Öğrenci Kariyeri Banner

Gençlerin 2022'de En Çok Başvurduğu İş İlanları Belli Oldu!

Gençlerin 2022'de En Çok Başvurduğu İş İlanları Belli Oldu!

Gençlerin iş hayatına atılmasıyla birlikte en çok rağbet gören pozisyonlar satış-pazarlama ve finans olduğu belirlendi.

Kısıtlamalar nedeniyle pandemiden etkilenen sektörler, 2022 yılında yeniden yükselmeye başladı. Yayınlanan yeni ilan sayısı açısından 2021’e kıyasla perakende sektöründe yaklaşık yüzde 35, turizmde yüzde 33, enerji sektöründe ise yüzde 19 oranında artış yaşandı. İlan sayılarında ise otomotiv sektöründe yüzde 19, taşımacılık sektöründe ise yüzde 18’e varan oranlarda artış görüldü.

Bir önceki yıl olduğu gibi 2022 yılında da ilan sayısında öne çıkan sektör bilişim oldu. Bilişim alanında en çok iş ilanı Yazılım, 3D/ Grafik Tasarım ve Bilgi İşlem pozisyonlarında yayınlandı. En çok başvuru alan pozisyonlar ise Teknoloji Danışmanlığı, Veri Girişi ve Veri Yönetimi olarak belirlendi.

En Çok İlgi Gören Meslekler!

2022 yılında en çok ilan yayınlanan pozisyonlar satış pazarlama, finans ve bilgi teknolojileri alanında oldu. Gençlerin en fazla başvuru yaptığı pozisyonlar ise Satış Danışmanı, Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi ve İnsan Kaynakları Uzmanı olarak öne çıktı. Verilere göre 18-25 yaş arası gençlerin en çok başvurduğu ilk üç pozisyon grubu; Satış pazarlama, tıp/sağlık ve finans olarak belirlendi.

Omicron varyantının etkilerinin azalması, kısıtlamaların sona ermesi ve buna bağlı olarak ofislere dönüşün başlaması ile başvurularda da artış gözlemlendi. 2022’de en fazla iş başvurusu yapılan ay mart ayı olurken, en çok iş başvurusu yapılan saatler de 13.00 – 14.00 arası olarak belirlendi. Yüzde 79’luk oranla en çok mobil uygulama üzerinden iş başvurusu yapıldığı görüldü.

Pandemi döneminin yükselen mesleği motor kuryelik ise 2022’de iniş yaşadı. Motor kuryelik için yayınlanan ilan sayısı 2022 yılında 2021’e göre yüzde 12 oranında azaldı ancak başvuru sayısı geçtiğimiz yıla göre yüzde 16 artış gösterdi. Kurye pozisyonu için de ilan sayısı 2021’e göre yüzde 37 azaldı. Buna rağmen başvurular yüzde 19 oranında arttı.

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.