Öğrenci Kariyeri Banner

Girişimci Olmak İsteyenlere Öneriler!

Girişimci Olmak İsteyenlere Öneriler!
1. Üniversitenizden pek bir şey beklemeyin

Her ne kadar bazı üniversiteler girişimcilik konusunda bir şeyler yapmaya başlasa da en azından şu anlık bunlar küçük desteklerin ötesine geçemiyor. Üniversiteler bu konuya daha çok 'önemli rolleri olan' teknoparkları ve kuluçka merkezleriyle dahil oluyor.

2. En az 1 staj yapın, ayrıca yazın çalışın 

Üniversiteye başladığınız andan itibaren 2-3 aylık tatillere son vermenin zamanı gelmiş demektir. Artık bu uzun boşlukları mümkün olduğu kadar farklı yerlerde çalışıp hayatı ve sektörleri deneyimleyerek geçirmelisiniz.

3. Girişimcilik üzerine en az 5 kitap okuyun

Her konuda olduğu gibi bu konuda da kitap okumanın önemi tartışılmaz. MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut'un bizlere tavsiyesi olan 5 kitap:

  1. Delivering Happiness

  2. The Start-Up Of You

  3. The Art Of The Start

  4. The Lean Startup

  5. The Startup Owner's Manual


kitap

4. Girişimcilik aktivitelerine katılın 

Birçok üniversite kulübü yılda onlarca etkinlik düzenliyor. Ayrıca e-tohum yılda yüze yakın etkinlik organize ediyor. Tamamına yakını ücretsiz olan bu etkinliklerde, tecrübeli girişimcilerin deneyimlerini dinlerken onlara sorularınızı sorup samimi cevaplar alma fırsatını da bulabilirsiniz.  Networking'in önemini de atlamamak lazım tabii...

5. Ekosistem oyuncularını tanıyın

Girişimcilik ekosistemindeki oyuncuları (melek yatırımcılar, girişim hızlandırıcıları...) önceden tanımak size girişiminizi hayata geçirme konusunda kuşkusuz fayda sağlayacaktır.

6. Bir kuluçka merkezinde bir gün geçirin

Girişimcilik ekosisteminin genelinde hakim olan yardımsever ve paylaşımcı hava kuluçka merkezleri için de geçerlidir. Rahatlıkla sizi misafir edeceklerdir. Orada geçirdiğiniz bir günde, fikirlerin ürüne dönüşmesi sırasında karşılaştıkları sorunlara, kaç fikrin ürüne dönüşemeden söndüğüne ilk gözden tanık olma şansını bulabilirsiniz.

7. 5 yeni girişim seçip yakından takip edin!

Sıra size rol model olacak girişimleri seçmekte. Bu girişimleri yakından takip ederek ne yaptıklarını ve nasıl yaptıklarını canlı takip etmiş olacaksınız.

8. Yeni bir girişimde ücretsiz part-time çalışın

Buraya kadar teoride birçok şey yaptık; fakat takdir edersiniz ki pratiğe geçmediği sürece pek bir anlam kazanmayacaklar. Bu yüzden bir girişimde part-time çalışarak o havayı kendiniz solumuş ve sahada rol almış olacaksınız. Şüphesiz öğrenecekleriniz birçok kurumsal şirkette öğreneceklerinizden daha fazla olacaktır.

Özel İçerik: Uğur Akdemir

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.