Öğrenci Kariyeri Banner

Genç Piyanist, Mariinsky Orkestrası ile Sahne Alacak!

Genç Piyanist, Mariinsky Orkestrası ile Sahne Alacak!

16 yaşındaki yetenekli piyanist Can Saraç, Türkiye ve Almanya'da aldığı piyano eğitimini St. Petersburg'da taçlandırıyor. Genç sanatçı, 4 Şubat'ta Mariinsky Theater'da, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın müzik direktörü ve 1. şefi olan aynı zamanda Mariinsky'de konuk şef olarak görev yapacak olan başarılı maestro Cemi’i Can Deliorman yönetiminde Mariinsky Orkestrası ile bir araya gelecek.

Can Saraç, Mariinsky Theater'da Sahne Alacak

Konser programında ayrıca Ferit Tüzün imzalı Turkish Capriccio ve Beethoven'ın 7. Senfonisi, maestro Cemi’i Can Deliorman yönetiminde Mariinsky Orkestrası tarafından seslendirilecek. Genç yetenek Can Saraç, L. van Beethoven’in 2. Piyano Konçertosu'nu solist olarak icra edecek. Bu performansıyla birlikte, İtalya'da kazandığı "Michelangeli Prize" ödülüne bir yenisini ekleyecek.

2022 yılında Rusya'nın kuzey başkenti St. Petersburg'daki tarihi Hermitage Müzesi ve Moskova'daki GES-2 Müzesi'nde Pianissimo Live serisi kapsamında solo konserlere imza atan Saraç, eğitimine Almanya'da Münih Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi'nde Prof. Michael Schäfer ile devam ediyor. Türkiye'de ise Prof. Gökhan Aybulus ile çalışmalarına devam eden genç piyanist, geçtiğimiz sene ABD Teksas'ta düzenlenen The Cliburn Junior'a "Festival Artist" olarak katılan ilk Türk piyanist olarak dikkatleri üzerine çekmişti.

 

Kaynak


Tuğba Nur Pehlivan

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Tuğba Nur Pehlivan..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.