Öğrenci Kariyeri Banner

Girişimcilere Destek Olan Kurum Ve Kuruluşlar

Girişimcilere Destek Olan Kurum Ve Kuruluşlar
İş kurmaya karar verdiniz ya da hali hazırda fikriniz var. Parasal desteğe ihtiyacınız ve bilgi eksiğiniz  mi var? Peki bu durumda hangi kurum ya da kuruluşlar destek veriyor? Sizin için derlediğimiz bu yazıda, parasal destek ve bilgi desteği veren kurumları ve kuruluşları açıklayacağız.

TÜBİTAK

1 (790 x 438)TÜBİTAK, üniversite düzeyinde girişimcilik ve yenilikçilik alanlarında iş fikri ve iş planı yarışmaları düzenliyor. Bu programın amacı girişimcilik kültürünün öğrenciler arasında yaygınlaşmasını sağlamak, çeşitli alanlarda yenilikçilik içeren iş fikri olan ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine destek olup uygun ortam hazırlamaktır.TÜBİTAK ’ın girişimcilik üzerine yaptığı farklı ulusal destekleri de bulunmaktadır.

Ödüller, Her kategori için:

Birincilik:10.000 TL

İkincilik : 7.500 TL

Üçüncülük :5.000 TL

Melek Yatırımcılar Derneği

2 (790 x 171)

İş fikri olan ve sermayesi olmayan girişimcileri, yerli ve yabancı finansal kaynaklarla yani iş fikirlerini yatırımcılarla buluşturuyor.

TEB KOBİ TV

3 (790 x 592) (790 x 400)

TEB KOBİ TV , KOBİ ’lerin gelişimine, eğitimine ve işletmeler arası bilgi paylaşımına ve iletişimine katkı sağlamak amacıyla kurulmuştur. Bu KOBİ TV’de neler oluyor?

Hazırladıkları videolarla  yenilikçi tavsiyeler, pazarlama satış bilgileri, ekonomik yorumlardan ve sektör programlarına, siyasete ve iş dünyasına kadar birçok sektör hakkında ziyaretçilerine artı bir değer sunmaktadır.

İTÜ Çekirdek – Erken Aşama Kuluçka Merkezi

4 (790 x 411)

İTÜ Çekirdek, teknoloji tabanlı, yenilikçi fikirlere sahip, fikrinin inovatif ve ticarete dönüştürülebilir olduğuna inanan girişimcilere kapılarını açıyor.

Vatandaşlık şartı aranmadan üniversitelerin (açık öğretim fakülteleri dahil) lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri veya lisans, yüksek lisans, doktora mezunları girişimciler bu programlara başvurabilir.Gruplar en fazla dört kişi olabilir, bir kişi birden fazla kişinin ekibinde yer alamaz.Başvuru için İTÜ Çekirdek sayfasından başvur platformu üzerinden ilgili kategori seçilerek başvurulur.

(Yazıda açıklanan genel kategori içindir devamı için bkz:   www.itucekirdek.com)

Son başvuru tarihi 10 MART!

ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu

5 (790 x 444)

ODTÜ GGT, öğrencilerin iş fikirlerini, girişimlerini  hayata geçirebilmek için akademik danışmanlık hizmeti veriyor ve iş fikirlerini kuruluşlarla buluşturuyor.

KOSGEB – Girişimcilik Destek Programı

6 (790 x 515) (790 x 400)

KOBİ’lere hem de kendi işini kurmak isteyen girişimcilere destek vermektedir.

Bu program Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, Yeni Girişimcilik Desteği, İş Geliştirme Merkezi Desteği ve İş Planı Ödülünden oluşur.

KOSGEB tarafından düzenlenen ve ulusal ve uluslararası projeler kapsamında KOSGEB tarafından  yürütülen, KOSGEB’in işbirliği içerisinde olduğu kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlenen eğitimler, son olarak da üniversiteler tarafından örgün eğitim kapsamında verilen girişimcilik dersleridir.Uygulama Girişimcilik Eğitimi 32 saattir ve ücretsiz olup genel katılıma  açıktır. Bilindiği üzere hem KOBİ’lere hem de kendi işini kurmak isteyen girişimcilere destek vermektedir.

2016 yılında KOSGEB girişimcilere 50.000 TL hibe 100.000 TL faizsiz kredi vermiştir. Kredi destek oranları her yıl değişebilmektedir.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.