Öğrenci Kariyeri Banner

Gönüllü Olabileceğiniz 6 Kuruluş

Gönüllü Olabileceğiniz 6 Kuruluş

Gönüllü olmak istiyor fakat hangi kuruluşu seçeceğinize karar veremiyor musunuz? Hem ruh sağlığınızın hem de beden sağlığınızın daha iyi etkilenmesinin yanında özgeçmişiniz ile insanları etkilemek mi istiyorsunuz? O zaman sizler için hazırladığımız 6 kuruluş arasından keyifle okuyarak kendinize en uygun olanı seçme vakti geldi demektir.

1-TEMA (Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı)

11 Eylül 1992’den günümüze kadar tüm Türkiye’de erozyonla mücadele, ağaçlandırma ve doğal varlıkları korumak amacıyla kurulmuş olan çevreci vakıftır. Aktif 900 bini aşkın TEMA Vakfı gönüllüsü bulunmaktadır. Bir halk hareketi olmakla birlikte çeyrek asırdır sürdürülen çalışmaları günümüz koşullarınca daha da ileriye taşıyan bu ekip içerisinde bulunduğumuz bu zor zamanlarda doğayı gelecek nesillere de bırakmak için sizleri “Gel sen doğaya #gönlünüver o her zaman karşılığını verir.” sloganı ile çağırmaktadır. Gönüllülük fiyatı; 0-13 yaş aralığındakilere 10 ₺ (14 yaşına gelindiğinde yenilenmesi gerekir), 14-24 yaş aralığındakilere 10 ₺ (25 yaşına gelindiğinde yenilenmesi gerekir) ve 25 yaş üzerindekilere ise 30 ₺ olmakla birlikte parayı ödedikten sonra 30 gün içerisinde şahsınıza bir adet rozet ve TEMA Vakfı kartınız hediye edilmektedir.

Gönüllüsü olmak için tıklayınız.

2-TOG (Toplum Gönüllüleri Vakfı)

Toplum Gönüllüleri Vakfı, farklılıklara saygı, şeffaflık ve hesap verilebilirlik, yerel katılım, ekip çalışması, yaşam boyu öğrenme ve girişimcilik ilkeleri doğrultusunda; gençlerin öncülüğünde, yetişkinlerin rehberliğinde sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiren kuruluştur. Gönüllüsü olmak için 3 adım içeren bu vakıfta ilk olarak formu doldurmanız ardından oryantasyon etkinliğine katılmanız ve son olarak da gönüllü olmanız gerekmektedir. “Eleştirmek değil, değiştirmek için Toplum Gönüllüsü Ol!” sloganı ile sizleri ücret ödemeden gönüllü olmaya davet etmektedirler.

Gönüllüsü olmak için tıklayınız.

3-UNICEF (United Nations International Children's Emergency Fund)

1951 yılından beri Dünya’daki çocukların ve gençlerin haklarını korumayı hedef belirlemiş olan UNICEF, tüm dünyada aktif çalışan yardım kuruluşudur. Eğitim, sağlık, çocuk korunma, sosyal politika, gelişim-katılım gibi çeşitli alanlarda çocuk ve gençlere destek olmaktadır. Dünya çapında binlerce marka ve şirketlerin destekçisi olduğu bu kuruluşa “Dünya’nın en dezavantajlı çocuklarının hayatlarına dokunabilmek için bizlere katılın.” çağrısı ile sizleri tek seferlik veya aylık düzenli olarak bağışa ve gönüllü olmaya çağırmaktadırlar.

Gönüllüsü olmak için tıklayınız.

4-GREENPEACE

Zümrüt yeşili ormanlar, hayatla dolu denizler, sınırsız ve temiz enerjiyle aydınlanan bir dünya, nefes alan ve aldıran bir atmosfer isteyen gönüllülerin birlik olduğu kuruluştur. Kurumda faydalı ve aktif olabilmeniz için destekçisi olmanız gerekmektedir. İster bağışçısı veya aylık dergi üyeliği ile destek olabilir, isterseniz de çevreyi korumak gerektiğinde birlik olup seslerini duyurmalarına yardımcı olabilirsiniz. “Birlikteysek, mümkün!” diyerek sizleri gönüllüsü veya bağışçısı olmaya davet etmektedirler.

Gönüllüsü veya bağışçısı olmak için tıklayınız.

5-TURKISWIN (Turkish Women’s International Network)

 Bütünüyle kadınlara yönelik, kadın girişimlerini destekleyen bir organizasyondur. “O yaparsa ben de yaparım!” sloganı ile başlayan bu yolculuğa ancak belirli bir miktar ödeyerek gönüllüsü olabilirsiniz. Şu ana kadar kendilerine has kaliteli birçok organizasyon gerçekleştiren bu kuruluş, kadınlara sadece iş alanında değil her alanda yardımcı olmaktadırlar. Birbirlerine adeta bir “kız kardeş” edasında bakan bu insanlar arasında kendinizi geliştirebilir ve diğer kadın girişimcilere destek olabilirsiniz.

Gönüllüsü olmak ve siteyi incelemek için tıklayınız.

6-AIESEC

Kendilerini “Dünyanın Lider Yetiştiren En Büyük Öğrenci Organizasyonu” olarak tanımlayan bu ekip, öğrencilere ve yeni mezunlara staj, iş ve sosyal sorumluluk projelerinde yer alma fırsatı tanımaktadır.  Ayrıca bu kişileri farklı ülkelerdeki genç yetenekler ile buluşturup büyük ve kaliteli bağlantılar kurmalarını da sağlamaktadır. Gönüllüsü olmak bedava fakat AIESEC’de bahsettiğim bu projelere katılmak ücretlidir. 500-1050₺ arasında farklı ücretlere tabiidir.

Gönüllüsü olmak ve daha fazla bilgi almak için tıklayınız.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler:

Online Gönüllü Olunabilecek 5 Sivil Toplum Kuruluşu


İlayda Tanyel

Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.