Öğrenci Kariyeri Banner

Görülmesi Gereken Olağanüstü 9 Kütüphane

Görülmesi Gereken Olağanüstü 9 Kütüphane
Görülmesi Gereken Olağanüstü 9 Kütüphane


Bir gün yolunuz düşerse mutlaka bulunmak isteyeceğiniz harika kütüphaneler.



Olur da yolunuz düşerse mutlaka görmek isteyeceğiniz, hatta ölmeden görülmesi gerekenler listenizde yer alabilecek, zengin eserleriyle olduğu kadar, tarihi ve mimarisiyle de büyüleyen olağandışı kütüphanelerden bazılarını sizler için sıraladık.




1. George Peabody Kütüphanesi, Baltimore, ABD



George Peabody Kütüphanesi, Baltimore, ABD

Bu neoklasik “kitap katedrali” 1878’te tamamlanmıştır ve gördüğünüzde sizi, içinde bulunduğunuz uzam ve zamandan soyutlayacak bir atmosfere sahiptir. Kütüphane 300 binin üzerinde kitaba ev sahipliği yapmaktadır.




2. Trinity Üniversite Kütüphanesi, Dublin, İrlanda



Trinity Üniversite Kütüphanesi, Dublin, İrlanda

Dublin’in 18. Yüzyılda inşa edilen Trinity College Kütüphanesi, olağanüstü yapısının yanı sıra yaklaşık 6 milyon öğeye de ev sahipliği yapmaktadır. Uzun oda olarak adlandırılan kütüphanenin ana odası, yaklaşık 65 metre uzunluğundadır ve kütüphanenin en eski 200.000 kitabı bu kısımda yer almaktadır.




[ad name="Google Adsense"]


3. Çek Cumhuriyeti Ulusal Kütüphanesi, Prag, Çek Cumhuriyeti



Çek Cumhuriyeti Ulusal Kütüphanesi, Prag, Çek Cumhuriyeti

1722’de Prag‘da açılmıştır ve 20.000 cildi aşan sayıda dünyanın en önemli teolojik ve medikal eserini barındırmaktadır. Sizi bu dünyadan alıp, bambaşka bir aleme taşıyacak inanılmaz bir kütüphane ve oldukça romantik bir havaya sahip.




4. Admont Manastırı Kütüphanesi, Almont, Avusturya



Admont Manastırı Kütüphanesi, Almont, Avusturya

Admont Manastırı'nda 1776 yılında inşa edilmiş olan kütüphanede yaklaşık 150 bin kitap bulunmaktadır ve kendinizi saray kütüphanesinde hissettirecek göz kamaştırıcı bir görkeme sahiptir.




5. Congress Kütüphanesi, Washington D.C, ABD



Congress Kütüphanesi, Washington D.C, ABD

Yapımı 1800 yılında tamamlanmıştır ve dünyanın en büyük ikinci kütüphanesidir. Her yıl  2 milyona yakın  ziyaretçi alan kütüphane, 158 milyon öge bulundurarak olağanüstü bir koleksiyona av sahipliği yapmaktadır. Adeta yok yok olan kütüphaneye, yolunuz düştüğü taktirde uğramanız şiddetle tavsiye edilmektedir.




6. Çin Ulusal Kütüphanesi, Pekin, Çin



Çin Ulusal Kütüphanesi, Pekin, Çin

1909 tarihinde Pekin'de kurulmuş olan yapı, Asya'nın en büyük kütüphanesidir ve dünyanın da en büyük kütüphaneleri arasında yer almaktadır. Kütüphane 26,3 milyonu aşkın kitap barındırmaktadır.




7. Fransa Ulusal Kütüphanesi, Paris, Fransa



Fransa Ulusal Kütüphanesi, Paris, Fransa

Yolunuz Paris'e düşerse mutlaka gitmeniz gereken bir kütüphanedir. 1461 yılında inşa edilen kütüphanede yaklaşık olarak 40 milyon öge bulunmaktadır ve kitap sayısı 14 milyondur.




8. Avusturya Ulusal Kütüphanesi, Viyana, Avusturya



Avusturya Ulusal Kütüphanesi, Viyana, Avusturya

16. yüzyılda İmparatorluk Saray Kütüphanesi olarak kurulan bu kütüphane, kitaplar dışında resim ve el yazmaları koleksiyonlarının da dâhil olduğu toplam 26 milyon ögenin yer aldığı zengin bir koleksiyona ev sahipliği yapmaktadır.




9. Vernadsky Ulusal Kütüphanesi, Vernadsky, Ukrayna



Vernadsky Ulusal Kütüphanesi, Vernadsky, Ukrayna

1918 yılında kurulmuş olan kütüphane, 13.1 milyonluk kitap kolaksiyonuyla, dünyanın en büyük kütüphaneleri arasında yer almaktadır.




Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.