Öğrenci Kariyeri Banner

Günde 5 TL ile 6 Şehir!

Günde 5 TL ile 6 Şehir!
Baharın gelmesi benim için yeni yerlerin ve yeni yazıların keşfedilmesi demektir. Tüm düşleri ezberlemek yerine; ezberleri bozmak için seyahat edin! İnsanlar günde nasıl  5 Tl ile veya yurtdışında 5 Euro ile gezebilir? Aç mı geziyorlar? Hiçbir şey yemiyorlar mı? Sokakta mı uyuyorlar? Hayır.

Bunları sizinle paylaşacağımız bir yazı ile karşınızdayız.

 

B

 

Ben de ezberleri bozmak için Aydın'dan Nevşehir'e gittim. Otostop ile gittiğim için yol parası sorunum olmadı. Yol parası böylelikle masraf olmaktan çıkmıştı. Peki ya aç kalırsak? Bunun cevabı da çok basit. Malumunuz teknoloji çağındayız ve hızına yetişemediğimiz birçok yeni oluşum var. Bunlardan birisi de İnterrail Türkiye. Bünyesinde birçok imkanı barındıran bu oluşum sayesinde hem karnınız doyuyor, hem konaklama imkanınız oluyor, hem de gönüllü kişiler tarafından gideceğiniz yerde size rehberlik ediyorlar. Anlayacağınız burada herkes tamamen gönüllü. Burada para değil hatır gönül biliniyor.

 

interrail

 

Nevşehir’e vardığımda  ‘’dışarıda kaldık evini açabilecek var mı?’’ diye yazmıştım.  Birkaç mesaj gelmişti ve mesaj atan arkadaşın evine gittik. Karnımızı doyurdu, yedirdi, içirdi ve sabahtan çıkıp kaldığımız yerden gezmeye devam ettik. Böylelikle tam 7 günde 6 şehiri gezmiştik  hem de gülünecek bir bütçeyle! Bu kadar basit her şey. Cüzi bir miktar ile hem gezebiliyorsunuz hem de karnınız doyuyor. Konaklamanız, edindiğiniz arkadaşlıklar, yapılan sohbetler de cabası.

 

balonlar

 

Tavsiye vermek haddime değil; fakat unutmamanız gereken bilgileri sıralamak isterim:

  • Parasız gezmekten korkmayın.

  • Cesaretinizi toplayıp seyahat edin.

  • Bir kere bile olsa otostop çekin.

  • Rüyaları ezberlemek yerine ezberleri bozun.

  • Yollar olduğu sürece; varmanın, tükenmeyen bir umut olduğunu hatırlayın.

  • Miras bırakacağımız tek şeyin, gezi ajandalarınız ve yazılarınız olacağını unutmayın.

  • Konaklamak için CouchRail veya CouchSurfing, acıktıysanız FoodRail, yol arkadaşı/rehber arıyorsanız RehberRail yardımcı olacaktır.

  • Son olarak da, ''Yol açık Yola çık!''


Özel İçerik: Bahadır Öztop

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.