Öğrenci Kariyeri Banner

Güç Sende!

Güç Sende!
Başlangıçlar da bitişler de sizin üzerinizden oluşan döngülerden ibarettir. Kontrol odağınızı elinizde barındırıyorsanız üstesinden gelemeyeceğiniz herhangi bir şey olmayacaktır sadece bazıları biraz daha fazla çaba gerektirecektir.

Control3

Söz konusu kontrol odağını irdeleyecek olursak mesela beylerden en bilindik bir olayı örnekleyelim; fanatik bir taraftarsınız, tuttuğunuz takımın akşam yapacağı maç sizi o akşam mutlaka bulunmanız gereken bir ortamdan hiç mi alıkoymaz? Aklınızın ucunda her zaman bir ‘‘acaba maç ne oldu’’ yankılanacaktır ve sonuç itibariyle sizin kontrol odağınız maç olacaktır, siz değil :)

28302041842_62d23e8d98_o

Bu aslına bakıldığında kötü bir alışkanlık veyahut huy değil elbette. Tabii hobileriniz olacak tabii ki ilgi duyduğunuz farklı alanlar olacak ama önemli olan sizin bunlara ne denli kontrollü yaklaştığınız. Ah Ahh kim bilir hangi maçlar yüzünden kaç tane büte kaldınız beyler :)

Neyse kaldığımız yerden devam edersek anlıyoruz ki bazen işler tümüyle kontrolümüz altında kalamıyor. Bu böyle kalmıyor elbette ki; ipleri elimize almak için beklemenin bir manası yok. Evet hobilere de vakit ayıralım, evet işlerimizi de halledelim. Tam şu noktada da ‘‘zaman yönetimi’’ kavramı devreye giriyor ve en nihayetinde ‘‘Siz mi zamanı yönetiyorsunuz? Zaman mı sizi yönetiyor?’’ paradoksu. Aslında paradokstan ziyade cevabını sizin kendinize olan güveniniz yanıtlıyor.

Control4

Herkes zamanını yönetebilir, hepimiz böyle bir kudreti yaradılışımızda bulundurmaktayız. Bunun farkına varmak için hiçbir zaman geç kalmazsınız. Hayatınızı düzene oturtmak için herhangi bir ekstra çabaya da gerek yok. Gerekli olan her şey zaten siz de mevcut, geriye size kalan tek şey; farkına varmak veya bu kudreti ön plana çıkarmak.
2622145983_c18e13e1cc_z

Nasıl mı olacak bu bahsettiklerim? Kendi gücünüzü inkar etmeyerek yani asla kendinizi küçümsemeyin. ‘‘Ben yapamam’’ diye bir şey olmadığı gibi hiçbir iş de zor değil. Klasiklerden ilerleyerek ‘‘zoru başarırız ama imkansız zaman alır’’ diye bir örnek vermek isterim.

A1

Arkadaşlar kolay olanı herkes yapabilir, lakin zor veyahut imkansıza kalkışmayı bile kimse kolay kolay göze alamaz. Siz alın, başarısız olsanız bile başarıya daha fazla yakınlaştığınızdan emin olabilirsiniz.

Özgün İçerik: Duygu Çamurtaş

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.