Öğrenci Kariyeri Banner

GoPro CEO'su 229 Milyon Dolarlık Sözünü Tuttu

GoPro CEO'su 229 Milyon Dolarlık Sözünü Tuttu
GoPro_Neil_Woodman_Neil_Dana

[ad#HTML-2]

İş hayatında dürüstlük, verdiğiniz sözleri tutmak her zaman olumlu geri dönüşler sağlayacaktır. GoPro CEO’su Nick Woodman’a artık ne derse desin inanırız. Kendisi 10 yıl önce okuldaki bir arkadaşına verdiği sözü tutmuş. Bu sözün bedeli bugün 229 milyon dolar olmasına rağmen.

Düşük sermayerlerle kurulan girişimler çekirdek kadroyu sağlam kılabilmek için ilk etapta çalışan değil ortak alma yolunu tercih ederler. Sizinle aynı hayali paylaşan, aynı hedeflere yol alan, zor günlerinizde yanınızda olacak bir ortak elbette işini sadece maaş karşılığı bir sorumluluk olarak gören çalışanlardan daha değerlidir. Eğer ortaklık modelinde adil bir paylaşım yapıldıysa çoğu zaman uzun yıllar bozulmayacak ekipler ortaya çıkar. Adil paylaşım herkesin eşit hisse alması olmayabilir. Gelecekte şirketi sahiplenecek, lider rolü üstlenecek ortak veya ortaklar daha fazla pay alır ve bu da adildir.

[ad name="Google Adsense"]

GoPro’nun kurucusu Nick Woodman da 2004 yılında şirketini kurduğunda ilk çalışanı olan Neil Dana’ya bir maaş teklif edecek kadar paraya sahip değilmiş. Bu sebeple Neil Dana’ya %10 hisse ile ortak olmayı teklif etmiş ve ikili sözlü olarak anlaşmışlar. O dönemde sadece kameralar için aksesuarlar üreten bir şirket olan GoPro, zamanla bir macera kamerası üreticisi haline dönüştü ve 2011 yılında halka arz edildi. Nick Woodman halka arz sürecinde sözünü tutup şirketin %10’una denk gelen hisseyi kendi payından Neil Dana’ya aktarmış.

Neil Dana’nın hisselerinin bir bölümü o dönemde satılmaya karşı kilitli olduğu için pek gündeme gelmemiş. Ancak bu hafta hisseler üzerindeki kilit kalkınca Dana hisselerini satmış ve 229 milyon dolarlık bir servetin sahibi olmuş. Böylece Nick Woodman, 10 yıl önce arkadaşına verdiği sözü tam anlamıyla tutmuş olmuş.

GoPro’nun ilk çalışanı olan Neil Dana, bugün şirketin yöneticilerinden biri olarak görevine devam ediyor. Nick Woodman ise GoPro CEO’su olarak görevinin başında ve serveti Neil Dana’ya verdiği hisseler sebebiyle azalsa da 2.3 milyar dolarlık bir servete sahip.

Kaynak: etohum

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.