf için de inanılmaz büyük bir zaman kazanımı.

Çevrenizdeki gençleri, aramalarınıza dönüş yapmayanları bir de bu açıdan yargılamanızda fayda var. “O kadar önemli ne işleri var” diyebilirsiniz ama bu konu arayan kişinin yargılayabileceği bir şey değil gibi görünüyor. Bu nedenle iletişim yönteminizi değiştirmeniz faydalı olabilir.

Peki sizce bu durum ne kadar doğru? Sizin bakış açınız nedir? Eklemek istediklerinizi lütfen yorum olarak paylaşın, tartışalım.

Kaynak: sosyalmedya.co

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.