Öğrenci Kariyeri Banner

Gençlerin En Çok Kullandığı Telefon Markası Belli Oldu!

Gençlerin En Çok Kullandığı Telefon Markası Belli Oldu!

Düzenli olarak gerçekleştirilen bir ankete göre gençlerin en çok kullandığı telefon markası belli oldu.

Anket sonuçlarına göre, gençlerin yüzde 87'sinin iPhone sahibi olduğu ve yüzde 88'inin bir sonraki akıllı telefon tercihinin iPhone olmasını bekliyor. Yani, Apple ürünleri gençler için oldukça cazip olmaya devam ediyor.

Apple Tahttaki Yerini Koruyor!

Piper Sandler tarafından altı ayda bir düzenlenen Taking Stock With Teens anketinin sonuçları, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki gençleri etkileyen arzuları ve satın alma alışkanlıklarını açıklıyor. Anket sonuçları yine Apple'ın gençler ve yetişkinler tarafından oldukça tercih edildiğini gösteriyor.

Ankete göre, gençlerin yüzde 87'si iPhone sahibi ve yüzde 88'i bir iPhone daha satın almayı planlıyor. Piper Sandler ankette bu oranların rekor seviyelere yakın olduğunu ifade ediyor. 

Gençlerin akıllı saat sahipliği ise bir yıl önceki yüzde 37'lik orana kıyasla yüzde 41'e çıktı ve yine Apple bu artışa önemli ölçüde etki ediyor. Sonbaharda yüzde 31 olan Apple Watch sahipliği yüzde 35'e yükseldi. Önümüzdeki altı ay içerisinde bir Apple Watch satın almayı planlayanların oranı 2022 ilkbaharındaki yüzde 14'e kıyasla yüzde 15'e çıktı.

Ancak, ankete göre Apple Music en çok kullanılan müzik akışı hizmeti değil. Gençlerin yüzde 36,4'ü son altı ay içinde Apple Music kullandığını söylerken, yüzde 68,1'i Spotify'ı kullandığını belirtti. 

 

Kaynak

 


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.