Öğrenci Kariyeri Banner

Güçlü Kadınları Anlatan 8 Film

Güçlü Kadınları Anlatan 8 Film

      Günümüz dünyası her ne kadar geliştiğini iddia etse de maalesef ki çoğu ülkelerde kadınlar insan haklarından bihaber yaşamak zorunda kalıyor,bırakılıyor. Bin bir güçlükle elde ettikleri hakları kullanmak için ise günlük yaşamda büyük savaş veren kadınlara her gün rastlamak mümkün. Güçlü olan kadınlarında seslerinin kısaltıldığı şu günlerde tüm bu yaşananlar filmlerde anlatılıp ve birçok insana ulaşması sağlanılıyor.


İşte o filmlerden birkaçı;


-Gizli Sayılar (Hidden Figures)


1


Vizyon Tarihi: 24 Şubat 2017


Tür: Dram,Biyografik


1950’lerde geçen film Sovyetler Birliği’nin ardından ABD’nin de yörüngeye astronot gönderme çabalarını anlatıyor. Bu süreçte NASA zamanla yarışırken Uzay Araştırmaları Birimi’nde özel bir ekip kurar. Bu ekipte yer almayı başaran tek kadın matematikçi Katherine Goble Johnson’dır. Katherine ve Uzay Araştırmaları Birimi’nde çalışan diğer iki arkadaşının hikayesi aslında kadınların ve siyahilerin o yıllarda maruz kaldığı ayrımcılığa ışık tutuyor.


- Mustang


mustang-2015-indir


Vizyon Tarihi: 25 Ekim 2015


Tür: Dram


Deniz Gamze Ergüven’in yönetmenliğini yaptığı Mustang, aslında Türkiye’deki önemli sorunlardan birine küçük yaştaki kızların evlenme ve çevre baskısına nasıl maruz kaldığına değiniyor. İnebolu’da geçen filmde 5 kız kardeşin okul çıkışı oynadığı masum bir oyun kızların ev hapsine alınmasına hatta evlendirilme hazırlıklarına kadar ilerliyor.


-Duyguların Rengi (The Help)


The-Help-Cast


Vizyon Tarihi: 10 Şubat 2012


Tür: Dram


Bir kitap uyarlaması olan The Help, 1960’lar Mississippi’de yaşayan 3 kadının hikayesini anlatıyor. Şehirdeki katı kurallara, ayrımcılıklara ve baskılara karşı takındıkları cesur tavırlarıyla izleyenleri etkilemeyi başarıyorlar. Tesadüfen bir araya gelen ve güçlü bir bağ kuran 3 kadının hikayesinin anlatıldığı filmin yönetmenliğini Tate Taylor yapıyor.


-Kadının Fendi (Made in Dagenham)


2


Vizyon Tarihi: 24 Haziran 2011


Tür:Dram,Tarih,Komedi


1968 yılında İngiltere’de bir araba fabrikasında geçiyor. Cinsel ayrımcılığa dikkat çeken film bu ayrımcılığa karşı duran kadınların iş yerinde, evde veya sokakta maruz kaldığı olayları anlatıyor.


-Hannah Arendt


3


 Vizyon Tarihi: 10 Ocak 2013


Tür: Dram


20. yüzyılın en önemli politika filozoflarından biri olarak kabul edilen Hannah Arendt’in hayatının yaklaşık 4 yıllık bir kesit sunan filmin yönetmenliğini feminist yönetmen Von Trotta yapıyor. Filmin çerçevesini Hannah Arendt’in Eichmann Davası’nda başından geçenler oluştursa da hikayenin içinde aşk ve ilişkiler de yer alıyor.


-Diren! (Suffragette)


4


Vizyon Tarihi: 15 Ocak 2016


Tür: Dram,Tarihi


Küçüklüğünden beri çamaşırcılık yapan Maud Watts’ın pasif direniş, kamu toplantılarını bölme, açlık grevi yapma gibi yollarla kadın haklarını savunan süfratejlere katılmasıyla başlayan kadının seçme ve seçilme hakkı mücadelesinin anlatıldığı bir film.


*Süfratej; kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkını kazandırmak için mücadele eden kadınlara verilen ad.


-Adımı Malala Koydu (He Named Me Malala)


5


Vizyon Tarihi:22 Ekim 2015


Tür: Belgesel


He Named Me Malala, Nobel Barış Ödül’ü alan en genç kişi olan Malala Yusufzay’in kız çocuklarının eğitimi için verdiği mücadeleyi anlatan bir film. Bu süreçte yaşadıkları, Taliban militanlarından aldığı tehditler ve vurulması dahil her şeyin anlatıldığı bu belgeselin yönetmenliğini Davis Guggenheim yaptı.


-Joy


8


Vizyon Tarihi: 6 Ocak 2016


Tür: Biyografik,Dram,Komedi


Büyük annesinin küçüklüğünden beri ona aşıladığı icat etme, büyük şeyler başarma duygusuyla büyüyen Joy bir yetişkin olduğunda hiç bir şeyin o kadar mükemmel olmadığını anlar. Boşandığı eşi, sorunlu annesi ve küçük kızı derken hayatı gittikçe kötüye gitmeye başlayınca çocukluğundaki gibi icat etme tutkusuna sarılır.


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.