Öğrenci Kariyeri Banner

Girişimciliğe Bütünleşik Pazarlama Çerçevesinden Bakalım- Part 1!

Girişimciliğe Bütünleşik Pazarlama Çerçevesinden Bakalım- Part 1!

Öncelikle girişimci kimdir, girişimci olmak nedir bunlara bakalım. Girişimciyseniz veya olmaya aday isen yazımı sonuna kadar okumanı tavsiye ederim :)


marketing


Girişimci olmak bir fikri, ürünü, hizmeti planlayarak harekete geçmektir. Fikirlerinizi hayata geçirmek elbette kolay olmayacaktır; fakat imkansız değildir. Sadece çok çalışmalı ve kararlı olmalısınız. Girişimcileri günümüzde destekleyen birçok proje, yarışma, iş insanı ve kuruluşlar mevcut. Bunları iyi bir şekilde değerlendirebilirsiniz; fakat ''benim param var'' diyorsanız iş başına! İyi bir girişimci nasıl olunur? Her şeyden önce kendinize güvenin ve emin adımlar atın. Fikirlerinizi iyice araştırın. Pazarını öğrenin ve kendinize bir plan çizin. Bundan sonrası işin somut kısma çevrilmesiyle ilgili. Maddi imkanınız yoksa işe yatırımcı bulmakla başlayın. Girişimcilere destek olan iş insanları mevcut, bunları araştırın ve iletişim kurun. Daha sonrasında gerekli olanlar listesini hazırlayın ve tamamlamaya başlayın. Her şey hazır! Peki şimdi fikrimizi/ürün veya hizmetimizi pazarlayabiliriz ama nasıl? Bunun için ''pazarlama'' malesef yeterli kalmıyor biz ise ''bütünleşik pazarlama'' kavramını ele alacağız. Bütünleşik Pazarlama; birebir pazarlama, müşteri odaklı düşünme, bütün iletişim çıktılarının kontrolü ve ölçümlenmesi, veri tabanı oluşturmak, sinerji, tüketicilerde olumlu tutum oluşturma gibi unsurlardan oluşan bir konsept ve süreçtir. Süreç olmasının anlamı; bütünleşik pazarlama iletişiminin uzun zaman sonra kurumsal kimliğe katkı sağlamasıyla ilgilidir. Bütünleşik Pazarlama İletişimi özellikleri teknolojiyi tam anlamıyla kullanır, tüketici ve müşterilere yöneliktir, doğrudan satın alma/yönelme davranışlarını etkiler.

Tüketici açısından ele alırsak; fayda sağlanması, müşteriye olan maliyeti,ürünün sağladığı kolaylıklar ve iyi bir bilgilendirme yapılarak müşteriye  doğru bilgi akışı sağlamalıyız.

The-Marketing-Mix-The-7-PsFikir hazır, yatırımcı bulduk, ürünü bütünleşik pazarlama çerçevesi içinde tüketiciyle buluşturmaya sıra geldi. 7P'yi ele alalım.


Bütünleşik pazarlama,  7 unsuru ele alır:

1-Ürün, 2-Fiyat, 3-Tutundurma, 4-Dağıtım, 5-İnsan, 6- Fiziksel Olanaklar, 7-Süreç.

Part 2 de görüşmek üzere! :)

Özgün İçerik: Betül Koşaksız

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.