Öğrenci Kariyeri Banner

Gençlerin Girişimi "COMPOSE-IT" Yılın Şirketi Seçildi

Gençlerin Girişimi "COMPOSE-IT" Yılın Şirketi Seçildi
Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen Şirket Programı kapsamında gerçekleşen Yılın Şirketi Yarışmasının birincisi belli oldu: “COMPOSE-IT”.

16-18 yaş arası lise öğrencilerinin girişimciliği deneyimleme fırsatı buldukları yarışma, gençlerin kendi ekiplerini kurmaları ve iş fikirlerini geliştirmeleriyle başladı. Bu yıl 366 mini şirketin hayata geçtiği programda iş dünyası gönüllüleri de mentorluk yaptı. 156 şirketin yarı finale kaldığı yarışmada tüm şirketler kendi mini videolarını çekerek faaliyet belgelerini hazırladı. Finale kalan 50 şirket İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Kampüsünde kurdukları standlarda hayata geçirdikleri ürünlerini sergileyerek kıyasıya yarıştı.

Yarışmaya bu yıl İstanbul, İzmir, Ankara, Bilecik, Bursa, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Eskişehir ve Uşak illerinden 8.000 liseli genç katıldı.

1

Günümüzde sağlıklı yiyeceğe ulaşmak zor

Yaparak öğrenmeyi desteklemek amacıyla düzenlenen yarışmada, lise öğrencileri tarafından kurulan “COMPOSE-IT” isimli şirket, bahçelerde yapılan organik tarımı mutfaklara taşımak için, “Gübrecim” adını verdikleri kompost (doğal gübre) makinesini tasarlayarak onu kullanılabilir ev eşyası haline getirdi. Ekip hem makine üretimi yapıyor hem de geliştirdikleri aplikasyonları ile müşterilerine alacakları makineyi tasarlama imkânı sunuyor.

Günümüzde sağlıklı yiyeceğe ulaşmanın zor olduğu bilinciyle yola çıkan şirket, insanların evde kendi topraklarını üretmelerini ve o topraklarda organik yiyecekler yetiştirmelerini amaçladı. Kompost yapmak için doğanın doğal çürüme işlemi kullanılıyor; evdeki yemek artıkları, bahçelerdeki çim kırpıntıları, yapraklar alınıyor ve içerdiği şeker, protein, karbonhidrat ve yağ asitlerinin böcek ve mikroorganizmalar sayesinde bozulmasıyla gıdaca zengin gübre elde ediliyor.

Compose-It Şirketi, 11-13 Temmuz tarihleri arasında Brüksel’de gerçekleşecek 40 ülkenin katılacağı Avrupa Yılın Şirketi Yarışması’nda Türkiye’yi temsil edecek.

Yılın Şirketi Yarışması, öğrencilere daha çalışma hayatlarının başındayken “girişimcilik”, “finansal okur-yazarlık” ve “iş gücüne etkin katılım” imkânı sağlaması bakımından da önem taşıyor.

Projeye hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için YouTube kanallarındaki videoyu izleyebilirsiniz. Biz de kendilerine Öğrenci Kariyeri olarak bu yolda başarılar diliyoruz.

https://www.youtube.com/watch?v=v1_S-ruGjp4

KAYNAK

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.