Öğrenci Kariyeri Banner

Gazzeli Mühendis Üç Boyutlu Yazıcı Üretti

Gazzeli Mühendis Üç Boyutlu Yazıcı Üretti
muhammed

İsrail ablukası altındaki Gazze'de yaşayan mühendis Muhammed Ebu Matar, imkansızlıklara rağmen kendi üç boyutlu yazıcısını üretti. Ebu Matar'ın ürettiği yeni yazıcı, yokluk içinde yaşayan Gazze'de eğitimden sağlığa birçok alanda kullanılabilecek.

[ad name="Google Adsense"]





Gazzeli mühendis Muhammed Ebu Matar'ın abluka altındaki bölgede bulamadığı bazı malzemeler vardı. Ebu Matar, İsrail'in Gazze'ye geçişine izin vermediği malzemeleri üretmenin başka bir yolunu buldu.

Uzun süre internetten 3 boyutlu yazıcının nasıl yapıldığını anlatan videoları izledi. Sonunda başardı.
Bilimde bahane yok!

Abluka altındaki Gazze'de mühendis Ebu Matar, imkânsızlıklara rağmen 3 boyutlu yazıcı üretti.Haber: http://ogrencikariyeri.com/gazzeli-muhendis-uc-boyutlu-yazici-uretti

Öğrenci Kariyeri tarafından gönderildi 7 Nisan 2016 Perşembe


Yapay vücud parçaları dahil birçok mazlemenin çıktısını verebilen bir yazıcıyı kendi başına üretti.

Daha önce de bu tür bir vihaz geliştirmek için defalarca denemelerde bulunduğunu anlatan Ebu Matar, "Gazze'ye girişine izin verilmeyen malzemelere ihtiyacımız var. Gazze'deki zorlukları herkes biliyor. Birçok insan organlarını kaybetti. Bu yüzden engelli bir şekilde yaşamak zorunda kalan insanlarımız var. Bu yazıcı, yapay vücut parçaları üretmemize yardımcı olacak. Tasarımcılara daha fazla esneklik tanıyacak" dedi.

Ebu Muhammed, yazıcıyla eğitimde kullanılabilecek malzemelerin de üretilebileceğini söylüyor, yüksek teknolojiyle üretilmiş malzemelerin, cisimlerin öğrencilerin bazı konuları anlamasına yardım edeceğini vurguluyor.

[ad name="HTML"]

Kaynak: Reuters, Aljazeera





Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.