Öğrenci Kariyeri Banner

Gece Kafayı Koyar Koymaz Uyumanın Yolları

Gece Kafayı Koyar Koymaz Uyumanın Yolları

Öğrenciliğin en büyük zorluklarından biri malumunuz sabahları erken uyanmak. Peki bunun en büyük sebebi ne:''Gece Uyumamak.'' Her ne kadar yatağa erken gitsek de çoğu zaman gerek sosyal medya gerek kafamızdaki düşünceler ve başka etmenlerden ötürü saatlerce yatakta döndüğümüz oluyor. Kim istemez ki kafayı yastığa koyar koymaz rüyalar alemine geçiş yapmayı. İşte bunu kolaylaştıracak bazı yöntemler


[ File # csp6307948, License # 1190607 ] Licensed through http://www.canstockphoto.com in accordance with the End User License Agreement (http://www.canstockphoto.com/legal.php) (c) Can Stock Photo Inc. / alexandragl

1)Passiflora

Hadi canım ordan demenizi duyuyor gibiyim:) Tabii ki size gidip eczaneden passiflora alın onu içip uyuyun gibi tıbbi açıdan riskli (ama kesin:) )bir tavsiye vermeyeceğim. Çoğu markette satılan ''passiflora etkili şeker/tablet/sakız'' türevi şeyler benim bir aydır keşfettiğim ve oldukça sevdiğim bir yöntem yatağa gitmeden yarım saat kırk beş dk öncesinde alıyorum. Sonrası mışıl mışııııl :)

BitkiSekeri

2)Telefonunuzla Yatağın İçinde Oynamayın

Buna özellikle dikkat edin. Whatsapp konuşmalarınızı, sosyal medya turunuzu ve hatta kurduğunuz alarmı bile uyku öncesi hazırlıklarınızdan önce tamamlayıp telefonunuzu kenara koymalısınız.  Demek istediğim yatmaya karar verdiniz; hemen telefonunuzu elinize alıp alarmınızı kurun, sonrasında gelen mesajlara cevap verin, sosyal medya/internet turunuzu hızla yapıp telefonunuzu kenara koyun. Sonrasında diş fırçalama yüz yıkama gibi ritüellerinizi yapıp yatağa öyle geçin. Bu konuyla alakalı bir makale okumuştum özellikle bu sıraya uymanız uyku sağlığınız açısından faydalı olur.

uyku1

3)Kafein

Uykunuzdan önce aldığınız kafein içeren içecekler uykunuzu kaçıran en önemli etmenlerdendir. Uyumadan önce kahve çay içmemeye dikkat edin

uyku3

4)Anason Çayı

Nasıl ki kafein içeren içecekler uykumuzu kaçırıyorsa rahat ve huzurlu bir uyku geçirmemizi sağlayan içecekler de yok değil. Genel olarak çoğu bitki çayı rahatlatıcı etkisine bağlı olarak uyku getirse de Anason çayı kafayı yastığa koyar koymaz uyumak isteyenlere birebir. Yatmadan bir saat önce demleyip veya sallama türlerinden hazırlayıp içmeniz yeterli olacaktır.

anason

5)Lavanta Yağı

Faydaları saymakla bitmez derler ya işte öyle. Uyku getirmesi ve rüyalarınızı hd kalitede görmenizi sağlaması dışında daha ne faydaları var ne faydaları var. Kokusu doğal olduğu için yapay lavantalar kadar rahatsız etmez. Yastığınıza damlatmanız misler gibi bir uyku çekmenize vesile olacaktır. Yaz gecelerinde sivrisinekleri sizden uzak tutacaktır. Baş ağrısına iyi geliyor diyenler de oluyor ama bizzat ben test etmedim bu yöntemi:)

lavanta

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.