Öğrenci Kariyeri Banner

Genç Girişimcilerin Markalardan Franchise Alırken Dikkat Etmesi Gereken 7 Altın Kural

Genç Girişimcilerin Markalardan Franchise Alırken Dikkat Etmesi Gereken 7 Altın Kural

  1. Franchise verecek olan şirketin nasıl bir kuruluş olduğuna dikkat edin. Nasıl bir kültürden geldiklerine, prensiplerine ve vizyonlarına odaklanın.

  2. Merkezin ve operasyonun kapasitesini, pazarlama faaliyetlerini incelemek önemli.703_plate

  3. Şirketin ürün ve hizmetleri tercih ediliyor mu? Markaya olan ilgi nasıl? Geniş kitlelere hitap edebiliyor mu? Bu önemli soruların mutlaka cevaplanması gerekiyor.

  4. Markanın doğru kurgulanmış bir franchise altyapısı yoksa ve ancak başındaki patron ya da genel müdür sayesinde büyüyorsa yatırım kararınızı verirken bir kez daha düşünün.

  5. Markanın ne kadar zamandır franchise verdiğini, mevcut franchise işletmelerinin memnuniyetlerini, franchise bedeli ve yatırım maliyetlerinin detaylarının nasıl oluştuğunu araştırın.best-websites-to-find-franchise-opportunities

  6. Ne kadarlık bir işletme sermayesine ihtiyaç duyulacağını, karlılık oranlarını, royalty bedellerini, ürün-hizmet satış komisyon oranlarını araştırın.

  7. Genel Franchise sözleşmesi şartlarının neler olduğu ve fesih sebepleri gibi detaylar da franchise veren marka temsilcileriyle konuşulmalı.


KAYNAK: EKONOMİST

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.