Öğrenci Kariyeri Banner

Google Play Store'dan Harika Hizmet!

Google Play Store'dan Harika Hizmet!

Uygulama yorumları, cihazlarda yaşanan farklı performanslar nedeniyle zaman zaman aldatıcı olabiliyor. Google'ın aldığı yeni önlem sayesinde, Google Play Store'daki uygulamalarda artık sizinle aynı cihazı kullanan kişilerden gelen yorum ve puanlara erişebileceksiniz.

Google Play Store’da yayımlanan uygulamalar, donanım farkı nedeniyle farklı cihazlarda farklı performanslar sağlayabiliyor. Bu durum, özellikle uygulamada kötü deneyim yaşayan kullanıcıların yorumlarıyla uygulamanın puanının düşmesine neden olabiliyor. Google ise bugünden itibaren bu durumun önüne geçecek bir önlem aldı.

Aynı Cihazlardan Gelen Yorunlar Görülebilecek!

Google Play Store’da indirmeyi düşündüğünüz bir uygulama hakkında yapılan yorumları artık kullandığınız cihaza göre listeleyebileceksiniz. Yani artık Play Store’da göreceğiniz puanlamalar ve yorumlar, sadece sizinle aynı cihazı kullanan kullanıcıların yaptıkları yorumlar ve verdikleri puanları içerecek.

Tüm kullanıcılardan gelen puanları görmek isterseniz de, uygulama sayfasında standart olarak tüm kullanıcıların yorumları yer alacak. Sizinle aynı cihazdan yapılan yorumları görmek içinse “Puanlar ve yorumlar” sekmesine ulaşarak “Bu cihaz modeli” filtresini aktifleştirmeniz yeterli olacak.

Google, uygulama mağazasındaki değerlendirmelerin daha iyi bir deneyim sunması için henüz geçtiğimiz günlerde bir değişik daha yapmıştı. Şirket, yapılan yorumlar ve puanlamaların herkese açık hale gelmeden önce 24 saat beklemesini zorunlu hale getirmişti. Bu sayede şüpheli değerlendirmelerin tespit edilmesi amaçlanıyor.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.